ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

Υγειονομική ζώνη γύρω της δημιούργησε η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου στη σημερινή μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Με πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά τρόπο, απέκλεισε με δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας το χώρο του πεζοδρομίου της πλ. Συντάγματος και απαγόρευσε την παρουσία πολιτών στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, φοβούμενη τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών.

 

Σε κλίμα πανικού από τη γενικευμένη αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των εκπαιδευτικών επιλογών του Υπουργείου Παιδείας, η ηγεσία του Υπουργείου φοβάται τις διαμαρτυρίες, προστατεύει με όποιο κόστος την εικόνα της. Έφτασαν μάλιστα, να επιδιώξουν την προσαγωγή του εκπροσώπου των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και μέλος Δ.Σ. διδασκαλικού συλλόγου, Στέφανου Μακρυγιάννη, γιατί φωτογράφιζε τα τεκταινόμενα. Φυσικά, η μαχητική παρουσία δεκάδων εκπαιδευτικών το απέτρεψε.

 

Στη μαθητική παρέλαση παρενέβησαν με αποφάσεις συλλόγων της Αʼβάθμιας, ΕΛΜΕ, του συντονιστικού ωρομισθίων και της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ) δεκάδες εκπαιδευτικοί μόνιμοι, ωρομίσθιοι, αδιόριστοι, με στόχο να ενημερώσουν μαθητές και γονείς για τα κυβερνητικά μέτρα στο χώρο της εκπαίδευσης. Κατήγγειλαν τα σχέδια του Υπουργείου για αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε 30 από 25 που είναι σήμερα με στόχο να μειώσει δραματικά τους διορισμούς, την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, το «νέο» ευέλικτο, φτηνό σχολείο της αγοράς, που αυξάνει το σχολικό χρόνο, εντατικοποιεί την εκπαιδευτική διαδικασία, χειραγωγεί, αξιολογεί, αποκλείει, καταρτίζει αντί να μαθαίνει, ετοιμάζει τους μαθητές βορά για την αδυσώπητη καπιταλιστική αγορά εργασίας. Ορισμένα από τα συνθήματα και το υλικό που διακινήθηκε στην παρέλαση ήταν: Όχι στο «νέο» σχολείο της αγοράς, Ενιαίο 12χρονο δημόσιο Δωρεάν με 2χρονη προσχολική αγωγή, Όχι στην παιδεία των περικοπών, Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, Όχι στις τάξεις 30 μαθητές, Όχι στης παιδείας τις περικοπές, Μισή δουλειά μισή ζωή, η ωρομισθία να καταργηθεί.

 

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα καταπάτησης των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, γιατί αυτή η πολιτική χρειάζεται καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών για να περπατήσει. Πριν 10 μέρες στο ίδρυμα Μείζονος ελληνισμού άνδρας από την ασφάλεια της υπουργού, ο οποίος οπλοφορούσε, επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Στη μαθητική παρέλαση χρειάστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ και της αστυνομίας που προσπάθησαν να αποκλείσουν τη φωνή της μαχόμενης εκπαίδευσης.

Την Τρίτη 23/3, για πρώτη φορά από το 1980, τοποθέτησαν κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία και απέκλεισαν την κάτω πλευρά του Συντάγματος επιδιώκοντας έτσι να εμποδίσουν την πορεία που βρισκόταν σε εξέλιξη να ακολουθήσει το δρομολόγιό της.

 

Είναι φανερό ότι όσο το εργατικό κίνημα γίνεται πιο επικίνδυνο τόσο θα οξύνεται η κρατική καταστολή κι ο αυταρχισμός.

Το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με όλους τους εργαζόμενους είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και του κρατικού αυταρχισμού.

24/3/2010


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα