ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Κάλεσμα δασκάλων από το 132ο  Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

 

Ενώ η αρμονική συνύπαρξη στο σχολείο παιδιών Ελλήνων και μεταναστών αποτελεί ισχυρό ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας και πρόσταγμα της ελληνικής πολιτείας, στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται στις 22 Ιανουαρίου 2010 η Στέλλα Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με την κατηγορία ότι παραχώρησε τους χώρους του σχολείου για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλόγλωσσων μαθητών. Μαζί της δικάζεται και η δασκάλα η οποία δίδαξε τη μητρική γλώσσα στους μαθητές του σχολείου. Μάρτυρας κατηγορίας ο νυν διευθυντής του 132ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιουτλάκης. 

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι συναποφασίσαμε με την πρώην διευθύντρια τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που εφαρμόστηκαν στο 132ο Δημοτικό Σχολείο, καλούμε όλους και όλες εσάς που αγωνιζόσαστε καθημερινά για μια καλύτερη εκπαίδευση,  να παρευρεθείτε την ημέρα της δίκης στο δικαστήριο για να βεβαιώσουμε με την παρουσία μας όχι μόνο την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Στέλλα Πρωτονοταρίου αλλά και την πρόθεσή μας να  αγωνιστούμε για έναν δικαιότερο κόσμο και ένα σχολείο που θα περιλαμβάνει ισότιμα όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με δεύτερη αναφορά του ίδιου προσώπου έχει σχηματιστεί δικογραφία και διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την αστυνομία σε βάρος της Στέλλας Πρωτονοταρίου για δήθεν παράβαση καθήκοντος, επειδή μαζί μας εφάρμοσε προγράμματα διδασκαλίας της αλβανικής μητρικής γλώσσας και μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες γονείς.

Δάσκαλοι που εργάστηκαν και εργάζονται στο 132ο Δημοτικό Σχολείο

Κορρέ Χρυσή                                                 Μακρυγιάννης Γεώργιος

Μάστορα Πολυξένη                                        Παπαδοπούλου Ευρώπη

Βασιλάκου Παρασκευή                                   Παυλοπούλου Ολυμπία

Βουλαλάς Κλεάνθης                                       Τσιροπούλου Μαρία

Σκαρτσίλας Σωτήρης                                      Ευθυμίου Τερέζα

Σταυροπούλου Ηλιάνα                                    Γεμιδοπούλου Αικατερίνη

Χαραβιτσίδης Πέτρος                                     Ταζοπούλου Στεργιανή


Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

με αφορμή τη δίκη της Δ/ντριας του 132ου Δημ. Σχολείου Αθήνας

Στις 22 Ιανουαρίου 2010, στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, δικάζεται η πρώην Δ/ντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας, Στέλλα Πρωτονοταρίου καθώς και η συνάδελφος που μετείχε στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των μαθητών που προέρχονται από άλλες χώρες.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη του στις διωκόμενες συναδέλφους και καλεί τους εκπαιδευτικούς του Λεκανοπεδίου σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου 2010, ημέρα της δίκης, και ώρα 11:00 π.μ. στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείου Αθηνών (πρώην Σχ. Ευελπίδων). Για το λόγο αυτό κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (στο διδακτικό ωράριο του καθενός) για τους εκπαιδευτικούς του Λεκανοπεδίου και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους συναδέλφους του 132ου Δημ. Σχολείο Αθηνών.

Από τη Δ.Ο.Ε.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΘΕΜΑ: « Πιόνια ,Μαριονέτες κι Ουτοπία»

 Στις 22 Ιανουαρίου 2010 στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται η Στέλλα Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με την κατηγορία ότι παραχώρησε τους χώρους του σχολείου για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλόγλωσσων μαθητών. Μαζί της δικάζεται και η δασκάλα η οποία δίδαξε τη μητρική γλώσσα στους μαθητές του σχολείου. Μάρτυρας κατηγορίας ο νυν διευθυντής του 132ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιουτλάκης. 

      Οι  συνάδερφοι δικάζονται, γιατί υποκατέστησαν την ανύπαρκτη πολιτεία.

Δικάζονται, γιατί με το σύλλογο διδασκόντων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια σειρά από καινοτόμες δράσεις ,όπως τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες γονείς και δεν περιορίστηκαν στο διεκπεραιωτικό ρόλο που προδιαγράφει για αυτούς η κρατική εξουσία.

Δικάζονται γιατί τη διαφορετικότητα την εξέλαβαν ως πλούτο κι όχι ως πρόβλημα.

Δικάζονται γιατί επιτέλεσαν το διδακτικό τους καθήκον με αίσθημα ευθύνης.

Δικάζονται γιατί εφάρμοσαν ισότητα στην πράξη και την τάξη.

Δικάζονται γιατί υπεράσπισαν έμπρακτα, το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση με ένα σχολείο δημοκρατικό και ανθρώπινο,

Δικάζονται, γιατί αγκάλιασαν τους μαθητές τους ,στηρίζοντάς τους ισότιμα.

Δικάζονται, γιατί αποφάσισαν και πήγαν κόντρα στην περιθωριοποίηση, τον αναχρονισμό, τις διακρίσεις, την απόρριψη, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Δικάζονται, γιατί αντιμετώπισαν τα παιδιά «των άλλων» ως δικά τους.

Δικάζονται ,γιατί  προσέφεραν τον ελεύθερο χρόνο τους στους μαθητές τους και στην ουσιαστική τους εκπαίδευση

Δικάζονται ,γιατί δεν ήθελαν το σχολείο τους να είναι  μια εικόνα με προγραμματισμένες τελετουργικές κινήσεις πανομοιότυπες και θνησιγενείς .

Δικάζονται, γιατί πίστεψαν ότι η παιδεία δεν είναι μόνο επενδυτικό αγαθό, αλλά και αυτοσκοπός,

Δικάζονται γιατί το σχολείο της ουτοπίας, με τις ενέργειες τους δεν αποτελεί πια όραμα,

    Μαριονέτες, υποχείρια, εντολοδόχοι πάντα υπήρξαν και πάντοτε θα υπάρχουν.

Στέλλα, Χρυσή ,Γιώργο, Πολυξένη ,Ευρώπη, Παρασκευή  ,Ολυμπία, Κλεάνθη  Μαρία, Σωτήρη,  Τερέζα ,Ηλιάνα ,Κατερίνα, Πέτρο, Στεργιανή, δεν είστε μονοί.          Μαζί σας δικάζεται όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος που δεν είναι ρατσιστής και μισαλλόδοξος, που δεν καίει βιβλία ,που δεν βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα βασιζόμενος σε ακροδεξιές φωνές ,που έχει τους μαθητές του πάνω από όλους κι όλα.

132 ,για πρώτη ένας αριθμός νοηματοδοτεί τόσα πολλά.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα