ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Δήλωση

των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο δημόσιο

Αδαμόπουλος Νίκος, Γ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αλεβίζος Άρης, Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ

   Κοσμοπούλου Όλγα, Ε.Γ. Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Μακρυγιάννης Στέφανος, Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ

Μάτσα Κατερίνα, Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ

Παναγιωτόπουλος Χρήστος, Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ

   Παπανικολάου Πάνος, Δ.Σ. ΕΥΝΑΠ

Ρέππα Ντίνα, Δ.Σ. ΔΟΕ

Φατούρου Αγγελική, Δ.Σ. ΟΛΜΕ

ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ 700 ευρώ

CASUS BELLI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Νομοσχέδιο που θα μειώνει δραματικά τους μισθούς των νεοπροσληφθέντων στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση για το φθινόπωρο. Με βάση αυτό όσοι προσλαμβάνονται στο δημόσιο τομέα από 1/1/2010 θα πληρώνονται με βασικούς μισθούς του ιδιωτικού τομέα με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε) (!!!). Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή η Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. που υπέγραψε η ΓΣΕΕ τον Απρίλιο του 2008 και ισχύει για τα έτη 2008-2009 καθορίζει το ημερομίσθιο του άγαμου ημερομισθίου χωρίς προϋπηρεσία σε 33,04 ευρώ και του άγαμου υπαλλήλου χωρίς προϋπηρεσία σε 739,56 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο θα περικόβει τη συντριπτική πλειοψηφία των επιδομάτων που ισχύουν (εκτός οικογενειακού, παιδιών και τίτλων σπουδών).

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση ανατρέπει ριζικά όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα στο δημόσιο τομέα. Η επιδίωξή της να δημιουργήσει άλλες μισθολογικές προϋποθέσεις για τους νεοπροσλαμβανόμενους δεν είναι μια απλή επιμέρους αλλαγή. Στοχεύει στο σύνολο των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων του δημοσίου τομέα. Είναι η κερκόπορτα για την καθολική σε έκταση και βάθος ανατροπή των όσων γνωρίζουμε έως τώρα. Η αλλαγή στο μισθολογικό καθεστώς των νεοπροσληφθέντων έχει στόχο τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων ακόμα και ίδιων εργασιακών κλάδων. Επιδιώκει να οξύνει τη χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών στο δημόσιο, μεταβιβάζοντας το σύνολο των μεσαιωνικών συνθηκών που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα. Η διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς επίσης και οι όροι που τη συνόδευαν, οδηγούν σήμερα την κυβέρνηση να τις μετατρέπει σε καθολικές για το μόνιμο προσωπικό. Η δημιουργία μιας νέας βάρδιας εργαζομένων στο δημόσιο με χειρότερες μισθολογικές συνθήκες στοχεύει να συμπαρασύρει το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο προς τα κάτω. Πρόκειται για την εξώφθαλμη προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν τα κριτήρια της αγοράς για  ανατραπούν για όλους, όλα τα κεκτημένα που έχουν απομείνει όρθια.

Είναι φανερό ότι οι προτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΕΒ για να πληρώσουν την κρίση τους οι εργαζόμενοι, βρίσκουν πλήρη ικανοποίηση σε μια τέτοια ανατροπή. Είναι το όχημα για την τελική τους επιδίωξη, την κατάργηση της μονιμότητας και την εξάπλωση των αντεργατικών όρων εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

Η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επιθετική και πιο επικίνδυνη για τον κόσμο της εργασίας γιατί έχει την πλήρη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συναίνεση του υποταγμένου, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Γιατί την εποχή που ο κοινωνικός πόλεμος μαίνεται, ο κρατικός συνδικαλισμός παντός καιρού επιλέγει τα τραπέζια του διαλόγου με τους φονιάδες των εργατικών δικαιωμάτων αντί τη μαχητική αναμέτρηση μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν στη νέα επίθεση της κυβέρνησης με αποφασιστικούς μαχητικούς αγώνες διάρκειας. Δε θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να υποθηκευτούν τα συμφέροντα των νέων εργαζόμενων και κατ’ επέκταση όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο. Είναι casus belli για αυτούς.

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις θα δώσουν το μέγιστο των δυνάμεων τους για το συντονισμό των κλάδων άμεσα, με στόχο το ξεδίπλωμα όλων των μαχητικών μορφών, απεργιών, διαδηλώσεων, καταλήψεων, που θα δώσουν στο κίνημα τη δυνατότητα να αποτρέψει την επίθεση και να διεκδικήσει τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

27/7/2009


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα