ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Δήλωση της εκπροσώπου

των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων,

Ρέππα Ντίνας, στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

 

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΜΜΕ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Από το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 2/2:

«…Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα μέτρα, αυτά που χρειάζονται, για να αποτρέψουμε αυτό τον κίνδυνο… οι έχοντες και κατέχοντες θα κληθούν να συμβάλουν περισσότερο στα φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με την αυξημένη φοροδοτική τους ικανότητα…»

Εμάς θεωρεί κατέχοντες η κυβέρνηση γιατί αμέσως μετά ο πρωθυπουργός ανακοινώνει:

«…για την φετινή χρονιά δεν μπορεί να δοθούν αυξήσεις, πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε στη μείωση του συνολικού κονδυλίου για τα επιδόματα κατά 10%, προστατεύοντας όμως παράλληλα τους χαμηλόμισθους…» Πάγωσαν ΟΛΟΙ οι μισθοί, μειώνονται οι ονομαστικές αποδοχές. Με πράσινη κυβέρνηση φέτος και μπλε πέρσι, οι μισθοί μας στην κατάψυξη

Οι συνήθεις «κατέχοντες» θα λουστούμε και την αύξηση στους φόρους στα καύσιμα που θα σημάνει αύξηση των τιμών σε όλα τα ειδών μαζικής κατανάλωσης

Από το διάγγελμα του πρωθυπουργού: «…Ξέρουμε ότι πολλά από αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν, αλλά θα αποδώσουν το 2011, είναι όμως επιτακτική ανάγκη, να διασφαλίσουμε ότι το 2010 θα έχουμε και άμεση και πραγματική αύξηση των εσόδων, γι’ αυτό στο φορολογικό νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και μια αύξηση του φόρου στα καύσιμα…»

Η βόμβα έσκασε στο ασφαλιστικό!!! 

Από το διάγγελμα του πρωθυπουργού: «…ήλθε η ώρα να πάρουμε και στην Ελλάδα γενναίες αποφάσεις, όπως έκαναν κι άλλες χώρες της ΕΕ, η βιωσιμότητα και η δικαιοσύνη του συστήματος περνά και από την αύξηση ορίων ηλικίας, καθώς αυξάνεται και το προσδόκιμο ζωής…»

Η κυβέρνηση επανεξετάζει:

Τα ειδικά όρια (όχι το 65ο έτος) των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα Σώματα Ασφαλείας. Η συνταξιοδότηση με 35ετία στο 58ο έτος θα καταργηθεί και θα συνδεθεί με το 60ο όπως στον ιδιωτικό τομέα.

Για τους εισελθόντες προ του 1983 η συνταξιοδότηση (με 35ετία) θα συνδυαστεί και με όριο ηλικίας.

Η συνταξιοδότηση με 37 έτη θα συνδυαστεί με όριο ηλικίας (μεταξύ 58ου και 60ου).

Τα μεταβατικά όρια θα γίνουν πιο σφιχτά (π.χ. για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους θα ξεκινήσει όχι από το 2013 αλλά νωρίτερα, ενώ και η εξίσωση θα γίνει πιο βιαστικά: ένα έτος επιπλέον κάθε χρόνο και όχι ανά εξάμηνο.

Η γενιά των 40άρηδων (εισελθόντος από 1/1/1983 και μέχρι το 1992) θα υποστούν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα όρια, με τον συνδυασμό της 35ετίας με το 62ο έτος.

Από Ελευθεροτυπία 4/2

Αν υλοποιηθούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης τότε κατά πάσα πιθανότητα:

·         Θα χαθεί η δυνατότητα των εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση με 30 έτη προϋπηρεσία

·         Θα μπει όριο ηλικίας περίπου τα 60 χρόνια για συνταξιοδότηση με 37 έτη προϋπηρεσίας (σήμερα χωρίς όριο ηλικίας)

·         Όποιος βγαίνει με 35 έτη προϋπηρεσίας θα πρέπει να είναι 60 χρονών για όσους είναι πριν το 1983 (σήμερα χωρίς όριο ηλικίας) και σταδιακά 62 για όσους είναι πριν το 1993 (σήμερα στα 58 χρόνια)

·         Θα καταργηθούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των γυναικών.

·         Αμφισβητείται με σαφήνεια η 5ετία ως περίοδος εφαρμογής και κανείς δεν γνωρίζει σε πια θέση μπορεί να βρεθούν ξαφνικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν θεμελιώσει κάποιο από τα παραπάνω ασφαλιστικά δικαιώματα, πολύ δε περισσότερο οι γυναίκες που η εξίσωση τις φέρνει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Νοσηρός εγκέφαλος!!! Όσο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής τόσο μειώνεται η σύνταξη και αυξάνονται τα όρια ηλικίας

Η σύνδεση της συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί υποψιάζει για εφαρμογή και στην Ελλάδα συστημάτων συνταξιοδότησης τύπου Σουηδίας Το σουηδικό μοντέλο προβλέπει συνταξιοδότηση από το 60ό έως το 70ό έτος και ο ασφαλισμένος επιλέγει τον χρόνο «εξόδου», γνωρίζοντας ότι θα λάβει ετήσιες αποδοχές ίσες με το αποτέλεσμα της διαίρεσης των "αποταμιεύσεων" -εισφορές συναποδόσεις- διά τα έτη που απομένουν μέχρι το προσδόκιμο ζωής, που είναι 78 έτη για τους άνδρες και 80 για τις γυναίκες. Οι Σουηδοί καταβάλλουν το 18,5% των εισοδημάτων τους για εισφορές, με το 2,5% να κατευθύνεται σε ατομικό επενδυτικό λογαριασμό. Το υπόλοιπο 16% χρηματοδοτεί το διανεμητικό σύστημα των καθορισμένων εισφορών.

Κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός οι δηλώσεις για τις απεργίες

 «…Δεν έχουμε τα περιθώρια ως έθνος ως λαός να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα, απεργίες και στάσεις…»

Προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων στη συνείδηση της κοινωνικής πλειοψηφίας προσπαθεί να περάσει ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του. Ανθέλληνες λοιπόν, οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται, απεργούν, διαδηλώνουν, για να αποτρέψουν τη σφαγή τους στα σύγχρονα σφαγεία των Βρυξελών και των Αθηνών.

Να ποιοι είναι οι ωφελημένοι και σύμμαχοι της κυβέρνησης στην «εθνική της» προσπάθεια

Γερή αβάντα από ΣΕΒ

Πλάτες έβαλε ακόμη μια φορά ο ΣΕΒ στην κυβέρνηση, στηρίζοντας τα μέτρα και αναλαμβάνοντας επαφές ενημέρωσης επιχειρηματικών φορέων της ευρωζώνης για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές της οικονομίας της.

Σε δηλώσεις του, μετά την άκαρπη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, θέλοντας να προβάλει την αναγκαιότητα των μέτρων, μίλησε για «νεοελληνικό δράμα» που δεν πρέπει να διαιωνιστεί και για τις αναγκαίες θυσίες που πρέπει να «υποστούμε όλοι μέχρι να ξανασταθούμε στα πόδια μας». Εθεσε δε δίλημμα αντίστοιχο με του Γ. Παπανδρέου, ως αρχηγού της αντιπολίτευσης («ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»)…

Ελευθεροτυπία 4/2

Ο διεθνής τύπος αναφέρεται στον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης

Διαφθορά πολιτικών και κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης

Μέσα ευλογούν, έξω ανησυχούν, είναι επιγραμματικά το συμπέρασμα ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερ στους δρόμους της Αθήνας. «Το ελληνικό σχέδιο λιτότητας μπορεί να κέρδισε τις ευλογίες της Κομισιόν, αλλά στους δρόμους της Αθήνας λίγοι είναι αυτοί που επιχαίρουν για την προοπτική μακροχρόνιου σφιξίματος της ζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανταποκρίτριά του.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

1400 ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα