ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Το Σάββατο 13-3-2010  στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώθηκε εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας με κεντρικό τίτλο «αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση»

Μία καλά οργανωμένη φιέστα που στόχο είχε  να αποκρύψει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση, να προετοιμάσει τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς (κατηγοριοποίηση, αξιολόγηση και σύνδεση της με το μισθό, περικοπές των δαπανών και στροφή σε χορηγίες, ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του δημόσιου σχολείου κλπ) και να κατασκευάσει μια μαγική εικόνα συναίνεσης και δήθεν «δημιουργικότητας». Σχεδόν τα μισά σχολεία και εκπαιδευτικοί που θα βραβεύονταν προέρχονται από ιδιωτικά και πρότυπα σχολεία!!!

«οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν αριστεία,

παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία»

Στο ζοφερό τοπίο που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά, στον απόηχο του «προγράμματος κοινωνικής λεηλασίας»,  της μείωσης μισθών, της περικοπής επιδομάτων και της προώθησης του σχολείου της αγοράς, δεκάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας, της δευτεροβάθμιας, αδιόριστοι κι ωρομίσθιοι  ακύρωσαν την πραγματοποίηση  της φιέστας του Υπουργείου. Με πανό και συνθήματα ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την κατρακύλα της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί έφεραν στην επιφάνεια αυτό που το Υπουργείο προσπαθεί απεγνωσμένα να κρύψει, την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει καταδικάσει την εκπαίδευση, την επιστροφή στα 30άρια τμήματα, τις τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, την παιδεία του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας, της χορηγίας και της ζητιανιάς, της πειθάρχησης και της χειραγώγησης, της εργασιακής περιπλάνησης και της απλήρωτης δουλειάς.

αναβάθμιση της καταστολής

Τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα η κ. Διαμαντοπούλου, συνάδελφοι ωρομίσθιοι άνοιξαν πανό. Φαίνεται  πως αυτό ξεπέρασε τα όρια ανοχής της Υπουργού και οπλοφόρος άνδρας της ασφάλειας της μαζί με άλλους όρμισε να τους εμποδίσει. Οι εκπαιδευτικοί δεν επέτρεψαν να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της οπλοφορίας   και οδήγησαν τον φρουρό έξω από την αίθουσα.  Αν και το γεγονός καταγγέλθηκε δημόσια, η υπουργός έκανε πως δεν καταλαβαίνει, αφήνοντας αναπάντητες τις επίμονες ερωτήσεις των συγκεντρωμένων. Δυο μέρες μετά το απρόκλητο και διαρκές χτύπημα της πανεργατικής πορείας, η κυβέρνηση δια μέσου της κ. Διαμαντοπούλου  προτάσσει τους ένοπλους φρουρούς της απέναντι σε απλήρωτους εκπαιδευτικούς. Αυτός είναι ο δρόμος «του διαλόγου» με «φωτιά και σίδερο» που έχει επιλέξει προκειμένου να επιβάλει την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργατικών δικαιωμάτων. 

«Γνώση σημαίνει ελευθερία, όχι αξιολόγηση και ιεραρχία»

 Απέναντι στην πολιτική απάτη της κυβέρνησης και του υπουργείου οι εκπαιδευτικοί αντέταξαν μαχητικά την αλήθεια της ζωντανής εκπαίδευσης που αγωνίζεται μέσα κι έξω από την τάξη για ένα άλλο σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων, των όλων και των ίσων, χωρίς αξιολογήσεις και ταξικούς φραγμούς, με σεβασμό στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους. Η αλήθεια αυτή θα συνεχίσει να αντιμάχεται σθεναρά και αποτελεσματικά τη μεταμφίεση της συναίνεσης σε «δημιουργικότητα» και της υποταγής σε «καινοτομία».   


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα