ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.   

  ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

                             «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

  Κωνσταντιλιέρη και Ερυθραίας - Βύρωνας

  ΤΗΛ. & Fax: 76.51.483

  Web: sylimvrioti.gr   e-mail: sylbox@sylimvrioti.gr

  ΤΗΛ.: σπ. 7640133, σχ. 7662883  -  σπ. 7646237, σχ. 7014596

 

Κάλεσμα προς τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αττικής για σύσκεψη με θέμα την κατάσταση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παράσταση στον ΟΠΑΔ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

με βάση το κείμενο της διαμαρτυρίας και το πλαίσιο που ψηφίστηκε στην πρόσφατη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, που σας επισυνάπτουμε, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί σε σύσκεψη τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αττικής, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009, στις 6.00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας, στο συγκρότημα των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα (Κωνσταντιλιέρη και Ερυθραίας),  με πρόταση να πραγματοποιηθεί άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΑΔ για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Προτεινόμενη ημερομηνία παράστασης την Τρίτη 27 Γενάρη 2009 στις 10 π.μ. Καλούμε τα Δ.Σ. που για διάφορους λόγους δε μπορούν να συμμετέχουν στη σύσκεψη, να δηλώσουν συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Το Δ.Σ.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 

Κυρίες, κύριοι,

τον τελευταίο καιρό, για πολλοστή φορά, ως ασφαλισμένοι βιώνουμε μία κατάσταση οδυνηρή. Τη μια πληρώνουμε τα φάρμακα, την άλλη τους γιατρούς και τις εξετάσεις και μόνο μέρος των χρημάτων μας θα επιστραφούν μετά από πολύν καιρό. Την ίδια στιγμή, πολλά φάρμακα έχουν βγει από τη λίστα και πολλές εξετάσεις δεν καλύπτονται πια. Τα χρέη του κράτους σε φαρμακοποιούς και γιατρούς είναι μεγάλα και οι «λύσεις» που δίνονται προσωρινές. Τα διάφορα ιδιωτικά κέντρα για εξετάσεις θησαυρίζουν σε βάρος των ασφαλισμένων με την έλλειψη αντίστοιχων δημόσιων υπηρεσιών. Τμηματικά τα νοσοκομεία παραδίνονται στους ιδιώτες.

Όλα αυτά είναι μέρος των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια τώρα στη χώρα μας από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και φυσικά αποτέλεσμα των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, που περικόπτουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και στην ατομική ασφάλιση και «λύση».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø       Δημόσιο δωρεάν καθολικό κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους.

Ø       Δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Ø       Να πληρώσει τώρα το κράτος το σύνολο των χρημάτων που χρωστάει ο ΟΠΑΔ στους γιατρούς, στους φαρμακοποιούς και στα νοσοκομεία.

Ø       Να κινητοποιηθούν ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι συνολικές θέσεις του Συλλόγου μας που ψηφίστηκαν στην πρόσφατη Γ.Σ. είναι:

·          Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας ή στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άντρες, στο 80% του μισθού αφυπηρέτησης ,όχι στη μείωση του επικουρικού, όχι στην εξαγορά των ταμείων στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλειας, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά). Επιστροφή των κλεμμένων στα ταμεία. Διασφάλιση των αποθεματικών των ταμείων: Ούτε ένα ευρώ στο χρηματιστηριακό ή τραπεζικό τζόγο. Κράτος – εργοδοσία να πληρώσουν τις οφειλές τους, τέλος η εισφοροδιαφυγή. Τα κράτος να εγγυάται διαχρονικά την αγοραστική αξία και απόδοση των αποθεματικών των ταμείων, που είναι περιουσία των εργαζομένων. Η διαχείριση των αποθεματικών να γίνεται από εκπροσώπους εργαζομένων. Προοπτικά κάθε εργαζόμενος, με εγγύηση του κράτους, να έχει εξασφαλισμένη ασφάλιση, περίθαλψη και σύνταξη. Να παρθούν μέτρα και για τους ανέργους. Δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση των εργατικών εισφορών. Άμεση κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας και της ασφαλιστικής εισφοράς στα φάρμακα. Να δίνονται αμέσως στους συνταξιοδοτούμενους τα μερίσματά τους από όλα τα ταμεία. Ιδιαίτερα τώρα να χρηματοδοθεί το Ταμείο Πρόνοιας, για να δώσει άμεσα το εφάπαξ, και ο ΟΠΑΔ, για να καλύψει την περίθαλψη.                                                                                                                            

Το Δ.Σ.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα