ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 5 Φλεβάρη η δεύτερη Ανοιχτή Συνέλευση Εκπαιδευτικών. Στη Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων ( Ριζοσπαστική Κίνηση, Αγωνιστική Κίνηση, Αντεπίθεση Εργαζομένων, Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, Αυτόνομη Παρέμβαση), αλλά και ανένταχτοι/ες συνάδελφοι/ισσες από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Θεσσαλονίκης.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η παρέμβαση και η δράση του εκπαιδευτικού κινήματος δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες της σημερινής κοινωνικής συγκυρίας (Ιδωμένο, μάλιστα,  μέσα από το πρίσμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη αυτό το έλλειμμα διακρίνεται ακόμα καθαρότερα – και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη). Οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν πρώτιστα στον εγκλωβισμό του παραδοσιακού συνδικαλιστικού κινήματος στις συμπληγάδες ανάμεσα στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της ηγεσίας των συνδικάτων μας- τελευταίο τέτοιο δείγμα συνδικαλιστικού «αφοπλισμού» του κινήματος αποτελεί η άνευ όρων συμμετοχή της ΔΟΕ στο «διάλογο»/παρωδία της Κυβέρνησης, αλλά και τη συντεχνιακή λογική ενός τμήματος των εκπαιδευτικών.

Συμφωνήθηκε ότι σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να θεωρούμε «φυσικό» χώρο παρέμβασης και δράσης μας τους συλλόγους, τα συνδικάτα και τις γενικές συνελεύσεις τους. Ταυτόχρονα, όμως, είναι αναγκαία η προσπάθεια μιας άμεσης ανασυγκρότησης και ενός συντονισμού -τουλάχιστο όσων οργανωμένων ή ανένταχτων συναδέλφων/ισσών ασφυκτιούν από την αδράνεια των «επίσημων συνδικαλιστικών φορέων» απέναντι στην κοινωνική κρίση που διανύουμε. (Μια κρίση, που όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα οξύνεται διαρκώς και περισσότερο).

Στη βάση των παραπάνω αποφασίστηκε η λειτουργία της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μόνιμη βάση για την ανάληψη και το συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων απέναντι στα εκπαιδευτικά, αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα της συγκυρίας. Ως πρώτο τέτοια επιλέχτηκε η ασφάλιση και η υγεία ως κοινωνικά δικαιώματα (με αιχμή το θέμα του ΟΠΑΔ)).

Όσοι/ες συμμετείχαμε στη συζήτηση αποφασίσαμε να απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, που ασφυκτιούν από την αδράνεια των «επίσημων συνδικαλιστικών φορέων» σε

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Τρίτη, 17 Φλεβάρη, στις 7μμ, στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

Με θέμα το ζήτημα της Ασφάλισης - Υγείας

και εισηγητές τους:

  Παναγιώτη Σάμιο,  δάσκαλο, εκλεγμένο στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

  Θοδωρή  Ζδούκο,    Γ. Γραμματέα της ΕΝΙΘ (Νοσοκομειακοί Γιατροί)

Στόχος της εκδήλωσης είναι -πέρα από την ενημέρωση και την ανάλυση των διαστάσεων του ζητήματος- η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και κυρίως άμεσων δράσεων για την ανάδειξη και αντιμετώπιση της περιστολής των συγκεκριμένων κοινωνικών δικαιωμάτων μας με «όρους κοινωνικής σύγκρουσης».

Μια πρώτη ευκαιρία μπορεί να αποτελέσει η απεργία της 25 Φλεβάρη με την πρόταση για μια απόπειρα μαχητικής και ζωντανής παρέμβασης που θα εμπεριέχει τρόπους δράσης πέραν των «καθιερωμένων».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στην Πανελλαδική απεργία της 25ης Φλεβάρη και τις κινητοποιήσεις και δράσεις που θα γίνουν τη μέρα αυτή.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα