ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Κέρκυρας

Τα ψεύτικα τα λόγια…

Συνάδελφοι – σσες

Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ)  αποφάσισε να  μην υπάρξει πανεκπαιδευτικό – πανεργατικό μέτωπο αντίστασης κηρύσσοντας  απεργία στις 16/12 και όχι στις 17/12, διασπώντας την παλλαϊκή αντίδραση.  Οι εκπρόσωποι μας στην ΔΟΕ (Ντίνα Ρέππα) και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας (Φάνης Χονδρογιάννης) πρότειναν και ψήφισαν την κήρυξη απεργίας στις 17/12.

 

Όσο αφορά στο τοπικό επίπεδο (Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ), στο τέλος της συνεδρίασης (8/12/2009), υπήρχαν δυο προτάσεις για ψήφισμα

1) της  ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ για  4ωρη διευκολυντική στάση για τις 17/12 με το πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ.

2) της Αριστερής Πρωτοβουλίας για κήρυξη στις 17/12  απεργίας από τα α/θμια και β/θμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και παλλαϊκού συλλαλητηρίου (συνάντηση - οργάνωση στις 10/12).

 

Το ΤΑΔΗΣΥ (ΠΑΜΕ) ψήφισε την πρόταση της ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ προσπαθώντας έτσι να ιδιοποιηθεί την κινητοποίηση στις 17/12, χωρίς να ενδιαφέρεται για τη μαζικότητα, την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτά ως πληροφόρηση για τα κατάπτυστα ψέματα του λιβελογραφήματος της ΕΣΑΚ- ΔΕΕ.

 

Εμείς ρωτάμε:

ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΡΙΑ;

 

Ø      Ποια παράταξη ψήφισε διαφορετικά στη ΔΟΕ και διαφορετικά στο ν.τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας;

 

Ø      Ποια παράταξη στήριξε  την στάση (κι όχι απεργία) στις 17/12 στο ν.τ της ΑΔΕΔΥ με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ;

 

Ø      Γιατί αυτή η έξαρση της υποκρισίας, του ψεύδους και της συκοφάντησης;

 

Ø      Ποιος είναι ο ταξικός αντίπαλος σας αντίπαλος σύντροφοι του ΠΑΜΕ;

       Μήπως εμείς, ως ηγεμονική καπιταλιστική ελίτ;

 

Ως εργαζόμενοι δεχόμαστε επίθεση σ’ όλα τα μέτωπα: εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, περίθαλψη και φορολογία και δεν έχουμε την πολυτέλεια ν’ ασχολούμαστε με φαρισαϊσμούς, κομματικές τακτικές και διαιρέσεις ψηφοθηρικής σκοπιμότητας.

 

Θεωρούμε ότι τα συνδικαλιστικά στεγανά των κινητοποιήσεων που θέλει να βάλει ο δικομματισμός και το ΠΑΜΕ δε δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή και αποτελεσματικότητα των κινητοποιήσεων.

 

Ο αποπροσανατολισμός, οι συκοφαντίες και ο πολυκερματισμός της συνδικαλιστικής δράσης αποδυναμώνουν και υπονομεύουν το όπλο των εργαζομένων που είναι η αγωνιστική ενότητα, η δυνατότητα μαζικής συμμετοχής, η αγωνιστική ζύμωση και η συσπείρωση.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ – ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Καταλαβαίνουμε πως το κόμμα κάποιους τους «τραβά από το μανίκι», αλλά η πολιτική αξιοπρέπεια δεν μπορεί να χειραγωγείται από άκριτες θέσεις όπως οι παρακάτω στο Αναιρέσεις, φύλλο 3(ΠΑΜΕ),  όπου κατηγορείται ως θέατρο του παραλόγου η απόφαση του ν.τ της ΑΔΕΔΥ γιατί «αποφάσισαν για τετράωρη στάση 8-12 εργασίας στις 17 του μήνα». Μα, ως ΤΑΔΗΣΥ (ΠΑΜΕ) την ψήφισαν με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αυτοί που στηλιτεύουν την δική τους απόφαση! Υπάρχουν και πρακτικά σύντροφοι!

Γλίσχροι ή ψεύτες λοιπόν;

Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την πικρία μας και σε ανθρώπινο επίπεδο. Στο επίπεδο ανθρώπων που βιώνουν την ίδια καθημερινότητα ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης, για τη συνεχιζόμενη στοχοποίηση συντρόφων μας. Η προσπάθεια αποδόμησης του πολιτικού μας λόγου, είναι δεκτή όταν γίνεται με πολιτικούς όρους. Τα ψέματα , οι λασπολογίες και η παραποίηση της αλήθειας είναι μικροπολιτική πρακτική καταδικασμένη από όλους. Και το ιδιαίτερα επικίνδυνο συνάδελφοι είναι πως παρόμοιες προσπάθειες απαξίωσης συναδέλφων με χαλκευμένες ενημερώσεις, εκκολάπτουν κάθε «αυγό του φιδιού» που παραμονεύει...

Κέρκυρα 18/12/2009


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα