ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Ψήφισμα συμπαράστασης στο Μάριο Ζέρβα

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταδικάζει την άδικη σύλληψη του Μάριου Ζέρβα στην απεργιακή συγκέντρωση της 11ης Μάρτη. Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση ακολούθησε την πολιτική επιλογή της καταστολής και της αστυνομικής βαρβαρότητας απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Χωρίς την παραμικρή αφορμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς κάνοντας ταυτόχρονα εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

 

Μέσα σε αυτά τα γεγονότα - που βιώσαμε κι εμείς ως απεργοί και διαδηλωτές - και σε σημείο άσχετο με οποιαδήποτε ένταση και επεισόδια, ο Μάριος Ζέρβας, 28χρονος δάσκαλος κολύμβησης σε μικρά παιδιά, συνελήφθη από άντρες των ΜΑΤ χωρίς καμιά απολύτως αφορμή.

 

Ο Μάριος Ζέρβας, παρά το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το πλήθος μαρτυριών που βεβαιώνουν την αθωότητά του κρίθηκε προφυλακιστέος και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού !

 

Στη θέση που βρίσκεται ο Μάριος Ζέρβας σήμερα, θα έπρεπε να βρίσκονται κάποιοι άλλοι. Επιτέλους, δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο ισχυρή λαϊκή κατακραυγή ενάντια σε όλους εκείνους που καταλήστεψαν με «νόμιμους» ή παράνομους τρόπους τα ασφαλιστικά ταμεία, που πλούτισαν με μίζες και κομπίνες, που καταχράστηκαν το δημόσιο πλούτο. Αυτοί έπρεπε να συλλαμβάνονται σήμερα και να κλείνονται στις φυλακές και όχι οι διαδηλωτές και οι απεργοί !

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους μαζικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες ζητώντας την απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα και την παύση της δίωξης όλων των συλληφθέντων των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο  Γ. Γραμματέας

Καππής Γιώργος                                             Μαριόλης Δημήτρης


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα