ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

·        Απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, την ανοιχτή υπονόμευση των αγώνων και τη διαλυτική τακτική, οι δυνάμεις της ζωντανής εκπαίδευσης είναι ήδη στους δρόμους

·        ΟΛΟΙ στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις

·        ΟΛΟΙ στις στάσεις εργασίας των συλλόγων, των ΕΛΜΕ, των εργατικών σωματείων, στις 17 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια 12.00 μ.μ.

Απεργία στις 16 Δεκέμβρη αποφάσισε η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ, στο ΔΣ της ΔΟΕ. Η ΠΑΣΚ αφού επιχειρηματολόγησε εναντίων κάθε απεργιακής κινητοποίησης πριν το τέλος Ιανουαρίου, αφού πρόβαλλε τη νωπή κυβερνητική εντολή, επέσειε το φόβο της γρίπης, την Ολομέλεια προέδρων που δεν πήρε απόφαση και πολλά ακόμα αντιαπεργιακά επιχειρήματα, στη συνέχεια όταν είδε ότι υπάρχει πραγματική δυνατότητα στο Δ.Σ. να βγει απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Δεκέμβρη μαζί με τους καθηγητές και πολλούς ακόμα χώρους του ιδιωτικού τομέα, ανέλαβε μαζί με τη ΔΑΚΕ τη βρόμικη δουλειά του κατακερματισμού. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚ κι η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση της ΔΑΚΕ χέρι χέρι σε διαλυτικές τακτικές. Σ’ αυτή τη συμμαχία θυσιάστηκε ο προϋπολογισμός, η οικονομική πολιτική, η αντιασφαλιστική επίθεση και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κι οδηγήθηκε σε ψήφιση μιας απεργίας μακριά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μακριά ακόμα και από τους καθηγητές που αποφάσισαν απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12.

Την ίδια στιγμή την απεργία στις 17 Δεκέμβρη:

Ø      έθεσαν πολλοί σύλλογοι με αποφάσεις των ΓΣ τους στην Ολομέλεια των προέδρων (27 Νοέμβρη) θέτοντας το ζήτημα για ανάπτυξη αγώνων.

Ø      έχει προσδιοριστεί από την πρώτη συνάντηση συντονισμού συλλόγων και ΕΛΜΕ (19 Νοέμβρη) με στόχο να αποτελέσει πρόταση για σύγκλιση όλων των εκπαιδευτικών κομματιών (σύλλογοι, ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, ωρομίσθιοι, αδιόριστοι) αλλά και σωματείων του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  στην κατεύθυνση της πανεκπαιδευτικού και πανεργατικού αγώνα.

Ø      Υπάρχει ήδη ένας σημαντικός αριθμός συλλόγων και ΕΛΜΕ αλλά και σωματείων του ιδιωτικού τομέα που έχει ήδη πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση ακόμα και με στάση εργασίας αν οι Ομοσπονδίες δεν πάρουν απόφαση για 24ωρη απεργία.

Ø      Στην κατεύθυνση αυτή και η ΟΛΜΕ πήρε στις 8/12 απόφαση για στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 17 Δεκεμβρίου.

Αντί λοιπόν η ΔΟΕ να σεβαστεί τις αποφάσεις πολλών συλλόγων που μέχρι τώρα  έχουν ανακοινωθεί και να συμπορευτεί πανεκπαιδευτικά και με τους άλλους εργαζόμενους, στη συνεδρίαση στις 8/12, ανακοίνωσε 24ωρη απεργία του κλάδου στις 16 Δεκέμβρη!!! Είναι μια μέρα που δεν υπάρχει απεργία από κανένα άλλο συνδικάτο, πουθενά.

Είναι φανερό ότι η απόφαση της ΔΟΕ δε βρίσκεται σε μια κατεύθυνση ανάπτυξης των αγώνων και διεκδίκησης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική αλλά πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση με στόχο να διαλύσει τις ενωτικές πρωτοβουλίες από τη βάση δεκάδων σωματείων της εκπαίδευσης και ευρύτερα πολλών εργασιακών χώρων.

Θέλει να υπονομεύσει τη μαζική συμμέτοχη που φαίνεται ήδη να διαμορφώνεται στη βάση πάρα πολλών συλλόγων και να εκφυλίσει την έννοια της απεργίας. Κινείται σταθερά στη γραμμή της εξυπηρέτησης της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στην οποία δεν πρέπει, πάση θυσία, να εκφραστούν πραγματικοί, αποφασιστικοί αγώνες που να την αμφισβητούν και να την απειλούν.

Στην ίδια γραμμή άλλωστε και η ΑΔΕΔΥ αντί να πάρει απόφαση για απεργία στις 17 αποφασίζει «κάποιας μορφής κινητοποίηση», τέσσερις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 21/12!!!!

Ανησυχεί πολύ τα επιτελεία της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ το γεγονός ότι απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση έχει αρχίσει να εκφράζεται ένα όλο και πιο μαζικό ρεύμα αμφισβήτησης και αγώνα μέσα στους εκπαιδευτικούς που προσπαθεί να επικοινωνήσει και να συντονιστεί με τα άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια εργαζομένων και τη νέα βάρδια εργασίας (ωρομίσθιους, αναπληρωτές, αδιόριστους).

Αυτό το ρεύμα εκφράστηκε με την ολομέλεια των προέδρων όταν πάνω από 40 σύλλογοι πήραν απόφαση (μέσα από ΓΣ ) και συμμετείχαν στα μαζικότερα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων ενάντια στις εξαγγελίες Διαμαντοπούλου στις 28 και στις 30 Νοέμβρη, την ώρα που η ΠΑΣΚ και τελικά η ΔΟΕ αρνήθηκε πεισματικά μέχρι τέλους να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις αυτές.

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια στις 6 και 7 Δεκέμβρη, παρά την πλήρη απουσία της ΔΟΕ.

Γι’ αυτό από την κωλυσιεργία και την αδράνεια περνάνε στην ανοιχτή υπονόμευση, διάσπαση και αντιπαράθεση με την ανάπτυξη συντονισμένων αγώνων στη βάση των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

Τη στιγμή που η οικονομική τρομοκρατία από την ΕΕ, τους διεθνείς οργανισμούς, την κυβέρνηση, τον υπουργό Οικονομικών, το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας διαμορφώνουν το αναγκαίο για το κεφάλαιο, κλίμα φόβου, για να μας πείσουν ότι πρέπει να παραιτηθούμε από κάθε δικαίωμά μας και να πληρώσουμε εμείς για την κρίση που αυτοί με την πολιτική τους δημιούργησαν, ώστε να μην διακινδυνεύσουν σε καμιά περίπτωση τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών.

Τη στιγμή που σ΄ αυτό το κλίμα η επίθεση στους εργαζόμενους και την εκπαίδευση ξετυλίγεται σε όλα τα μέτωπα (προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, ασφαλιστικό, φορολογικό νομοσχέδιο, εξαγγελίες Διαμαντοπούλου, επίθεση στη μόνιμη εργασία και επέκταση της ελαστικής εργασίας και της ανεργίας…),

τώρα, που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ οι πανεκπαιδευτικοί και πανεργατικοί αγώνες για να ανακόψουν την επίθεση και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων,

οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στη ΔΟΕ επιχειρούν να επιβάλλουν  τη «σιωπή των αμνών» και τη ανοιχτή στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα επειδή βλέπουν ότι διαμορφώνονται σοβαρά ρεύματα ανάπτυξης αγώνων από τη βάση, βάζουν τα όποια «αγωνιστικά» βήματα με στόχο να διασπάσουν, να απογοητεύσουν και να βάλουν εμπόδια. 

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να πέσει στο κενό.

Είναι περισσότερο από ποτέ φανερό, ότι απέναντι στη συναίνεση και την υποταγή και στις κομματικοκεντρικές λογικές, η μόνη αγωνιστική διέξοδος βρίσκεται στη βάση του κλάδου, στις γενικές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, τη στήριξη των συλλόγων και του συντονισμού τους.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, ο κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να στηρίξουν αποφασιστικά την προσπάθεια δημιουργίας πραγματικά μεγάλων, συντονισμένων, ενωτικών, πανεκπαιδευτικών και πανεργατικών αγώνων και συλλαλητηρίων.

Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν έμπρακτα την αντίληψη της κοινής δράσης, του πανεκπαιδευτικού και πανεργατικού συντονισμένου αγώνα, με τη μαζική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας στις 17/12 και στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.30 μ.μ.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία στις 16/12 και στη συγκέντρωση στο ΥΠΕΠΘ

Η συμμετοχή όλων μας είναι καθοριστική


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα