ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ

 ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

Το σιωπητήριο που σάλπισε το Δ.Σ. της ΔΟΕ στην τελευταία ολομέλεια προέδρων, όταν η κυβέρνηση σάλπιζε επίθεση στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας σε όλα τα μέτωπα, όταν το ΥΠΕΠΘ ανακοίνωνε σοβαρές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς, δε βρήκε ανταπόκριση. Παρά κι ενάντια στις προσπάθειες  του υποταγμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού να χαριστεί πολιτικός χρόνος στην κυβέρνηση ώστε να μπορέσει ανενόχλητη να ξεδιπλώσει τα σχέδια της, οι πρώτες εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς έγιναν και ήταν επιτυχημένες και μαζικές σε πείσμα όσων τις πολέμησαν και τις καταψήφισαν με όλα τα μέσα. Έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας: Η πολιτική της λιτότητας, των περικοπών, των αντιασφαλιστικών μέτρων, της εργασιακής ομηρίας, της αξιολόγησης, η πολιτική του σχολείου της αγοράς και της ωρομισθίας έχει αντίπαλο το εκπαιδευτικό κίνημα. Πολύ περισσότερο έγινε φανερό ότι η προσπάθεια του κυβερνητικού συνδικαλισμού να επιβάλλει τη σιωπή και την απραξία, έπεσε στο κενό.

Στις κινητοποιήσεις αυτές συμμετείχαν με αποφάσεις τους πάνω από 40 διδασκαλικοί σύλλογοι και δεκάδες ΕΛΜΕ, η ΟΛΜΕ, τα Συντονιστικά Ωρομισθίων και Νηπιαγωγών, η ΠΕΑΕ και πάνω απ’ όλα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. Η ΔΟΕ καταγράφηκε ως θλιβερή απουσία…

Απόντες λοιπόν !

ü      Απόντες, από τη μαζική συγκέντρωση και πορεία του Συντονιστικού Ωρομισθίων και των Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ, το Σάββατο 28 Νοέμβρη στα Προπύλαια.

ü      Απόντες, από τη στάση εργασίας και τη μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη.

Είναι ακριβώς αυτά τα κινηματικά γεγονότα που ανοίγουν αγωνιστικές διεξόδους και εκφράζουν μια δυναμική που δεν μπορεί πια να αγνοεί κανένας. Άλλοι την υπολογίζουν και αλλάζουν τη στάση τους και άλλοι τη φοβούνται και την καταγγέλλουν.  

Η ηγεσία της ΠΑΣΚ προσπαθώντας να ανακόψει κάθε αγωνιστική απόφαση, ανακάλυψε ξαφνικά τη συναινετική στάση που τηρούσε η ΔΑΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα! Αλήθεια, που ήταν καλά κρυμμένα μέχρι χτες αυτά τα αντιδεξιά της αντανακλαστικά  ;

ü      Μαζί με τη ΔΑΚΕ, πήραν και υλοποίησαν ευλαβικά την απόφαση για συμμετοχή στο «διάλογο» - κοροϊδία για την παιδεία που έστησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει η σημερινή.

ü      Μαζί με τη ΔΑΚΕ, συμφώνησαν στις αποφάσεις της 78ης Γ.Σ.

ü      Μαζί με τη ΔΑΚΕ, επανέφεραν τα «ενιαία» μισθολόγια – φτωχολόγια στα αιτήματα του κλάδου.

ü      Μαζί με τη ΔΑΚΕ, συμφώνησαν και συγκρότησαν το προεδρείο στο Δ.Σ. της ΔΟΕ.

ü      Μαζί με τη ΔΑΚΕ, διαμόρφωσαν την εισήγηση για την τελευταία ολομέλεια προέδρων που προέβλεπε καμιά κινητοποίηση !

ü      Μαζί με τη ΔΑΚΕ, συμφώνησαν σε δελτία τύπου μετά τις συναντήσεις με τη Διαμαντοπούλου που θα ζήλευε ακόμη και το γραφείο τύπου του Υπουργείου Παιδείας.

ü      Μαζί με τη ΔΑΚΕ, αποφάσισαν να καταγγείλουν ως διασπαστικό το Συντονιστικό Νηπιαγωγών γιατί τολμά να διεκδικεί και να αγωνίζεται !

Ένα ολόκληρο χρόνο τώρα, πολύ πριν την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, η ηγεσία της ΠΑΣΚ ετοιμάζει μεθοδικά την επιστροφή της ΔΟΕ στο λαμπρό αστερισμό του κυβερνητισμού και της απραξίας. Καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα: Όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, το Συντονιστικό Νηπιαγωγών, τους Συλλόγους Π.Ε. – κυρίως καταγγέλλει ότι κινείται, αγωνίζεται και δεν ελέγχεται. Επιλέγει να αλλάξει προς το κυβερνητικότερο το διεκδικητικό πλαίσιο κι ύστερα να το χρησιμοποιεί ως άλλοθι, να κηρύξει σιωπητήριο στο όνομα του…αγώνα διαρκείας που ποτέ δεν έρχεται, να βγάζει τρεις ανακοινώσεις αναδεικνύοντας την ώρα της κυβερνητικής επίθεσης ως αντίπαλο όποιον αγωνίζεται, όταν δεν έχει βρει να πει μια κουβέντα για την κυβέρνηση και την εξαγγελθείσα πολιτική της. Να αναλώνεται σε συναντήσεις με το ΥΠΕΠΘ μόνο και μόνο για να εκδίδει δελτία τύπου επικοινωνιακής συγκάλυψης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του. Τι άλλο εκτός από κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι τόσος ζήλος να μην πραγματοποιηθεί καμία απολύτως κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική; Τι άλλο εκτός από κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι η προσπάθεια κωλυσιεργίας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ από φόβο μήπως αυτό πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Δεκεμβρίου και λειτουργήσει ως πυροδότης αποφάσεων και άλλων εργασιακών χώρων;

Ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθεί η ΠΑΣΚ στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Για πρώτη φορά δεν προτείνει ούτε την καθιερωμένη 24ωρη απεργία για τον προϋπολογισμό.

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις συνεπείς στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα συνεχίζουμε :

ü      Επειδή πιστεύουμε πως η μεγάλη απεργία του 2006 και όλοι οι αγώνες της προηγούμενης περιόδου έχουν διαμορφώσει ένα ισχυρό αγωνιστικό ρεύμα στον κλάδο που δεν μπορεί να το διαγράψει με μια μονοκοντυλιά ο κυβερνητικός συνδικαλισμός.

ü      Επειδή απέναντι στις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης μόνη αντιπολίτευση είναι οι αγώνες των εργαζομένων.

ü      Επειδή θεωρούμε πως οι αγώνες πρέπει να γίνουν πιο μαζικοί, μαχητικοί και δυναμικοί για να είναι νικηφόροι.

Οι δυνάμεις της ζωντανής εκπαίδευσης είναι ήδη στους δρόμους του αγώνα. Εκεί, στις γενικές συνελεύσεις, στις διαδικασίες συντονισμού των συλλόγων, στις πορείες, τις απεργίες και τις συγκεντρώσεις να ενωθούμε για να αποτρέψουμε την κυβερνητική επίθεση και να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Εκεί θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Τις σκιαμαχίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού που χρησιμοποιούν τη σύγχυση και τη μιζέρια για να δικαιολογήσουν την απραξία, τη συναίνεση και την υποταγή, τις αφήνουμε για τους «υπήκοους» και τους «υπάκοους», τους επαγγελματίες χειροκροτητές και τους κομματικούς ακόλουθους που αλλάζουν στάση, γλώσσα και τακτική σε κάθε κυβερνητική εναλλαγή.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα