ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/1 ΟΙ ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ

«Ξέρετε, πέρσι υπήρχε ένα πανό εδώ. Ήταν γα το 132ο σχολείο. Και πέρσι αλλά και φέτος, ήμασταν εμείς, ως κόμμα, που μπορούσαμε να στεκόμαστε πίσω από αυτά τα πανό. Γιατί στο σχολείο αυτό, που οι Δάσκαλοι με «Δ» κεφαλαίο δώσανε μια μάχη για τα παιδιά των μεταναστών, μέχρι το 2004 είχαν δίπλα τους την κυβέρνηση, είχαν δίπλα τους το Υπουργείο Παιδείας, μπορούσαν οι μετανάστες γονείς να μαθαίνουν ελληνικά, μπορούσαν τα παιδιά άλλων χωρών να μαθαίνουν τη γλώσσα τους. Και  η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.

Γιʼ αυτό δεν είμαστε ίδιοι. Και όσο δεν το κατανοείτε, τόσο ο λαός θα σας καταδικάζει.»

Άννα Διαμαντοπούλου,

στην 78η Γ.Σ. της ΔΟΕ, Ιούνιος 2009,

 τότε υπεύθυνη τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ και σήμερα υπουργός Παιδείας

Την Παρασκευή 22/1/2009 οι δάσκαλοι του 132ου δημοτικού σχολείου σέρνονται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια επειδή λειτούργησαν ως δάσκαλοι με «Δ» κεφαλαίο. Επειδή, ανάμεσα σε άλλα, φρόντισαν οι μαθητές τους να διδαχθούν τη μητρική τους γλώσσα.

Δεν θα περιμέναμε ακτιβισμούς από την κ. υπουργό και το κόμμα της. Δεν είναι στην κουλτούρα τους τα πανό, και οι διαμαρτυρίες. Ούτε θα περιμέναμε να καταλάβουν ότι δουλειά της όποιας κυβέρνησης δεν είναι να  χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και ανάλογα με το ακροατήριο τους δασκάλους με το «Δ» κεφαλαίο ή με το «δ» μικρό, για να κρύψει τη γύμνια του έργου της.

Απʼ ό,τι φαίνεται σήμερα, δεν πρέπει να περιμένουμε ούτε καν την παραμικρή προσπάθεια για να αποδείξει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι: μια κάποια δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των δασκάλων να σεβαστούν τα δικαιώματα όλων των παιδιών,    τη στιγμή που αυτός ποινικοποιείται.  Ή έστω  μια πολιτική θέση υπεράσπισης του δικαιώματος όλων των παιδιών να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα, τη στιγμή που το δικαίωμα αυτό θα  μετατρέπεται σε νομική διελκυστίνδα.

Το ξέρουμε ότι μπορεί να ʽρθει καιρός που θα τα ξαναπεί αυτά η κ. υπουργός και το κόμμα της.  Όταν (και αν) το πολιτικό  timing τα κάνει ακίνδυνα, αν όχι και εκλογικά προσοδοφόρα. Προς το παρόν (ίσως και για πάντα) θα αφήσει άλλους να αγωνιούν και να παλεύουν. Είναι τελικά προφανές και δεν χρειάζονται αποδείξεις: δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οι σκληρές επιφάνειες που επίμονα διαλέγει να τρυπάει η κ. υπουργός έχουν την πυκνότητα του ύδατος: μια τρύπα στο νερό.

Ραντεβού την Παρασκευή στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εμείς θα είμαστε εκεί μαζί με δεκάδες εκπαιδευτικούς γιατί η μάχιμη εκπαίδευση ξέρει να υπερασπίζεται ότι πράττει. Γιατί δε στηρίζεται στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κάθε εξουσίας, γιατί δεν έχει ανάγκη την κατανόηση και δεν εκλιπαρεί την αποδοχή της. Στηρίζεται σʼ αυτούς που ενώνουν το χέρι σε γροθιά, σʼ αυτούς που δε συμμορφώνονται με τις άνωθεν υποδείξεις, σʼ αυτούς που δε φοβούνται τις «ανορθογραφίες» αλλά τις προκαλούν.

Για τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

Στέφανος Μακρυγιάννης, δάσκαλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ, Πέτρος Μενδώνης, δάσκαλος Δ.Σ. ΙΠΕΜ/ΔΟΕ,

Ντίνα Ρέππα, δασκάλα Δ.Σ. ΔΟΕ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα