ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Θέλει η ………….  να κρυφτεί, αλλά η … υπερπροσπάθεια… δεν την αφήνει…!

 

Κυβέρνηση, ΕΕ, αντιπολίτευση και ΜΜΕ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι όλα τα μέτρα που παίρνουν, τα παίρνουν αναγκαστικά και για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Καταφεύγουν σ΄ αυτά ΤΩΡΑ, χωρίς να τα έχουν προαποφασίσει, γιατί ΤΩΡΑ είδαν όλο το μέγεθος του προβλήματος.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού κατέρριψε και το τελευταίο «φύλλο συκής» και αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις, το ρόλο και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και όλων των συνεργών της.

Τι είπε ο Παπανδρέου ;

Ø      Εξήγγειλε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για όλους γιατί «ανεβαίνει το προσδόκιμο ζωής»!!!

1.      Δεν ήξερε το προσδόκιμο ζωής προεκλογικά, όταν δεσμευόταν κατηγορηματικά ότι δε θα αυξήσει τα όρια ηλικίας, γιατί δεν αποτελεί λύση για το ασφαλιστικό, ή μήπως άλλαξε το προσδόκιμο ζωής τους τελευταίους 4 μήνες ;!

2.      Τι εξυπηρετεί η αύξηση των ορίων ηλικίας όταν οι δικές τους μελέτες λένε ότι 1 χρόνος αύξηση των ορίων προσδίδει μόλις 3,5 μήνες βιωσιμότητας στα ασφαλιστικά ταμεία. Πάντως όχι τη βιωσιμότητα των ταμείων για την οποία άλλωστε το ενδιαφέρον τους το αποδεικνύουν περικόπτοντας τις κρατικές επιχορηγήσεις και υποδεικνύοντας το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας τους. και ας κατήγγειλαν την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ γιατί οδηγούσε τα ταμεία σε δανεισμό και κατάρρευση!

 

Ø      Ανακοίνωσε ότι τα μέτρα θα είναι δίκαια για όλους και θα προστατεύουν τους αδύναμους και εξήγγειλε αύξηση στον ειδικό φόρο στα καύσιμα!! Δηλαδή τον πιο αντιλαϊκό έμμεσο φόρο ο οποίος όχι μόνο πληρώνεται άμεσα από όλους αλλά επηρεάζει άμεσα τις τιμές όλων των προϊόντων και θα πυροδοτήσει νέα απογείωση της ακρίβειας στα βασικά είδη διαβίωσης!!! Ας μην ξεχνάμε ότι το μέτρο είχε αναφερθεί από την αρχή (για να το συνηθίζουμε) αλλά η κυβέρνηση έλεγε ότι δε θα το πάρει…

Ø      Ανακοίνωσε το πάγωμα μισθών για όλους και περικοπές των επιδομάτων. Δηλαδή τη μείωση των μισθών για όλους ακόμα και για τους πιο χαμηλόμισθους όταν προεκλογικά έλεγε ότι για να ξεπεραστεί η κρίση πρέπει να αυξησθεί η κατανάλωση και γι  αυτό πρέπει να μην ενισχυθεί το εισόδημα των εργαζομένων. Τώρα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Μειώνει τους μισθούς ξεπερνώντας ακόμα και τον Καραμανλή που έταζε πάγωμα μισθών!!!

Ø      Ανακοινώνει πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο ενώ προβλέπει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας μείωση των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση κατά 50% (3000) και κατά 70% (7-8000) των αναπληρωτών.

1.      Εκεί αναφέρεται ότι το κονδύλι που εξοικονομείται από το πάγωμα προσλήψεων σε όλο το δημόσιο, μόνιμων (80 εκατ.) και συμβασιούχων (120 εκατομ.) είναι συνολικά 200 εκατομ. Ακόμα και τα μισά να αφορούν την εκπαίδευση σημαίνει ότι όλο το ποσό που εξοικονομεί από την περικοπή 11000 εκπαιδευτικών την νέα χρονιά είναι περίπου 100 εκατομ.!!! αλήθεια τι έγινε με το περιβόητο 1δις επιπλέον για την Παιδεία που διατυμπάνιζε ότι έδωσε ό νέος προϋπολογισμός ; υπάρχει ; αν υπάρχει που σκοπεύουν να το διαθέσουν ; έτσι κι αλλιώς στους μισθούς, που έταζε η κ. Διαμαντοπούλου στο συνέδριο της ΔΟΕ προεκλογικά δεν πρόκειται. Υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την κάλυψη των σχολείων με εκπαιδευτικούς; ποιον κοροϊδεύουν ;

2.      Αυτές οι περικοπές δεν αποφασίστηκαν ΤΩΡΑ που ανακοινώνονται!!! Ήταν προαποφασισμένες από την πρώτη στιγμή καθώς ο προϋπολογισμός που συντάχθηκε τέλος Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη περιελάμβανε μείωση κονδυλίων για τους αναπληρωτές και μόνιμους διορισμούς και θεαματική αύξηση της ωρομισθίας!

 

Αποκαλύπτουν τα ίδια τα λεγόμενα του πρωθυπουργού ότι όλοι αυτοί έχουν ένα συνολικό σχέδιο, προαποφασισμένο εδώ και πολύ καιρό – πριν από τις εκλογές, που θέλει να φορτώσει την κρίση αποκλειστικά στους εργαζόμενους και να διασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Από την προεκλογική περίοδο και την πρώτη μέρα ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας μέχρι σήμερα δε ζούμε παρά την εξέλιξη ενός καλοεπεργασμένου σχεδίου, με βασική πλευρά του τα επικοινωνιακά τερτίπια, που μόνο στόχο έχει, με την παρέμβαση της ΕΕ και την αξιοποίηση κάθε είδους πίεση να εμφανίσουν τα επώδυνα μέτρα ως αναπόφευκτα και να μας πείσουν, σχεδόν για το καλό μας… και την πατρίδα…, να τα αποδεχτούμε χωρίς αντιδράσεις. Θα τους κάνουμε το χατήρι…;!

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα