ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

«ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ!!»

 

Εάν υπάρχει κάποιο αδιαμφισβήτητο γεγονός, το οποίο άπειρες φορές έχει επιβεβαιώσει η ίδια η ζωή και η εμπειρία, είναι το απίστευτο μένος και η αντισυνδικαλιστική πρακτική ορισμένων «συνδικαλιστών», που δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην ανάγκη να πλήξουν τις ζωντανές δυνάμεις της εκπαίδευσης και να χαϊδέψουν τα αυτιά των συνδικαλιστικών τους  «προϊσταμένων» .

Η ευκαιριακή πλειοψηφία (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) διαμόρφωσε την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που διαμαρτύρεται ―αυτό μόνο από ΟΛΑ τα Δ.Σ. όλων των συλλόγων της χώρας, σαν πιστός  φύλακας και γνήσιος τιμητής της «ιερότητας και του αλάθητου» του προεδρείου της ΔΟΕ― για το άρθρο του συναδέλφου της Δευτεροβάθμιας  Θ. Τσιριγώτη.

  Το άρθρο με τον τίτλο «Πού πας ρε Καραμήτρο» δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα “alfavita” και είναι για όσους έχουν στοιχειώδη  συνδικαλιστική γνώση και κοινή λογική, μια προσωπική κριτική, απόλυτα δικαιολογημένη, στο προεδρείο της ΔΟΕ για την απόφασή του να προσέλθει στο διάλογο για την Παιδεία.

Βέβαια για τους πιστούς ακόλουθους του «μεγάλου βεζίρη», οποιαδήποτε επίθεση στο πρόσωπό του αποτελεί επίθεση σε όλους τους δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Πιο συγκεκριμένα:

  1) Οι αξιότιμοι κ.κ. της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ επιχειρώντας να απαντήσουν σε ένα ενυπόγραφο άρθρο, χρησιμοποίησαν για παραταξιακούς λόγους τον τίτλο του Δ.Σ.,  παραβίασαν κάθε δεοντολογική και δημοκρατική αρχή, προχωρώντας σε μία ενέργεια που γίνεται για πρώτη φορά. Αν ήθελαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ να απαντήσουν στο συνάδελφο Θ. Τσιριγώτη, μπορούσαν να βγάλουν κείμενο των παρατάξεων τους. Δε νομιμοποιείται κανείς και για κανένα λόγο να χρησιμοποιεί όργανα του συλλόγου για δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς. Όμως αυτοί το έκαναν «ρίχνοντας τις μάσκες τους». Αποκάλυψαν έτσι ποια είναι η πραγματική τους λογική: θεωρούν το Δ.Σ. όργανο που μπορεί να λειτουργεί αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά, αρκεί να εξυπηρετεί τις πολιτικές–συνδικαλιστικές και προσωπικές επιλογές τους. Θέλουν να  μετατρέψουν το Δ.Σ. σε ένα είδος «ιεράς εξέτασης» που θα καταδικάζει στο «πυρ το εξώτερον» κάθε αντίθετη σ΄ αυτούς φωνή. Μια «ιερά εξέταση» που θα ασχολείται με όλους αυτούς, πρόσωπα και παρατάξεις, που θα διαφωνούν και θα κάνουν ανοιχτά και τολμηρά κριτική στις συνδικαλιστικές πράξεις του Δ.Σ. της ΔΟΕ

2) ΠΑΣΚ –ΔΑΚΕ ξέχασαν για μια ακόμη φορά τις «αντιδεξιές» ή «αντιΠΑΣΟΚ» κορώνες  (είδατε πόσο ωραία τα βρίσκουν μεταξύ τους όταν πέφτουν οι μάσκες) και με ευκολία και φανερή εμπάθεια «κατατρόπωσαν» ως Δ.Σ τους... Κακούς Λύκους της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης, τον πραγματικό εχθρό δηλαδή… Τι νομίσατε, ότι το Υπουργείο, η Διοίκηση είναι ο αντίπαλος; Αντίπαλος τώρα είναι ο συνάδελφος  Τσιριγώτης, η  συνδικαλιστική παράταξη που ανήκει και φυσικά οι τοπικές δυνάμεις των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων που με συνέπεια και ανιδιοτέλεια πάνε κόντρα στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής. Δεν λέμε, καλό το παραμύθι σας συνάδελφοι,  αλλά  ο δράκος είναι αλλού!

Είναι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που χρόνια τώρα ακολουθούν οι κυβερνήσεις και στις επιλογές των παρατάξεών σας που βάζουν πλάτη ώστε αυτές να  εφαρμόζονται.

Μάλιστα την πορεία τους προς το συνδικαλιστικό εκφυλισμό και την αθεράπευτη εμπάθεια, προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν στο όνομα της ενότητας των Εκπαιδευτικών. Έλεος συνάδελφοι, η αγωνία και το ενδιαφέρον σας για το πανεκπαιδευτικό μέτωπο μας τρομάζει!

3) Δεν είναι προκλητικό να επικαλείστε τη μεγάλη και ηρωική απεργία του κλάδου το 2006 ―εσείς συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, αλλά και της ΠΑΣΚ― για να κατακεραυνώσετε τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις; Δεν είναι ντροπή να καταγγέλλετε το συνάδελφο Θ. Τσιριγώτη και την παράταξη που εκπροσωπεί, όταν είναι γνωστό παντού πως μόνο ο συγκεκριμένος χώρος, κόντρα στις δικές σας παρατάξεις και την «αντιπολιτευόμενη» ΠΑΣΚ στην ΟΛΜΕ έδινε μάχες για απεργιακές κινητοποιήσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; 

Η αήθης επιχείρηση λασπολογίας απέναντι σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα που τολμά να ακολουθεί άλλους δρόμους δε μας αφορά. Οι δυνάμεις της ζωντανής εκπαίδευσης και το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα δε θα υποστείλουν τη δράση τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική και δε θα πάψουν να δείχνουν ότι το μέλλον για τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας μπορεί να είναι νικηφόρο. Με αυτή τη γραμμή πορευόμαστε, αφήνοντας τους άλλους στα αδιέξοδα και τη λάσπη τους!   

Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να αναφερθούμε παραπάνω στο θέμα, αφήνοντας τα μέλη της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. στην κρίση των συναδέλφων, στα μάτια των οποίων εκτέθηκαν για μια ακόμη φορά χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία στο Δ.Σ. για να δηλώσουν την ύπαρξή τους και την «ανιδιοτελή τους  προσφορά» στις παρατάξεις τους .

«Επιμένω κι ας μείνω μόνος 

έστω και στιγματισμένος, αποδιωγμένος και ύποπτος 

γιατί η στάση μου δεν εξαρτήθηκε ποτέ από 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ή ΠΟΣΤΟ

Και στον αγώνα δε με ΔΙΟΡΙΣΕ ποτέ κανείς 

Κι ούτε μπορεί ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ Μ’ ΑΠΟΛΥΣΕΙ»

Τίτος Πατρίκιος 

 Τα τρία μέλη ΔΣ της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε Λαγκαδά: 

Χριστοφόρου Νίκος –Πρόεδρος, 

Μαυρομάτη Μαρία-Αντιπρόεδρος, 

Τσολακίδης Χρήστος-Γραμματέας.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα