ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΕ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

αρχείο

 

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Δήλωση του Ντίνου Παντελίδη,

εκπροσώπου των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων Π.Ε. στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Τηλ. 6974750410,

www.paremvasis.gr

15-9-2010

Τμήματα με 30 μαθητές;

Κι όμως …υπάρχουν κ. Διαμαντοπούλου. Και το ξέρετε!!!

 

Η κ. Διαμαντοπούλου είτε δε γνωρίζει, πράγμα απαράδεκτο για υπουργό που κάνει δημόσιες δηλώσεις, είτε συνειδητά  λέει ψέματα πράγμα ..γενικά απαράδεκτο.

Η επικοινωνιακή επίθεση του Υπουργείου Παιδείας μάλλον δεν οργανώθηκε πολύ καλά κι επειδή το χαλί δε μπορεί να χωρέσει από κάτω τα πάντα, όση μεγάλη φροντίδα και να δείχνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης και οι συνοδοιπόροι τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ, στον Εύοσμο το χαλί ξεχειλίζει και την/τους εκθέτει.

Αν και νομίζουμε πως η κυβέρνηση έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την εκπαίδευση. Με την αντιεκπαιδευτική πολιτική -στο όνομα της μείωσης των θέσεων εργασίας- των συμπτύξεων των τμημάτων, των συγχωνεύσεων σχολείων, της κατάργησης οργανικών θέσεων, του ουσιαστικού αποκλεισμού των προνηπίων, της εγκατάλειψης της ειδικής αγωγής των σχολικών μονάδων και των τμημάτων ένταξης. Μια πολιτική που προσαρμοσμένη στο Μνημόνιο αποδεικνύει συνεχώς ότι "πρώτα δεν είναι ο μαθητής αλλά το Μνημόνιο και το ΔΝΤ".

Στο 6ο διαπολιτισμικό Ευόσμου υπάρχουν 2 τμήματα της Δ΄ τάξης με 29 και 30 παιδιά, όχι μόνο 1 τμήμα που αναζητά η υπουργός.

Στο ίδιο σχολείο υπάρχουν 2 οργανικές θέσεις Ειδικής Αγωγής για να υποστηρίξουν περισσότερα από 25 παιδιά (με διαγνώσεις που απ’ ότι φαίνεται για τις υπηρεσίες σας αποτελεί μοναδικό κριτήριο!!!) και δεν έχει τοποθετηθεί κανείς εκπαιδευτικός!

Στο ίδιο σχολείο τα παιδιά των Ρομά δε μεταφέρονται επειδή κάποιοι πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα των λεωφορείων.

Στο ίδιο σχολείο πρέπει να λειτουργήσει και Τάξη Υποδοχής για τα 13 από τα πολλά μεταναστόπουλα που φοιτούν και πληρούν τις προϋποθέσεις των οδηγιών για Τ.Υ..

Στο ίδιο σχολείο η Ε1 και το Στ3 ….αλλά αυτό μπορεί να το μάθει από τις υπηρεσίες της η κ. Διαμαντοπούλου. Όπως και για άλλα πολλά σχολεία με περισσότερα από 25 παιδιά ανά τμήμα.

Το θέμα, σήμερα, είναι να μιλάμε για την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών στα 20 ανά τμήμα κι όχι να περηφανεύονται στην κυβέρνηση που δεν είναι περισσότερα από 27.

Θα ήταν απαραίτητη μια δημόσια δήλωση που να ανακαλεί όσα δήλωσε. Τουλάχιστον για να ξέρουμε αν έχουμε να απαντήσουμε στο ψέμα ή στην άγνοια.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα