ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ!!!

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

 

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησαν οι συνέταιροι του προεδρείου  του Δ.Σ της ΔΟΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αρνούμενοι να επιτρέψουν στο συντονιστικό των ωρομισθίων συναδέλφων μας να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Μια πράξη πέρα ως πέρα αντιδημοκρατική μιας και οι αίθουσες των γραφείων της ΔΟΕ δεν τους ανήκουν, φυσικά, δεν υπάρχουν μόνο για να στεγάζουν τις παρατάξεις και τη λειτουργία του Δ.Σ., αλλά τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες όλων των εκπαιδευτικών, που είναι κι αυτοί που πληρώνουν συνδρομή για να υπάρχουν, ανάμεσα σε όλα τα άλλα και αυτά τα γραφεία.

 

Πολύ περισσότερο που αυτή η απαγόρευση στρέφεται ενάντια στο πιο ευάλωτο τμήμα των εκπαιδευτικών, στους συναδέλφους μας που τώρα είναι στην ανεργία, που πληρώνονται με το ευτελιστικό ποσό των 7 ευρώ την ώρα, που ακόμα κι αυτά τα χρήματα τα παίρνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, στους ωρομίσθιους συναδέλφους.

Όσα κροκοδείλια δάκρυα και αν χύνουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, για την ωρομισθία, είναι φανερό ότι «καρφάκι δεν τους καίγεται»  επί της ουσίας. Θυμόμαστε πριν από λίγα χρόνια τη λυσσαλέα μάχη να μην γραφτούν μέλη των συλλόγων μας, μάχη που με τη στήριξη των τοπικών συλλόγων και την επίμονη δράση των ίδιων των ωρομίσθιων κατέληξε σε νίκη για τους ωρομίσθιους, γραφόμενοι μέλη της Ομοσπονδίας.

Θυμόμαστε και τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΔΟΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, απέναντι στο συντονιστικό των νηπιαγωγών, την άρνηση στήριξης της πανελλαδικής τους συνάντησης, την ανοιχτή υπονόμευση.

 

Τώρα ήρθε η σειρά των ωρομίσθιων συναδέλφων μας. Μετά ποιος έπεται; Μήπως οι προσπάθειες συντονισμού συλλόγων, άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων και κάθε άλλη αγωνιστική απόπειρα, την οποία βλέπει εχθρικά και ως απειλή; Μήπως οι προσπάθειες συντονισμού συλλόγων, άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων και κάθε άλλη αγωνιστική απόπειρα, την οποία βλέπει εχθρικά και ως απειλεί;

 

Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία της ΔΟΕ επιδιώκει να μετατρέψει τη λειτουργία του συνδικάτου σε μεσαιωνικό φρούριο. Να υψώσει τείχη απέναντι στις ζωντανές συλλογικότητες του κλάδου, σε ότι κινείται ανατρεπτικά, αγωνιστικά, ανυπότακτα. Η ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ με το βλέμμα στραμμένο στη νέα εποχή, ελπίζοντας σε κυβερνητική αλλαγή, αφήνει το ζιβάγκο και τη ντουντούκα, φοράει κουστούμι και γραβάτα κι ετοιμάζεται για το γνώριμο ρόλο του υποτακτικού της εξουσίας. Η ΔΑΚΕ, αποδεχόμενη τη συνδικαλιστική και κυβερνητική ήττα της, μπαίνει στο συνεταιρισμό έστω και σε ρόλο φανερά δεύτερο. Και οι δυο είναι δέσμιοι της αντίληψης της συναίνεσης με τις κρατικές και κάθε φορά κυβερνητικές επιλογές, μαχητικοί πολέμιοι των όποιων αυθεντικών αγωνιστικών σκιρτημάτων, σε πλήρη αντιπαράθεση με ότι κινείται απ’ τα κάτω κι οργανώνεται σε αμεσοδημοκρατική βάση.

Η απόφαση των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είναι ως τις εκλογές να μη δοθεί ξανά η αίθουσα σε καμιά παράταξη, σύλλογο ή άλλη  δραστηριότητα και τότε να ξανασυζητηθεί το θέμα. Μα μια ολόκληρη χρονιά πέρσι το θέμα της παραχώρησης της αίθουσας συζητιόταν ξανά και ξανά στο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Τίτλους ιδιοκτησίας δεν έχουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ,

η ομοσπονδία δεν είναι τσιφλίκι κανενός!!!

Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική ενέργεια της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

Δηλώνουμε καθαρά ότι σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν υπακούμε

Η κινηματική, ανοιχτή και δημόσια χρήση της αίθουσας κατοχυρώθηκε από το εκπαιδευτικό κίνημα από την εποχή της απεργίας του 1997, συνεχίστηκε σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις και αγώνες την εποχή των συγκρούσεων με τα ΜΑΤ ενάντια στην κατάργηση της επετηρίδας και την προσπάθεια αποδέσμευσης των πτυχίων από το δικαίωμα εργασίας, και από τότε παρέμεινε στη διάθεση κάθε εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας, συλλογικότητας και συντονισμού, χωρίς αποκλεισμούς ή δεσμεύσεις.

Οι αίθουσες της ΔΟΕ είναι ο χώρος των εκπαιδευτικών  και δε μπαίνει υπό διαπραγμάτευση με καμιά συμμαχία πλειοψηφίας της ΔΟΕ!!!


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα