ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

 

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΙΩΠΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

 

 

Το άγριο πρόσωπό της έδειξε εχθές η κρατική καταστολή στην προσπάθεια εκπαιδευτικών να παρέμβουν στην εκπομπή «Προσκήνιο» της ΝΕΤ όπου παρουσίαζε το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση η υπουργός παιδείας κ. Διαμαντοπούλου.  Στην προσπάθεια αυτή τους ανάγκασε ο πρωτοφανής αποκλεισμός κάθε διαφορετικής άποψης από τα ΜΜΕ που έχουν μετατραπεί σε γραφεία τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, του κεφαλαίου, της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Οι δεκάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμοι κι αδιόριστοι, απαντώντας του στο κάλεσμα συλλόγων, του Συντονιστικού Ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και της ΠΕΑΕ απαίτησαν το δημοκρατικά στοιχειώδες, να ακουστεί και να εκφραστεί ισότιμα η άποψη των μάχιμων εργαζόμενων της τάξης. Θέλησαν νʼ απευθυνθούν προς την κοινωνία για να ενώσουν τη φωνή και την οργή τους με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δέχονται σήμερα την πιο βάρβαρη και βίαιη επίθεση στην ιστορία, που ξεθεμελιώνει κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος, που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, που γιγαντώνει την ελαστική, ανασφαλή και χειραγωγημένη εργασία και να κάνουν σαφές:

Πως το πολυνομοσχέδιο αποτελεί την εφαρμογή στο χώρο της παιδείας των αντιδραστικών και αντεργατικών  αναδιαρθρώσεων που προωθούν με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τις σαρωτικές τομές, η κυβέρνηση, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, με τη συνενοχή των ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Πως το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ παρά τις διακηρύξεις περί προτεραιότητας των αναγκών του μαθητή κάνει ακριβώς το αντίθετο. Πως προφανώς και δεν είναι υπέρ του μαθητή οι χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, η αύξηση του αριθμού μαθητών των τμημάτων, οι 20.000 λιγότερες προσλήψεις την επόμενη χρονιά, η μετατροπή των αναπληρωτών σε ωρομίσθιους, η εντατικοποίηση έως εξάντληση του εκπαιδευτικού με τις αυξήσεις ωραρίων και την γεωγραφική περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο. Και όλα αυτά υπό το νέο επιθεωρητισμό της αγοράς (τοπικής και μη) που αξιολογεί σχολεία και εκπαιδευτικούς βάσει τα κριτήρια της μεταφοράς κόστους λειτουργίας του σχολείου στους γονείς και τις τοπικές κοινωνίες, βάσει της αποτελεσματικής παραγωγής υποταγμένων και ευέλικτων μαθητών σήμερα και εργαζόμενων αύριο.

Πως το «νέο» σχολείο της κ. Διαμαντοπούλου είναι το εντατικοποιημένο σχολείο εξεταστικό κάτεργο που κραδαίνει τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών και σταμπάρει με τη βούλα της «αποτυχίας» τους μαθητές. Είναι το φτωχό σχολείο της υποχρηματοδότησης και των περικοπών των κοινωνικών δαπανών ως μέσο για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

Στην προσπάθεια τους αυτή αντιμετώπισαν τη βαναυσότητα διμοιρίας των ΜΑΤ που περίμεναν στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΕΡΤ και που προχώρησαν σε ανθρωποκυνηγητό και άγριο ξύλο των εκπαιδευτικών μέσα στους διαδρόμους του κτιρίου με αποτέλεσμα και σοβαρούς τραυματισμούς. Ταυτόχρονα η κ.Διαμαντοπούλου φυγαδεύονταν από την πίσω πόρτα του μεγάρου αποδεικνύοντας έτσι την αδυναμία του κυβερνητικού λόγου να αντιπαρατεθεί σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους και να απαντήσει στις ανάγκες τους.

 

Παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί  με την αποφασιστική στάση τους αλλά και τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων κι ανέργων που συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα έξω από το κτήριο της ΕΡΤ, πέτυχαν τελικά να μεταδοθεί τηλεοπτικά εκτενής δήλωσή τους μαγνητοσκοπημένη, σπάζοντας τα τείχη της σιωπής και της συναίνεσης που χτίζονται  γύρω από την κατεδάφιση των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Σε αυτό το δρόμο του αποφασιστικού αγώνα θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι για την ανατροπή των επιλογών του κεφαλαίου και το ξήλωμα των εκφραστών του.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα