ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.

« η Αθηνά »

 

Koρίνης 20, Γαλάτσι

τηλ-φαξ 210-2912250

 

                 18 Ιανουαρίου 2010

 

 

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ, ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 132ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010,

στις 9:30 π.μ.,

 

Όλοι στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (2ο κτίριο, πρώην Σχολής Ευελπίδων)

 

 

Ο Σύλλογος για τη μέρα αυτή έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και μαζί με τη δίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ που προσμετράται, συνολικά η στάση αφορά τις πέντε τελευταίες πρωινές ώρες του διδακτικού ωραρίου κάθε συναδέλφου ή τις πέντε πρώτες απογευματινές ώρες.       

       

 

      Ο Σύλλογος Αθηνά καταγγέλλει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ποινική δίωξη της συναδέλφισσας Στέλλας Πρωτονοταρίου, διευθύντριας του 112ου Δημ. Σχολείου Αθηνών και πρώην διευθύντριας του 132ου Δημ. Σχολείου, καθώς και της συναδέλφου που δίδασκε τη μητρική γλώσσα, για δράσεις του σχολείου που είχε συναποφασίσει με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

          Συγκεκριμένα, το θέμα για το οποίο διώκεται, με μάρτυρα κατηγορίας το νυν διευθυντή του σχολείου, κ. Γιουτλάκη, αφορά την παραχώρηση χώρου του σχολείου για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλοδαπών μαθητών, το διάστημα 2005-2007. Για συνδρομή στο ίδιο «έγκλημα» διώκεται και η δασκάλα του αντίστοιχου προγράμματος.            

          Αξίζει να σημειωθεί ότι με δεύτερη αναφορά του ίδιου προσώπου έχει σχηματιστεί και νέα δικογραφία και διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την αστυνομία σε βάρος της Στέλλας Πρωτονοταρίου για δήθεν παράβαση καθήκοντος, επειδή μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων εφάρμοσε προγράμματα διδασκαλίας της αλβανικής μητρικής γλώσσας και μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες γονείς.

          Για τρίτη συνεχή χρονιά γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού και φρονηματισμού όλων των συναδέλφων με αστήρικτες συκοφαντικές κατηγορίες και σήμερα κλιμακώνεται με τη δίωξη της πρώην διευθύντριας του συγκεκριμένου σχολείου, ώστε να σπιλωθεί και να ακυρωθεί συνολικά η παιδαγωγική συλλογική τους δράση. Καθώς, η όξυνση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και του ΥΠΕΠΘ, που εκδηλώνεται με την υποχρηματοδότηση και απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και το «πάγωμα» των μισθών των εκπαιδευτικών, συνοδεύεται παράλληλα από έξαρση του πολιτικού διοικητικού αυταρχισμού, ώστε να κυριαρχήσει ο φόβος και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι αντιστάσεις, οι παιδαγωγικές συλλογικές δράσεις και κάθε ενδεχόμενο εξάπλωσής τους, μέσα κι έξω από τα σχολεία.              

           Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση εντάσσεται στο παραπάνω πλαίσιο και είναι επίθεση ενάντια στη λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, ενάντια στην παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία, ενάντια στα αναφαίρετα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των παιδιών και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.

 

           Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. η «Αθηνά»:

           

·        Δηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα Στέλλα Πρωτονοταρίου και στη συναδέλφισσα που δίδασκε τη μητρική γλώσσα και καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συντονισμένη άμεση αντίσταση και δράση και σε ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη νέα αυτή αυταρχική και αναχρονιστική επίθεση.

·        Θα στηρίξει, θα ενισχύσει και θα είναι δίπλα στους συναδέλφους του 132ου Δημ. Σχολείου με κάθε τρόπο και μέσο που αυτός θα αποφασίσει να επιλέξει εφεξής.

·        Θα βρίσκεται συνεχώς απέναντι από τη Διοίκηση, τον αυταρχισμό  και τις μεθοδεύσεις της, προασπίζοντας την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία.

 

 

        Η ακραία μεθόδευση δίωξης της συναδέλφισσας Στέλλας Πρωτονοταρίου, λόγω της αποφασιστικής συμμετοχής της και συμβολής της στις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που είχε συναποφασίσει με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, θα πέσει στο κενό!!

 

           Το κύμα αυταρχισμού της Διοίκησης και του ΥΠΕΠΘ προς τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα προς αυτούς που κρατούν μαχητική αγωνιστική στάση και που συμμετέχουν ενεργά σε παιδαγωγικές δράσεις και πρωτοβουλίες στα σχολεία τους, το καταργούμε με τη συλλογική αντίσταση και δράση!

 

 Ο σκοταδισμός δε θα περάσει!

 

                   

  

                                                              Από το Σύλλογο

 

 


 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                            Αθήνα 18/01/2010

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

          «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»

           Κυκλώπων 6, Αθήνα

τηλ.: 210-3471597, 210-3252320

                6946073099

 

ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1/2010

 

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την ίδια μέρα από τη ΔΟΕ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με αφορμή τη δίωξη της συναδέλφου Στέλλας Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντριας του 132ου Δημ. Σχολείου της Αθήνας, καθώς και της δασκάλας που δίδασκε μητρική γλώσσα (αλβανικά) στο ίδιο σχολείο.

      Οι συνάδελφοι του 132 -και μαζί τους όλοι εμείς οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί- διώκονται για το αυτονόητο, γιατί υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των μαθητών τους. Σήμερα είναι η Γκράβα που διώκεται για τις δράσεις της ως σχολείο. Αύριο θα είμαστε όλοι εμείς, το ζωντανό κομμάτι της εκπαίδευσης, που αγωνιά, παλεύει καθημερινά για το «άλλο» σχολείο που ονειρεύεται.

      Καλούμε όλους και όλες την Παρασκευή στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9.30΄ π.μ για να δηλώσουμε  ότι οι συνάδελφοί μας δεν είναι μόνοι τους.

      Απαιτούμε:

 - Να σταματήσουν οι διώξεις των  δασκάλων. 

 - Να  εφαρμοστούν οι αρχές της διαπολιτισμικής  εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία.

 - Να εισαχθεί παράλληλη  διδασκαλία  των  διαφορετικών πολιτισμών και γλωσσών.

 - Να  εισαχθεί η διδασκαλία  της  μητρικής γλώσσας στα σχολεία  για όλα τα παιδιά.

 - Ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών στη γνώση και τον πολιτισμό.

 - Σχολείο για όλα τα  παιδιά.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

 

                                                Βάσω Νικολάου                                              Φίλιππος Κέγκος


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα