ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ

Ριζοσπαστική κίνηση – Αυτόνομη Παρέμβαση

(ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)

Η λάσπη περίσσευε στους χαλασμένους δρόμους

(Γ. Ρίτσος)

    Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκαν καθόλου … τα παιδιά της ΠΑΣΚ. Σβήναν, γράφαν, ξανασβήναν. Έγινε της γομολάστιχας !

     Για να ξεφύγουν από της συνδικαλιστικής ανυπαρξίας τα θάμπη, ξαναβρήκαν τον παλιό καλό τους εαυτό. Κάλεσαν τον αυριανισμό να θρονιαστεί στο σύλλογο. Έτσι προέκυψε η

«αγωνιώδης» καταγγελία για τον πρόεδρο του συλλόγου, ότι τάχα αγνόησε το Δ.Σ.

Επειδή όμως η πραγματικότητα, η ξύπνια, δεν εξαγοράζεται ξέρουν ότι :

Ζήτημα 1ο : Διάλογος με ποιον και γιατί; Πάντα όποτε οι ομοσπονδίες κλήθηκαν σε διάλογο ο στόχος ήταν να περάσουν αντιδραστικές πολιτικές ( Αρσένης, Ευθυμίου, Σουφλιάς, Κοντογιανόπουλος, Γιαννάκου, Στυλιανίδης, Σπηλιοτόπουλος) . Χωρίς παροχές, διάλογος των καναλιών. Έτσι «ιδρύθηκε» και το ιδεολογικό ρεύμα της ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στη Δ.Ο.Ε αφού η αντιπολίτευση φιλοδοξεί να είναι η επόμενη κυβερνητική παράταξη.      

Ζήτημα 2ο : Σε κεντρικά εκπαιδευτικά-εργασιακά ζητήματα π.χ αξιολόγηση, σύνδεση μισθού – απόδοσης, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, η ΠΑΣΚ ταυτίζεται με τη ΔΑΚΕ. Έτσι τώρα τα στελέχη της ΠΑΣΚ πανελλαδικά με νύχια και με δόντια δε θέλουν αποφάσεις κατά του διαλόγου. Η αγωνία τους είναι να μην υπάρχουν αποφάσεις που δημιουργούν ρωγμές στις προσπάθειες για εγκλωβισμό του συνδικαλιστικού κινήματος στα όρια του δικομματισμού.

Ζήτημα 3ο : Λειτουργία των σωματείων

Οι αποφάσεις των Δ.Σ παίρνονται κατά πλειοψηφία. Κάθε απόφαση του συλλόγου, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, έχει την ίδια εγκυρότητα. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο γραμματέας βάσει του καταστατικού, υποχρεούνται να υπογράφουν τις αποφάσεις και να παλεύουν για την υλοποίησή τους μαζί με όλα τα μέλη του συμβουλίου, ακόμα και όταν δε συμφωνούν με αυτές.

Ζήτημα 4ο : Η απόφαση του Δ.Σ στην τακτική συνεδρίαση της 5/2/09 ήταν : 4 κατά του διαλόγου (ΕΣΑΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) και 2 υπέρ του διαλόγου (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ)

Η απόφαση αυτή αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα Alfa vita όπως έχει γίνει και με άλλες αποφάσεις του συλλόγου. Ο γραμματέας του συλλόγου αρνείται να εφαρμόσει το καταστατικό και να υπογράψει την απόφαση επικαλούμενος ότι δε συμφωνεί η παράταξή του. Την υπογράφει στις 10/2/09 το πρωί και αντί να μοιράσει το ενημερωτικό του συλλόγου… του δίνουν να μοιράσει καταγγελία. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με το παραλήρημα αυριανισμού που διαπνέει την καταγγελία της ΠΑΣΚ

Το εγκώμιο όμως που πλέκουν στη λησμονιά δεν ανατρέπει την αλήθεια που λέει, ότι η πολιτική ανάγνωση σκοτεινών στιγμών του κλάδου καθρεφτίζεται στη δικιά τους παράταξη (βλέπε ’97-απεργοσπασίες ΠΑΣΚ-Βεντήρης, διαγωνισμός του ’98, με τοπικά στελέχη της Γλυφάδας ως επιτηρητές στον ΑΣΕΠ)  και, και…

Ολοκληρώνοντας :

      Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η διαστρέβλωση αποφάσεων του συλλόγου και του Δ.Σ από τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚ στο προεδρείο επιβαρύνοντας και τον ίδιο αλλά και την παράταξή του.

Με τίτλους :

  • Γ.Σ αντιπροσώπων Ιούνη : Οι 2 αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚ ψηφίζουν αντίθετα από τις αποφάσεις του συλλόγου.
  • Κάλεσμα της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για συμμετοχή στο συντονισμό πρωτοβάθμιων συλλόγων για ασφάλιση – σύνταξη - φάρμακα: Αρνούνται όλοι να υλοποιήσουν το διεκδικητικό πλαίσιο του συλλόγου.
  • Ερωτηματολόγια ΙΠΕΜ-ΔΟΕ : απόφαση του συλλόγου να μη συμμετέχουμε γιατί «ωραιοποιούν» τα νέα βιβλία, στρογγυλεύοντας τα διδακτικά προβλήματα. Ο γραμματέας τα διαφημίζει στο σχολείο του και υπερθεματίζει για τη συμπλήρωσή τους.

      Ελπίζουμε ότι το ιδεολογικό οπλοστάσιο της ΠΑΣΚ δε θα συνεχίσει να συνδέεται με την ασυνέπεια, την αντιδημοκρατική στάση τοπικών στελεχών και τον πολιτικό ερμαφροδιτισμό.

      Τους καλούμε λοιπόν να επανέλθουν στη συναδελφικότητα ξορκίζοντας τη μικρότητα και τη βαρβαρότητα που συνθλίβουν τη σοβαρότητα και των προσώπων και της παράταξής τους

ΥΓ-1 Προφανώς ο συντάκτης της καταγγελίας δεν ανήκει στην ενδοχώρα του συλλόγου και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται από νευρωτική γραφή ( ως αρχική βιβλιογραφία προτείνουμε «την ανάλυση του χαρακτήρα» του Ράιχ –τρίτομο)

ΥΓ-2 Ο όρος ηλεκτρονική υφαρπαγή – αν και αναζητήθηκε – δε βρέθηκε ως λήμμα.

ΥΓ-3 Η διαδρομή της πλεκτάνης έχει αποδείξει στατιστικά ότι υφαρπάζονται υπογραφές…«επιφανών ανδρών» -εν πλήρη συγχύσει- από «σκοτεινούς κύκλους»

Εμείς δεν ανήκουμε σ’ αυτούς

Μας αφορά το φως των δρόμων του αγώνα

Σας σφίγγουμε το χέρι και κατανοούμε την πίεση από την κομματική σας χειραγώγηση.   

ΤΕΛΟΣ

Στα προσεχώς ανακοίνωση εφ’ όλης της ύλης

«Φυσάει σκουριά στην Ξενοφώντος»

Η ΔΟΕ με έγγραφο που στέλνει στο σύλλογο της Γλυφάδας ανασύρει από το παρελθόν τη λογική του «καθηκοντολογίου» στο συνδικαλισμό και μας λέει ότι η δεξιά στροφή της ομοσπονδίας και το ΝΑΙ στο διάλογο του Άρη είναι νόμιμο.

Για να στηρίξει η ΔΟΕ τα αστήριχτα, μας στέλνει και ένα έγγραφο με τους εκπροσώπους του κλάδου στο ΕΣΥΠ με ημερομηνία...7/5/2008. ΔΗΛΑΔΗ από πέρσι το Μάη το μαντείο των «σοφών» του κλάδου έπιασε τον καζαμία και προκαθόρισε τις συμμαχίες (ΠΑΣΚ , ΔΑΚΕ) και τις φιλοφρονήσεις με το νέο Υπουργό Παιδείας.

Το προεδρείο της ΔΟΕ μαζί με τους νέους συνοδοιπόρους της ΔΑΚΕ απ’ τη μια κάνει έπαρση της σημαίας των «αγώνων» (Κάλεσμα των συλλόγων για έκτακτες ΓΣ το επόμενο διάστημα) και ταυτόχρονα τυλίγει τη σημαία την κρύβει στον κόρφο και πάει στο διάλογο. Στην ΠΑΣΚ Γλυφάδας που κατάγγειλε τον πρόεδρο του συλλόγου γιατί το ΔΣ πήρε απόφαση κατά του διαλόγου προτείναμε την «ανάλυση του χαρακτήρα» του Ράιχ. Στη ΔΟΕ προτείνουμε σε αναλογία της ευθύνης της το διαχρονικό «Η ηλικία της λογικής» του Σάρτρ.

Όσο για το «συμβολαιογραφικό» ρόλο που επιλέγει η ΔΟΕ στέλνοντας χαρτιά και «βουλοκέρια» στους συλλόγους που λένε όχι στον προσχηματικό διάλογο τους παροτρύνουμε να ξετρυπώσουν από το αρχείο και άλλα έγγραφα π.χ. 12/10/2007 : Έγγραφο της ΔΟΕ προς τους συλλόγους με τίτλο «Καμμιά συμμετοχή στο διάλογο» ή στο παρακάτω ράφι θα βρουν την παραίτηση του προέδρου της ΔΟΕ απ’ το συμβούλιο του ΕΣΥΠ (18/02/05).

Ας  αποφασίσουν τελικά. ΤΟΤΕ ήταν κακός ο διάλογος και τώρα είναι καλός; Έστρωσε ξαφνικά η κυβερνητική πολιτική που κατασπαράζει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις; Ή η ΠΑΣΚ ράβει κουστούμια οραματιζόμενη τον ερχομό του ΠΑΣΟΚ στο Μαξίμου; Πάντως η κιμωλία που αγκομαχά καθημερινά στην τάξη και οι συνάδελφοι περιμένουν την οργάνωση ουσιαστικών αγώνων για την εκπαίδευση πέρα από τις χειραψίες με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ

Υ. Γ.    :   «Σύντροφοι», ή με το ζιβάγκο ή με το παπιόν. Και τα δύο μαζί γίνονται καρναβάλι!


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα