ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α. Απόφαση της Γ.Σ.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παράδοση των εργαζόμενων και της χώρας  στο Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. από την κυβέρνηση.

Αντιπαλεύουμε και απαιτούμε την κατάργηση – απόσυρση των νόμων ή ν/σχ για τα οικονομικά μέτρα, την εκπαίδευση, το φορολογικό και την κοινωνική ασφάλιση.

Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Να την πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που τη δημιούργησε και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι.

Υπάρχει άλλη διέξοδος για τους εργαζόμενους :

Ø  Να φύγει η τρόικα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. από τη χώρα

Ø  Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δημοκρατική πολιτική νομιμοποίηση γι’ αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα

Ø  Στάση πληρωμών του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και  των κοινωφελών οργανισμών, κρατική φαρμακοβιομηχανία

Ø  Γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου, των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας

Ø  Μείωση των στρατιωτικών δαπανών

Ø  Έλεγχος των τιμών των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και των φαρμάκων

Ø  Να γίνει αίτημα αιχμής των συνδικάτων το πάγωμα πληρωμής των στεγαστικών δανείων

Για να ανοίξει ο δρόμος για μια τέτοια προοπτική, απαιτείται μαζική, αγωνιστική, ενωτική απάντηση, απαιτείται ένα πλατύ μέτωπο εργαζομένων.

Σε αυτά τα πλαίσια προτείνουμε :

1.            Δεν αποκλείουμε καμιά μορφή απεργιακού αγώνα, με την προϋπόθεση να στηρίζεται στη θέληση της βάσης των εκπαιδευτικών. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να έχουν γενικό – διακλαδικό χαρακτήρα. Η πρόταση μας για γενική – διακλαδική κινητοποίηση και νέο κύκλο Γ.Σ. για τη συνέχεια του αγώνα,  μετατοπίζεται για τις 12-13 Μάη μετά την ενημέρωση από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Οι ημέρες των απεργιών πρέπει να συνοδεύονται από τη διοργάνωση μαζικών συλλαλητηρίων. Ωστόσο, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία και την αντίθεσή μας για την αναβολή της ολομέλειας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποτελέσει η 48ωρη γενική απεργία στις 12- 13 Μάη, συνέχεια και κλιμάκωση της 5ης Μάη.

2.            Άμεση συνεδρίαση όλων των Συλλόγων Διδασκόντων με πρόταση μας να μην εφαρμοστούν τα προγράμματα αξιολόγησης και «νέου σχολείου». Κανένας συνάδελφος να μην δεχτεί να γίνει «μέντορας» - πουθενά να μην περάσει η αξιολόγηση. Αναλυτική ενημέρωση θα κυκλοφορήσει στα σχολεία με ευθύνη του Δ.Σ.

3.            Συμμετοχή και ενίσχυση των διαδικασιών συντονισμού Συλλόγων – ΕΛΜΕ και Σωματείων, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

4.            Πανό στα σχολεία και ανοιχτή επιστολή στους γονείς. Οργάνωση κεντρικής εκδήλωσης με ευθύνη του Συλλόγου, αλλά και εκδηλώσεων – ενημέρωσης σε κάθε σχολείο με ευθύνη κάθε Συλλόγου Διδασκόντων.

5.            Καταλήψεις στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

6.            Στήριξη των δράσεων και πρωτοβουλιών του Συντονιστικού των Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών.

7.            Να ενεργοποιηθεί το νομικό τμήμα της Δ.Ο.Ε. σε κάθε κατεύθυνση με πρωταρχική αιχμή την αναζήτηση και νομικών ευθυνών όλων ανεξαίρετα των υπευθύνων για την καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Ταυτόχρονα, να υπάρξει αναπροσαρμογή των οικονομικών της ΔΟΕ και μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής των συναδέλφων.

Β. Ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης

Ψήφισμα της Γ.Σ. για τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις

Η Γ.Σ. του Συλλόγου μας, χαιρετίζει όλες τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν την 5η Μάη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, από όλα ανεξαίρετα τα σωματεία και φορείς.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς απεργούς και διαδηλωτές που κατέβηκαν μαζικά στο δρόμο.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βαρβαρότητα και την κρατική καταστολή, το χτύπημα των διαδηλώσεων. Καταγγέλλουμε το χτύπημα των εκπαιδευτικών μπλοκ την 5η Μάη αλλά και την 4η Μάη μπροστά στη Βουλή. Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός να χτυπηθούν οι εκπαιδευτικοί από τα ΜΑΤ μέσα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί (πιο χαρακτηριστική περίπτωση του ωρομίσθιου καθηγητή που έκανε την τηλεοπτική δήλωση, ο οποίος έφυγε από την ΕΡΤ με κάταγμα στο πόδι).

 

Συμφωνούμε με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ για τους τρεις νεκρούς της Marfin όπου αποδίδονται ευθύνες στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Ο θάνατος των τριών εργαζομένων, από ενέργειες απόλυτα καταδικαστέες, γεννά οργή και θλίψη που προστίθεται στο θυμό και την αγανάκτηση που νιώθουμε για την κυβερνητική πολιτική.

Αυτός ο θυμός και η αγανάκτηση, πρέπει να γίνουν συλλογική δύναμη και αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και για μια διέξοδο που θα υπηρετεί το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς σε μια κοινή, ενωτική, μαχητική, μεγάλη διαδήλωση σήμερα στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ.

Ψήφισμα της Γ.Σ. για αυταρχικά φαινόμενα στο 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου

Ο Σύλλογός μας, καταδικάζει τα φαινόμενα αυταρχισμού στο 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, όπου επιχειρήθηκε με αντιδημοκρατικό τρόπο να περάσει η αξιολόγηση. Στηρίζει ανεπιφύλακτα την παρέμβαση του αντιπροέδρου του Συλλόγου μας Τρανού Χρήστου. Στηρίζει το ψήφισμα της Στ΄ ΕΛΜΕ Αθηνών για το συγκεκριμένο θέμα.

Ψήφισμα της Γ.Σ. για τη μείωση της επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών από τη ΔΕΠ 7ου διαμερίσματος Αθηνών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κατανομής των λειτουργικών δαπανών σχολείων για την Α’ δόση του έτους 2010, έτσι όπως μας κοινοποιήθηκαν εγγράφως στη συνεδρίαση της Δ.Ε.Π. του 7ου διαμερίσματος, το συνολικό χρηματικό ποσό για το 7ο διαμέρισμα ανέρχεται στο ποσό των 174.919,8 έναντι 253.354,2 της β’ δόσης του 2009. Δηλαδή, φέτος στην α’ δόση η επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών είναι μειωμένη κατά 31% σε σχέση με τη β’ δόση του 2009. Την εξέλιξη αυτή θεωρούμε εξαιρετικά αρνητική για τη λειτουργία των σχολείων και αν συνεχίσει αυτή η πολιτική περικοπών των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, την σχολική χρονιά 2010-2011 τα σχολεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους αφού δε θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις δαπάνες θέρμανσης, δεδομένων μάλιστα των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.

Η κίνηση αυτή της περικοπής των λειτουργικών δαπανών αποκαλύπτει και το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής της κυβέρνησης σε ότι αφορά το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης: κάτω από το ψεύτικο προσωπείο της δήλωσης «πρώτα ο μαθητής» υπάρχει η πρόθεση υποβάθμισης του δημόσιους σχολείου και εξαναγκασμού των γονιών να πληρώσουν αυτοί  από την τσέπη τους όσα αρνείται η πολιτεία να δώσει, εν μέσω μάλιστα σκληρών πολιτικών μείωσης των μισθών όλων των εργαζομένων αλλά και συνεχών απολύσεων, κλεισίματος καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την πολιτική δραστικής περικοπής των λειτουργικών δαπανών των σχολείων σε βάρος των μαθητών, των γονιών τους, των εργαζόμενων και του λαού γενικά.

 Καλούμε όλους τους φορείς των γονέων και όλους τους δασκάλους να καταγγείλουν απερίφραστα την παραπάνω εξέλιξη και να αρνηθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους αυτά που οφείλει η πολιτεία στο δημόσιο σχολείο, διεκδικώντας τα αυτονόητα. 

Ψήφισμα της Γ.Σ. για τις διώξεις των απεργών της 21ης Απρίλη

Ο Σύλλογός μας συμπαραστέκεται σε κάθε εργαζόμενο που διώκεται για τη συμμετοχή του στην απεργία της 21ης Απρίλη. Εκφράζει την αντίθεσή του και ζητά την παύση κάθε δίωξης εργαζομένων που συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αθήνα, 6 Μάη 2010

Το προεδρείο της Γ.Σ. 

Καππής Γιώργος

Τρανός Χρήστος

Μαριόλης Δημήτρης

Γράψα Φωτεινή


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα