ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Επεισόδια στην παρέλαση στο Σύνταγμα και υγειονομική ζώνη γύρω από την υπουργό Παιδείας

 
 
Δήλωση του Μακρυγιάννη Στέφανου, δάσκαλου

εκπροσώπου των Παρεμβάσεων κινήσεων Συσπειρώσεων

στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ροδόπης

τηλ: 6974146227    

e-mail: makrigiannis1@yahoo.gr

 

 

            Την Τετάρτη 24 Μαρτίου στην Αθήνα και ώρα περίπου 10:30, διμοιρία των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν την προσαγωγή μου με μοναδική δικαιολογία πως φωτογράφιζα το υπάρχον σκηνικό της διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και του αποκλεισμού της, δρώντας και με την συνδικαλιστική μου ιδιότητα ως Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ.  

 

 

            Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν μετατρέψει όλο το άνω μέρος της Πλατείας Συντάγματος  σε υγειονομική ζώνη όπου κανένας πολίτης ή εργαζόμενος δεν μπορούσε να εισέλθει ώστε η Υπουργός Παιδείας να μπορέσει να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση χωρίς ενοχλητικές φωνές εργαζόμενων και εκπαιδευτικών.

            Την ίδια στιγμή υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Συλλόγων Π.Ε, ΕΛΜΕ, του Συντονιστικού ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική σε θέματα παιδείας, ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό σχετικά με την εκπαίδευση (περικοπές μισθών, μειώσεις διορισμών κ.α.) ενάντια στις εξαγγελίες του ΥΠΕΠΘ σχετικά με το «νέο σχολείο» του Καλλικράτη, της λογοδοσίας στους μηχανισμούς της αγοράς και των αναγκών του κεφαλαίου. Σε αυτή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχα σαν αγωνιζόμενος εκπαιδευτικός.

Επιχείρησα την καταγραφή του σκηνικού της διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών και του αποκλεισμού της. Για αυτή μου την ενέργεια δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν την προσαγωγή μου προπηλακίζοντας εμένα αλλά και άλλους διαδηλωτές συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς χάρη στην επέμβαση και διαμαρτυρία των οποίων απέφυγα την προσαγωγή.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση αλλά και ειδικά η ηγεσία του Υπουργείου ενοχλούνται από την ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων που δεν υποτάσσονται στην αντιλαϊκή πολιτική τους και επιχειρούν την τρομοκράτηση και καταστολή τους. Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν αταλάντευτα και ανυποχώρητα τον αγώνα για την ανατροπή  της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του κεφαλαίου.

 

 

                                                                                Τετάρτη 24 Μάρτη 2010


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα