ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 6.00 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Ένα τεράστιο ποτάμι εργαζομένων ξεχύθηκε την Πέμπτη 11 Μαρτίου στους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων. Σ’ Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και δεκάδες άλλες πόλεις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα διαδήλωσαν ενάντια στις σαρωτικές ανατροπές που ψήφισε και προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συμμαχία με την Ε.Ε., το κεφάλαιο, τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. Η οργή και η αγανάκτηση που έχει δημιουργήσει η βάρβαρη κυβερνητική πολιτική βγήκε στο δρόμο του αγώνα, για να διαδηλώσει, να αποτρέψει, να ανατρέψει.

Αυτό ακριβώς φοβήθηκε η κυβέρνηση και αναβαθμίζοντας την κρατική καταστολή που εκφράστηκε και στα προηγούμενα συλλαλητήρια κι ιδιαίτερα σ’ αυτό της 5ης Μαρτίου στο οποίο δε δίστασε μετά τους τόνους δακρυγόνων προς τους διαδηλωτές, να «ψεκάσει» ως και το Μανώλη Γλέζο, τώρα μ’ ένα συντονισμένο και προσχεδιασμένο τρόπο χτύπησε την τεράστια απεργιακή πορεία της Πέμπτης 11 Μαρτίου στην Αθήνα πριν ακόμα αυτή ξεκινήσει. Σ’ αυτή τη βάρβαρη επίθεση προχώρησε η αστυνομία κατά των απεργιακών μπλοκ των σωματείων, χωρίς την παραμικρή αφορμή. Διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στη διαδήλωση και την έκοψαν στα δυο με στόχο να τη διαλύσουν. Το σχέδιο στην πραγματικότητα το είχε προαναγγείλει ο Πάγκαλος όταν σε χτεσινή του συνέντευξη απροκάλυπτα δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχτεί καμία μειοψηφία να εμποδίσει την εφαρμογή της πολιτικής τους.

Στόχος της επίθεσης ήταν να σπείρουν το φόβο και τον τρόμο στους εργαζόμενους, για να αποτρέψουν το διογκούμενο ρεύμα αντίστασης στη λεηλασία των κυβερνητικών μέτρων, να χτυπήσουν και να διαλύσουν τις απεργιακές διαδηλώσεις και τα πιο μαχητικά τμήματά τους.

Μέσα στην διογκούμενη λαϊκή οργή ο κρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όχι απλώς συναινεί αλλά και συνεισφέρει με τη στάση του για την προώθηση της αποκρουστικής κυβερνητικής πολιτικής, προωθεί την αποκλιμάκωση των αγώνων, στοχοποιεί και ποινικοποιεί αγωνιστές και πολιτικοσυνδικαλιστικές συλλογικότητες κι επιπλέον αποτελώντας το μακρύ χέρι του κράτους τηρεί σιγή ιχθύος συναινώντας έτσι στην αστυνομοκρατία, την κρατική καταστολή και το χτύπημα της πορείας.

Οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο μαχητικά απέκρουσαν τα κυβερνητικά σχέδια. Η απεργιακή διαδήλωση όχι μόνο δεν έσπασε αλλά συνεχίστηκε με δυναμισμό κι αποφασιστικότητα. Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα των αγωνιζόμενων ανθρώπων που βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο απέτρεψε τα σχέδια της κυβέρνησης και απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι δεν υποτάσσονται, δε τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν. Στο δόμο του αγώνα σπάει το κυβερνητικό σχέδιο. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Με απόλυτη εμπιστοσύνη στη δύναμη των αγώνων θα ξαναβρεθούμε στο δρόμο την Τρίτη 16 Μαρτίου 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο.

ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα