ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Ανακοίνωση

για τη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας

«Αριστεία και καινοτομία στην Εκπαίδευση»

Η διαίρεση των εκπαιδευτικών σε «καλούς» και «κακούς», η προώθηση του μεταξύ τους ανταγωνισμού και η ταύτιση των «καλών» με  όσους συναινούν στην οικονομική και εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης  είναι οι στόχοι που κρύβονται πίσω από τη “δράση” «Αριστεία και Καινοτομία στην εκπαίδευση». Η διαμαρτυρία των συλλόγων μας και άλλων εκπαιδευτικών στη σχετική υπουργική εκδήλωση το Σάββατο 13 Μάρτη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνέβαλε στην αποκάλυψη των στόχων αυτών.   

Με τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς πίσω της και τους «τιμώμενους» συναδέλφους τους μπροστά της (χαμένους ανάμεσα στους καρεκλοκένταυρους του υπουργείου και τους ένοπλους φρουρούς της υπουργού) η υπουργός Παιδείας έδειξε πρώτα μπροστά μιλώντας για « τα πρότυπα που χρειαζόμαστε»,  και στη συνέχεια πίσω, μιλώντας για «τους θιασώτες της στασιμότητας». Νωρίτερα η υπεύθυνη γραφειοκράτης  κ. Ευσταθία Φουσέκη μάς είχε υπενθυμίσει ότι ο διαχωρισμός έχει ήδη θεσμοθετηθεί και ότι από τη νέα χρονιά ειδικές επιτροπές του υπουργείου θα ξεχωρίζουν τα 100 πιο καινοτόμα σχολεία και τους 100 πιο καινοτόμους εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι για εμάς,  τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, η υπουργική βράβευση όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή αξία, αλλά αποτελεί και προσβολή για όλους εκείνους τους συναδέλφους που δεν χωράνε στα αμερικάνικης έμπνευσης top-100. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι για εμάς η συνεργασία των συναδέλφων και όχι ο διαγκωνισμός των υποψηφίων είναι η ελπίδα του ελληνικού σχολείου. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η αναγνώριση του έργου μας έρχεται μέσα από τα μάτια των μαθητών μας και των γονιών τους και όχι από επιτροπές πρόθυμων συνεργατών ενός υπουργείου που σταθερά απαξιώνει και επίμονα συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι για εμάς το σχολείο του ανταγωνισμού, της φτήνιας, της χορηγίας και των μετρήσιμων επιδόσεων δεν είναι το σχολείο του μέλλοντος, αλλά του παρελθόντος.

Το σχέδιο τους αναπαράγει το σχολείο των εξετάσεων, της αμάθειας και της υποχρηματοδότησης. Αντίθετα ο αγώνας μας υπηρετεί το σχολείο της ισότητας, της αξιοπρεπούς χρηματοδότησης, της συνεργασίας και της πάλης για μια γνώση χρήσιμη στην αναζήτηση της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Είμαστε σίγουροι πως στον αγώνα αυτό θα  είμαστε πολλοί, γιατί αυτοί που θέλουν να στερήσουν τις λαϊκές κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα δεν μπορούν να εμπνεύσουν όραμα και εκπαιδευτικό κίνημα, γιατί αυτοί που αντλούν την ποίηση τους από το παρελθόν δεν μπορούν για πολύ να ξεγελούν πολλούς.  

Οι συνάδελφοι και οι γονείς που θέλουμε ένα καλύτερο σχολείο μπορούμε να  το φτιάξουμε χωρίς να γίνουμε πιόνια στα χέρια μιας επικίνδυνης για το λαό κυβέρνησης.  Μπορούμε να το φτιάξουμε μέρα τη μέρα, με αγώνα μέσα και έξω από τα σχολεία, στην τάξη και στην απεργία, στο σύλλογο διδασκόντων και στη διαδήλωση.  Μπορούμε να το φτιάξουμε με καλύτερη οργάνωση,  μαθαίνοντας να μιλάμε για όσα μέχρι τώρα νομίζαμε ιδιωτική μας υπόθεση.  Πρέπει να  το φτιάξουμε γιατί η μόνη εναλλακτική λύση, αυτή της κυβέρνησης, είναι εφιαλτική.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ

ΠΕΙΡΑΙΑ « Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ « ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα