ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Αυτοί τουλάχιστον πληρώνονται για να σιωπούν

 

ανοιχτή επιστολή  προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

του Πέτρου Μενδώνη,

εκπροσώπου των Παρεμβάσεων, Κινήσεων, Συσπειρώσεων

στο ΔΣ του ΙΠΕΜ ΔΟΕ

 

Μιλήστε συνάδελφοι της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.!   Δεν αρκούν οι υπεκφυγές που διατυπώνετε στην ανακοίνωση της 15ης Ιουνίου.

Αυτό που μας μάρανε είναι η  «βιασύνη» του υπουργείου και η «ελλιπής επιστημονική τεκμηρίωση» των υπουργικών αποφάσεων για τα 800 δημοτικά σχολεία ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος; 

Δεν καταλαβαίνετε ότι το δημοτικό σχολείο  που έρχεται είναι χειρότερο από αυτό που έχουμε σήμερα;   Εκτός κι αν νομίζετε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αλλά τότε να βγείτε και να το πείτε και να το υποστηρίξετε. Δεν χωράνε εδώ παιχνίδια επαγγελματικού συνδικαλισμού.

Σε μια στιγμή που δεκάδες διοικητικά συμβούλια και γενικές συνελεύσεις συλλόγων, αλλά και εκατοντάδες σύλλογοι διδασκόντων,  ζητούν την απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων, εσείς επιμένετε «στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, για όλα τα παιδιά, με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του (κλάδου)». Δηλαδή, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.  Ούτε μια κουβέντα για την ταμπακιέρα. Τι λέτε για τις απαντήσεις που πήρατε από το υπουργείο; Τι λέτε για την υπουργική απόφαση; Να εφαρμοστεί; Ναι; Όχι; Δεν σας νοιάζει;  Γιατί;  Μιλήστε!

Αντί συνάδελφοι να ακούσετε τη βάση του κλάδου, αντί να οργανώσετε τον αναγκαίο αγώνα, αντί να αξιοποιήσετε τις πρωτοβουλίες βάσης, αντί να τοποθετηθείτε υπεύθυνα επί του συγκεκριμένου επιλέγετε τη σιωπήΤη σιωπή επέλεξαν κατ’ επανάληψη και οι σύμβουλοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου όταν και όποτε ενέκριναν το Ωρολόγιο Πρόγραμμα που τους επέβαλε με το στανιό το Υπουργείο. Αλλά αυτοί τουλάχιστον πληρώνονται για να σιωπούν.  Εσείς τι λόγους έχετε;

Υ.Γ. Συνάδελφοι, η κωλυσιεργία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουμε κι άλλες δουλειές. Οι συντάξεις μας μετατρέπονται σε επιδόματα πρόνοιας. Το εισόδημα μας απειλείται με καινούργιες μειώσεις. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία, που ήδη βιώνουμε, από μέρα σε μέρα μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα