ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

                  “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”                                                     Πειραιάς 17-02-2009

ΓΟΥΝΑΡΗ 21-23   Τ. Κ. 185 31 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                             Αριθ. Πρωτ.:24     

                  ΤΗΛ.: 210 41 28 074 

        ΚΙΝ.: 6972210342-6944 605921

       FAX.: 210 4613836 - 210 4206111

    ΗΛΕΚ/ΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: www.e-proodos.gr

              E-mail:eproodos@gmail.com

                                                                                                                                                                ΠΡΟΣ:                        

§         ΥΠ.Ε.Π.Θ.

§         ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

§         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

§         κ.κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

§         κ.κ. ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

§         Δ.Ο.Ε.

§         ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

§         Ο.Λ.Μ.Ε.

§         Ε.Λ.Μ.Ε.

§         ΑΔΕΔΥ

§         ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

 

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Η πρωτοφανής διαδικασία ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, που θυμίζει άλλες εποχές, βρίσκεται σε εξέλιξη: ύστερα από μήνυση του Συμβούλου του Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κ. Γιάννη Παπαγρηγορίου, συνδικαλιστές του Συλλόγου μας σύρονται στο Α’ τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά την Τρίτη 28-04-2009! Η εκτροπή αυτή επιδιώκει να στραγγαλίσει κάθε περιβάλλον δημοκρατίας στο σχολείο και σέρνει στα δικαστήρια όσες φωνές αντιστέκονται.

Όπως είναι γνωστό σε αναφορά του κ. Παπαγρηγορίου (με τίτλο «ανεπίτρεπτη συμπεριφορά εκπαιδευτικού»!!!), στηρίχτηκε την άνοιξη του 2007 η επιχείρηση δίωξης του συναδέλφου         Σ. Σκαρτσίλα, που παρενέβη σε σεμινάρια για τα νέα βιβλία, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα του λόγου και της κριτικής. Ο Σύλλογός μας, συμπαρατασσόμενος με τη Δ.Ο.Ε. την Ο.Λ.Μ.Ε. και δεκάδες άλλους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους, καταδίκασε την πρωτοφανή, πολιτικού και φρονηματικού χαρακτήρα, δίωξη καθώς και τη στάση του κ. Παπαγρηγορίου. Μια στάση που εξέφρασε το γενικότερο αυταρχισμό κατά τη διαδικασία εισαγωγής των νέων βιβλίων, αλλά και την προσπάθεια του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Π.Ι. να επιβάλλουν τη σιωπή των αμνών απέναντι στην κριτική και τον προβληματισμό των μάχιμων εκπαιδευτικών. Σε αυτά τα πλαίσια, ως Σύλλογος, θεωρήσαμε πως τέτοιες ενέργειες καθιστούν αδύνατη τη συνεργασία των εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας με το συγκεκριμένο Σύμβουλο και ζητήσαμε να μην πάρει μέρος σε προγραμματισμένο σεμινάριο για τα νέα βιβλία στην περιοχή μας. Ο κ. Παπαγρηγορίου δεν προσήλθε στο  σεμινάριο αλλά διένειμε μέσω τρίτων ανακοίνωση - επιστολή του. 

Ενώ η δίωξη του συναδέλφου Σκαρτσίλα ήταν σε εξέλιξη, ο κ. Παπαγρηγορίου προσπάθησε να εμποδίσει τη συμπαράσταση  του εκπαιδευτικού κόσμου στέλνοντας στο Σύλλογό μας εξώδικα και απειλές, που συνάντησαν όμως καθολική αντίδραση (απόφαση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε 24-05-2006, απόφαση 75ης  Γ.Σ. του κλάδου). Καθώς ο Σύλλογος μας δεν υποτάχθηκε στους εκφοβισμούς των εξωδίκων και επέμεινε στην καταδίκη τέτοιων πρακτικών, ο κ. Παπαγρηγορίου προχώρησε σε μήνυση εναντίον του Προέδρου και του Γραμματέα του Συλλόγου  μας. Με τις ενέργειες του αυτές ο κ. Γ. Παπαγρηγορίου, στρέφεται ενάντια στο εκπαιδευτικό κίνημα, προσφέροντας τις «καλές του υπηρεσίες» στην υλοποίηση της αντιεκεπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.

Γελιέται βέβαια, όποιος πιστεύει ότι με μεθόδους της εποχής του επιθεωρητισμού μπορεί να κάμψει την αγωνιστική μας δράση. Τέτοιες απειλές δε μας φοβίζουν. Αντίθετα μας υποχρεώνουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά να υπερασπίζουμε την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στην εκπαίδευση καθώς και το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής κάθε συναδέλφου. Οι θλιβερές φιγούρες του επιθεωρητισμού δεν πρόκειται να βρουν συμμάχους στον εκπαιδευτικό κόσμο. Το εκπαιδευτικό κίνημα ενωμένα και αποφασιστικά καταδικάζει όσους σχεδιάζουν, υλοποιούν και  συνδράμουν τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές. Οι νοσταλγοί των ολοκληρωτικών αντιλήψεων θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Θεωρούμε πως ο ολισθηρός  κατήφορος  του κ. Παπαγρηγορίου πρέπει να καταδικαστεί τώρα από την ηγεσία του  ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Π.Ι.  γιατί διαφορετικά θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την αναβίωση του επιθεωρητισμού, το πισωγύρισμα της εκπαίδευσης και την επαναφορά πολιτικών διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για ακόμα μία φορά να καταδικάσει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις ενάντια στο Προεδρείο του Συλλόγου μας, να οργανώσει την αντίδραση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και να καλύψει πλήρως συνδικαλιστικά, νομικά και οικονομικά το Σύλλογο και τους συναδέλφους που διώκονται, θεωρώντας πως η δίωξη στρέφεται συνολικά ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε., την Ο.Λ.Μ.Ε. και τις Ε.Λ.Μ.Ε. σε αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης για να αποκρούσουμε συλλογικά την απαράδεκτη πρόκληση.

Καλούμε όλα τα συλλογικά όργανα και τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 28-04-2009 τη μέρα που οι διωκόμενοι συνάδελφοι θα δικάζονται στα δικαστήρια Πειραιά.

 Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα