ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΘΗΝΑΣ 6/5/2010

 

 

Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της εργασίας, της δημόσιας Παιδείας και όλων των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, της ίδιας μας της ζωής και της ζωής των παιδιών μας.

Η κυβέρνηση αναδεικνύεται στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης , η οποία επέλεξε συνειδητά την είσοδο της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. στη χώρα. Κυβέρνηση,  ΕΕ,  ΔΝΤ και κεφάλαιο, με την ανοιχτή στήριξη των ΜΜΕ, επιβάλλουν τα βάρβαρα μέτρα που στόχο έχουν να λεηλατήσουν το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν έναν αιώνα τώρα με αγώνες και θυσίες.

Το σύστημα γίνεται πιο βάρβαρο από ποτέ με στόχο την αναδιανομή του πλούτου από την εργασία στο κεφάλαιο και την επιστροφή των συνθηκών εργασίας έναν αιώνα πίσω.

Η χρήση του χρέους, του δημοσιονομικού ελλείμματος, η απειλή της χρεοκοπίας, έχουν ένα και μόνο στόχο, να αποδεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Ξέρουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν.

 Να μοιραστεί ο πλούτος δίκαια στην εργαζόμενη πλειοψηφία. Να καταργηθεί το χρέος και να ελεγχθεί και αν χρειαστεί να εθνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα για να λειτουργεί σε όφελος του λαού καθώς και οι βασικοί τομείς της οικονομίας (μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες). Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και η εκκλησία και να μειωθούν δραστικά οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες. Να απαγορευτούν οι απολύσεις.

Να φύγει το ΔΝΤ από τη χώρα.

Η μεγαλειώδης διαδήλωση στις 5/5/10 , η μεγαλύτερη στα τελευταία 40 χρόνια, έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία καταδικάζει αυτή την πολιτική και είναι αποφασισμένη να την αντιπαλέψει και να την ανατρέψει.  

Η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία νομιμοποίηση πλέον για να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία έκτρωμα. Όποιος επιμείνει σ΄ αυτό στρέφεται ανοιχτά κατά των εργαζομένων και πρέπει να φύγει μαζί με την κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε το όργιο βίας και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων από τις δυνάμεις καταστολής, την επιχείρηση απαγόρευσης διαδηλώσεων και το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος 3 εργαζομένων στη Μαρφίν. Την πολιτική ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση, η  πολιτική που χτυπά τα εργατικά δικαιώματα και καταφεύγει στην ανοιχτή βία με τόνους χημικών, την προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος ακόμα και με την προβοκάτσια. Συνυπεύθυνη είναι και η εργοδοσία που απαγόρευσε με τη δαμόκλεια σπάθη της απόλυσης να απεργήσουν οι εργαζόμενοι, αρνήθηκε να κλείσει το κατάστημα, που δεν είχε πάρει κανένα μέτρο πυρασφάλειας ως όφειλε. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα.

 

Απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό πρέπει τώρα να σηκώσουμε το κεφάλι και να αντιπαρατάξουμε τον ενωμένο πανεργατικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής και όλων όσων την υλοποιούν και τη στηρίζουν. Απαιτούμε:

 

Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και του Συμφώνου Σταθερότητας.  

Να φύγει το ΔΝΤ από τη χώρα

 

Επαναβεβαιώνουμε το διεκδικητικό πλαίσιο που είναι ψηφισμένο στην τελευταία Γ.Σ. του συλλόγου μας και τονίζουμε:

-   Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος Διαμαντοπούλου. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση. Κανείς  αναπληρωτής ή  ωρομίσθιος να μη χάσει τη δουλειά του. Μονιμοποίηση όλων

– Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

- Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. 1400 βασικός πρώτος μισθός για το νεοδιόριστο. Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφ’ όλης της ύλης.

 

-   Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, δίχρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.

 

-   Να μην κατατεθούν τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια της κυβέρνησης. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά) όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή 55 χρονών.

- Προτείνουμε στη ΔΟΕ να κατατεθεί αγωγή εις βάρος της αστυνομίας για χρήση επικίνδυνων και επιβλαβών χημικών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

 

-  Δε συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Παιδείας. Αρνούμαστε την αυτοαξιολόγηση, καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων που θα κληθούν να συνεδριάσουν  να απορρίψουν τη συμμετοχή του σχολείου τους σε αυτή (υπάρχει και σχετική απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου και της ΔΟΕ).

 

-   Δε συμμετέχουμε  στην εφαρμογή των πιλοτικών προγραμμάτων του «νέου σχολείου».

 

-   Δε συμμετέχουμε σε σεμινάρια προώθησης του νέου σχολείου.

 

-   Κανένας συνάδελφος  μέλος του συλλόγου μας να μη γίνει μέντορας-αξιολογητής.

 

- Δεν καλύπτουμε τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, δεν αναλαμβάνουμε υπερωρίες. Προκηρύσσουμε συνεχείς στάσεις εργασίας, αν ανατεθεί υποχρεωτική υπερωρία.  Αρνούμαστε με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων την αύξηση των μαθητών στα τμήματα. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα στο δημοτικό – 15 στα νηπιαγωγεία.  Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ της Α’ Αθήνας υπερασπίζονται και ψηφίζουν στα υπηρεσιακά συμβούλια με βάση αυτές τις θέσεις. Οργανώνουμε καταλήψεις στις συνεδριάσεις των ΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ που θα καθορίσουν τα κενά στα σχολεία, μέχρι να πάρουν αποφάσεις σύμφωνες με τις θέσεις των εκπαιδευτικών και τις ανάγκες των μαθητών.

-   Διαγραφή από μέλη του συλλόγου μας εκείνων των στελεχών εκπαίδευσης που θα επιδιώξουν να δράσουν ενάντια κι αντίθετα με τις παραπάνω αποφάσεις της Γ.Σ.

 

Η γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δε θέλουν και δεν αναπτύσσουν ένα εργατικό κίνημα ανατροπής και με τη στάση τους στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. Ο συντονισμός των εργαζομένων είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Γι  αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε κάθε τέτοια προσπάθεια, τοπική, κεντρική και πανελλαδική με το πλαίσιο του συλλόγου μας

Συμμετέχουμε στο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων.

 

Τώρα που οι εργαζόμενοι δείχνουν τη δύναμή τους και η συμμαχία των ισχυρών αρχίζει να κλονίζεται  πρέπει να κλιμακωθούν άμεσα οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Χρειάζεται τώρα να προκηρυχτούν Γενικές Απεργίες διαρκείας για να ανατρέψουν την αντεργατική επίθεση.

Στην κατεύθυνση αυτή προκρίνουμε να προχωρήσουμε σε ένα όσο γίνεται πιο διευρυμένο διακλαδικό – πανεργατικό μέτωπο των εργαζομένων και τη συμπόρευση  με τους κλάδους που έχουν απεργιακή παράδοση, για την άμεση συνέχιση του απεργιακού αγώνα, από κοινού, με απεργία διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές άμεσα και Γ.Σ. κάθε φορά για εκτίμηση και συνέχιση.

 

Παράλληλα θα αναπτύξουμε γενικευμένη ανυπακοή (καταλήψεις δημόσιων κτιρίων- σοβαρών κρατικών υπηρεσιών κ.λπ.) μέσα και έξω από το σχολείο σε ό,τι υλοποιεί και εφαρμόζεται από την αντιλαϊκή πολιτική.

Αποφασίζουμε:

Τη συμμετοχή σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια τοπικά και κεντρικά.

Καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας με γράμμα για τους γονείς, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις γονέων κατά σχολείο ή περιοχή και κάλεσμα σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί τους για τα γενικά ζητήματα και τα εκπαιδευτικά.

Συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή και προτείνουμε συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής από τις Γ.Σ.

 

                                                    ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα