ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε

« η Αθηνά »

   Κορίνης 20, Γαλάτσι., τηλ-φαξ 2102912250, 6982478318

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ,

Τετάρτη 14 Γενάρη, 8μμ στα γραφεία της ΔΟΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα ολόκληρη η κοινωνία συγκλονίστηκε από τη νεολαϊστικη εξέγερση και την αντίσταση στην πολιτική της κρατικής βίας και της κοινωνικής λεηλασίας και απαίτησε την ανατροπή της.

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι  βιώνουμε τη σφοδρότητα της ίδιας επίθεσης από τις δυνάμεις της κυβέρνησης και όλου του αντιδραστικού μπλοκ εξουσίας :

Η οικονομική κρίση στραγγίζει το εισόδημά μας και η γενικευμένη ακρίβεια ρίχνει όλο και περισσότερους στη ζώνη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η κατάρρευση-λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και η κατάργηση στην πράξη της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μας φέρνει σε ακόμα δυσμενέστερη θέση.

Ο νέος προϋπολογισμός, συμβόλαιο φτώχειας, λιτότητας και ταξικής εκμετάλλευσης, μειώνει δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες και ρίχνει στο ναδίρ τις δαπάνες για την Παιδεία (2,8 % του ΑΕΠ). Η εκπαίδευση μπαίνει  σε τροχιά μόνιμης υποχρηματοδότησης με τελικό στόχο την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της. Η ωρομισθία γιγαντώνεται και απειλεί το σύνολο των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση.

Σε όλη την εκπαιδευτική κλίμακα προωθείται η αναδιάρθρωση με στόχο την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση. Τα νηπιαγωγεία, η αναγνώριση των Κ.Ε.Σ. και οι αλλαγές που επιχειρούνται σε όλες τις βαθμίδες (πόρισμα ΕΣΥΠ) με αφορμή το εξεταστικό του Λυκείου,  αποτελούν στην παρούσα φάση την αιχμή του δόρατος για την ολοκλήρωση των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων.

Το βάθεμα του αυταρχικού πλαισίου, η ένταση της καταστολής, το χτύπημα των αγώνων, η περιστολή των ελευθεριών (η επιχείρηση κατάργησης του ασύλου), ο   εκφοβισμός και η τρομοκράτηση, η δολοφονία του Αλέξη και οι δολοφονικές επιθέσεις σε μαθητές και εργαζόμενους (Κωνσταντίνα Κούνεβα), είναι η άλλη σκληρή όψη της ίδιας επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα της νεολαίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Πεποίθησή μας είναι ότι όλα τα παραπάνω, αποτελούν όψεις μιας βαθιάς αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που  πρέπει να ανατραπεί μέσα από την ανάπτυξη μαχητικών και συντονισμένων αγώνων.  

Σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος αποτελεί ο συντονισμός και η κοινή δράση των πρωτοβάθμιων συλλόγων. Οι πρωτοβουλίες συντονισμού που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, στους χώρους της εκπαίδευσης αλλά και τις εργασίας αποτελούν αξιόλογες εμπειρίες που πρέπει να αναδειχτούν, στο δρόμο για μια μονιμότερη ανάπτυξη του συντονισμού και της κοινής δράσης των πρωτοβάθμιων συλλόγων απέναντι σε όλες τις πλευρές της επίθεσης, σε όλη τη γραμμή του μετώπου.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. η Αθηνά, θέλοντας να συμβάλει σε μια τέτοια λογική κοινής αγωνιστικής δράσης το επόμενο διάστημα, καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. του λεκανοπεδίου σε συνάντηση την Τετάρτη 14 Γενάρη, στις 8μμ στα γραφεία της ΔΟΕ.

ΤΟ  ΔΣ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα