ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

 Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

       Με αφορμή κείμενο της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας του συλλόγου «Αθηνά» που αναφέρεται στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. επισημαίνουμε τα εξής:

       Οι Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας στα 20 περίπου χρόνια δράσης και  λειτουργίας  τους, αποτελούν μια ανοιχτή συλλογικότητα (για κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα) ανεξάρτητη και χειραφετημένη, χωρίς διαγραφές, αποκλεισμούς, πτέρυγες και κατηγοριοποιήσεις. Αποτελούν μια οριζόντια, πανελλαδική συλλογικότητα μάχιμων εκπαιδευτικών, χωρίς  ιεραρχίες και γι’ αυτό η λειτουργία τους βασίζεται στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες των Ολομελειών και των Πανελλαδικών συναντήσεων. Είναι ένα δίκτυο αυτόνομων, ανεξάρτητων, ριζοσπαστικών, αγωνιστικών ομάδων– κινήσεων που συγκροτούνται και λειτουργούν σε επίπεδο συλλόγων με πλήρη αυτοτέλεια και ελευθερία δράσης, οι οποίες  συνδιαμορφώνουν και στηρίζουν το συνολικό στίγμα, προσανατολισμό και τη  δράση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε, για την ανατροπή των αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών  πολιτικών των κυβερνήσεων και  σε πλήρη αντιπαράθεση με τον κατεστημένο κρατικό - κυβερνητικό - κομματικό συνδικαλισμό. Η συμμετοχή στις Παρεμβάσεις και στις ομάδες-σχήματα είναι εθελοντική και αυτοτελώς ο καθένας συνάδελφος και συναδέλφισσα αποφασίζει ελεύθερα για τη συμμετοχή του.

       Οι διαφορετικές προσεγγίσεις και αντιλήψεις στο εσωτερικό του πολύμορφου χώρου μας είναι υπαρκτές και θεμιτές. Όμως οι διαφορετικές απόψεις βρίσκονται όλες από τη σκοπιά του ανεξάρτητου, αγωνιστικού, ριζοσπαστικού ρεύματος ανατροπής και βρίσκονται σε αντιπαλότητα με τον υποταγμένο, κρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό.

       Ο χώρος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες ενάντια στις  αντιεκπαιδευτικές - αντιλαϊκές πολιτικές, στους αγώνες για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Οι συνάδελφοι μας γνώρισαν στους συλλόγους, σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας συνολικότερα. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των συλλογικών αγώνων,  αντιστάσεων, ρήξεων και ανατροπών μέσα και έξω από το σχολείο. Ουδέποτε θελήσαμε να οικειοποιηθούμε  τους αγώνες, τις μικρές ή μεγάλες μάχες στα σχολεία, τις απεργίες των ίδιων των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών. Οι αγώνες ανήκουν σε όλους μας.

       Στο περιβάλλον του ζωντανού κινήματος είναι θεμιτές οι εντάσεις και οι διαφοροποιήσεις. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα να ασκεί κριτική ή ακόμη και  να επιλέγει έναν άλλο δρόμο. Θεωρούμε ότι η όποια κριτική πρέπει να γίνεται με όρους πολιτικοσυνδικαλιστικής συζήτησης με γνώμονα τη συμβολή στο κίνημα και όχι με καταλογισμό προθέσεων, αστήρικτες κατηγορίες και προσωπικές επιθέσεις που σκορπίζουν τη σύγχυση, την απογοήτευση  και τον κατακερματισμό.

       Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και τα σχήματα που συμμετέχουν στο δίκτυο αυτό, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο σύλλογο «Αθηνά» θα συνεχίσουμε τη δράση μας, για ένα κίνημα αντίστασης, ρήξης και ανατροπής, ιδιαίτερα σήμερα, στην εκρηκτική μετεκλογική περίοδο που διανύουμε, με την κρίση να εντείνεται και να απειλούνται με  περαιτέρω συρρίκνωση τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εκπαιδευτικών και γενικά των εργαζομένων.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα