ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ                                               

Ρ. Φεραίου &  Π. Π. Γερμανού                                              Αιγάλεω 19 -1- 09

ΤΗΛ. – FAX  : 2120- 5981935

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

          Εδώ και μήνες ο ΟΠΑΔ αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Οι γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα καταγγέλουν τις συμβάσεις που έχουν με το Δημόσιο. Οι φαρμακοποιοί αρνούνται να χορηγούν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Χιλιάδες άνθρωποι -εργαζόμενοι και συνταξιούχοι- που έχουν ανάγκη φάρμακα, γιατρούς και εξετάσεις πρέπει να πληρώνουν όλο το ποσό και στη συνέχεια να απευθύνονται στα Ταμεία με τις αποδείξεις για να πάρουν πίσω μέρος των χρημάτων τους ύστερα από πολλούς μήνες. Σκεφτείτε λοιπόν τι σημαίνει για όλους αυτούς τους ανθρώπους η ταλαιπωρία και η οικονομική αιμορραγία…..

                          

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως ο ΟΠΑΔ καταρρέει:

· Ασφαλισμένοι 2003-2008: 1.100.000 – 1.440.000 Αύξηση 29%).

· Ο ΟΠΑΔ δεν εισπράττει τις εισφορές του Κράτους και των Ασφαλισμένων άμεσα. Επιχορηγείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

· Η επιχορήγηση παρόλο που αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι είναι από το 2003 σταθερή περίπου στα 925.000.000 €/ ανά έτος.

· Οι ετήσιες υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ  (μισθοδοσία, φάρμακα, γιατροί κλπ) είναι περίπου 1.500.000.000 € / ανά έτος.

ΑΡΑ: υπάρχει ένα έλλειμμα περίπου 500 εκ. €/ ανά έτος.

Υποχρεώσεις προς φαρμακοποιούς:

Είχαν πληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2008. Μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις πήραν άλλα 50 εκ. € . τους οφείλονται οι μήνες από τον Αύγουστο του 2008.

Υποχρεώσεις προς γιατρούς-διαγνωστικά κέντρα:

 Οφείλονται πληρωμές περίπου 7 μηνών.

Οφειλές προς Κρατικά νοσοκομεία:

Οφειλές 3 ετών 400 εκ. €.

 

        Όσον αφορά το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων τα γεγονότα είναι γνωστά. Υπάρχουν περίπου 15.000 συνταξιούχοι συνάδελφοι που δεν μπορούν να πάρουν το εφάπαξ που δικαιούνται. Η οικονομική κατάσταση του ΤΠΔΥ είναι και αυτή τραγική καθώς παρουσιάζει ένα έλλειμμα περίπου 600 εκ. €.

 

        Για άλλα μια φορά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι καλούμαστε να πληρώσουμε την αδιέξοδη αντεργατική πολιτική που ακολουθείτε χρόνια τώρα. Έκλεψαν τα χρήματά μας από τα Ταμεία, έπαιξαν τα αποθεματικά  στο Χρηματιστήριο και τα ομόλογα, χάρισαν εκατομ. εισφορών στο μεγάλο κεφάλαιο και τους εργοδότες, προώθησαν με τις πολιτικές τους τη μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, το ίδιο το κράτος αρνείται να πληρώσει τις οφειλές του, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαλύσουν το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα και το σύστημα υγείας με σκοπό να μετατρέψουν την ασφάλιση την υγεία και την περίθαλψη σε εμπόρευμα.

       Στον τελευταίο προϋπολογισμό που ψηφίστηκε πριν ένα μήνα δεν προβλέπεται αυξημένη επιχορήγηση για τον ΟΠΑΔ και το ΤΠΔΥ ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Επομένως τα προβλήματα θα συνεχιστούν…..

 

          Εμείς όμως δε χρωστάμε πουθενά, σε κανέναν τίποτε. Δε θα πληρώσουμε για άλλη μια φορά τα σπασμένα. Η εποχή μας δίνει τη δυνατότητα για λιγότερα χρόνια εργασίας, καλύτερες συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας. Για τους εργαζόμενους η υγεία, η ασφάλιση, η σύνταξη και η περίθαλψη είναι δικαίωμα, δημόσιο-κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση του κράτους. Σε αυτά δεν έχουν θέση οι νόμοι της αγοράς και του κέρδους.

 

Απαιτούμε :

ü    Το κράτος να διασφαλίσει τα αποθεματικά του Ταμείου Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων και να στηρίξει τον ΟΠΑΔ.  Άμεση καταβολή της σύνταξης και του Εφάπαξ. Πλήρη, δωρεάν, ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Να μην πληρώνουμε από την τσέπη μας γιατρούς και φάρμακα.

ü    Να δοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα. Εγγύηση του κράτους για τα αποθεματικά ΟΛΩΝ των ταμείων. Κατάργηση της εργατικής εισφοράς για την ασφάλιση και την περίθαλψη.

ü    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ίση με το σύνολο του τελευταίου μισθού.

ü    Ούτε ένα € στις Τράπεζες και το Κεφάλαιο. Αυξήσεις ΤΩΡΑ σε ΜΙΣΘΟΥΣ και Συντάξεις.

ü    Τα ταμεία στα χέρια των εργαζομένων με βέτο σε κάθε επιχειρηματική και αγοραία λογική διαχείρισης. Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο. Απαιτούμε τώρα την απαγόρευση της χρήσης των αποθεματικών των ταμείων για παιχνίδια στο χρηματιστήριο.

 

          Το Δ.Σ του Συλλόγου μας για την προβολή και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας καλεί ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους/ισσες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις :

 

- Τρίτη 27 Γενάρη 8.00-10.00 μ.μ : παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του περιφερειακού γραφείου του ΟΠΑΔ στο Αιγάλεω μαζί με τους συναδέλφους/ισσες των άλλων συλλόγων.

 

- Τετάρτη 28 Γενάρη 12.00 μ.μ : 2ωρη στάση εργασίας (12.00-14.00για την πρωινή βάρδια και 14.00-16.00 για την απογευματινή). Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ                ΕΥΗ ΤΣΕΤΣΕΚΟΥ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα