ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

 

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 
 

ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 «μόνο οι ταξιδευτές νικάνε τον ορίζοντα,
όλοι οι υπόλοιποι τον φορτώνονται σα φυλακή»

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των εφημερίδων με τους διθυράμβους για τα εκλογικά αποτελέσματα και τα πρώτα κακά μαντάτα ήρθαν. Δεν τα ‘φερε μόνο ο Αλμούνια και ο Προβόπουλος αλλά ο Παπακωνσταντίνου, ο Λοβέρδος και η Διαμαντοπούλου.

Η κυβέρνηση «σκίζει τα ιμάτια της» για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας, κάνει καταγραφή του ελλείμματος κι οι εργαζόμενοι ζουν και πάλι στιγμές από το 2004 που η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε απογραφή για να καταγράψει κι εκείνη αυτό που απογράφουν οι σημερινοί.

Να ‘ναι καλά η ελληνική γλώσσα που με τον πλούτο της μπορεί να περιγράψει τα ίδια ακριβώς πράγματα με άλλες λέξεις.

Χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία του ελλείμματος, η κυβέρνηση εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

 

Η Διαμαντοπούλου θυμίζει τραγικά τη Γιαννάκου

 

Η υπουργός παιδείας αναλύει τις κακοδαιμονίες της εκπαίδευσης και βρίσκει ότι φταίνε οι εκπαιδευτικοί γιατί είναι πολλοί, γιατί δε δουλεύουν τις ώρες τους, γιατί αποσπώνται και μετατίθενται, γιατί το 17% αυτών δε θα ‘πρεπε να βρίσκονται στην τάξη με βάση ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες γονέων που έχουν οι υπηρεσίες της. Δηλώνει ανερυθρίαστα, ότι έκανε λάθος που κάλυψε κάποια από τα κενά στα σχολεία με προσλήψεις, σηκώνει το δάχτυλο, στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς για να καλύψει το αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής τους για την εκπαίδευση.

Με σχέδιο νόμου που ετοιμάζει επιδιώκει  τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, τη ριζική μείωση των προσλήψεων, το πέρασμα της αξιολόγησης-χειραγώγησης.

Εισάγωντας το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού, αμφισβητούν καθαρά την εκπαιδευτική ικανότητα και προϋπηρεσία των χιλιάδων αναπληρωτών κι ωρομίσθιων συνάδελφων μας που βρίσκονται κι εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση, των χιλιάδων αδιόριστων που έχουν πτυχίο εκπαιδευτικού με στόχο να καταργήσουν την αξία των πτυχίων, να τα μετατρέψουν σε κουρελόχαρτα, να διαγράψουν την προϋπηρεσία και να δημιουργήσουν ένα αδηφάγο αξιολογικό πλέγμα συνεχούς πιστοποίησης που θα κονιορτοποιεί τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική διαδικασία, θα τους οδηγεί σε εναρμόνιση με τα κριτήρια της αγοράς.

Η εφαρμογή του θεσμού του «δόκιμου εκπαιδευτικού» είναι προσπάθεια αξιολόγησης – χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, σύνδεσή της με την εξέλιξη και αμφισβήτησης της μόνιμης εργασίας τους που επιχειρείται με την εφαρμογή συνεχών αξιολογήσεων στη διετία από την πρόσληψή τους. Επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα στα θέματα της αξιολόγησης με πρώτο «θύμα» τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους για να προχωρήσει μετά σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα, το νέο σχολείο της αγοράς είναι παρών στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, στις συναντήσεις της ηγεσίας με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, το ΣΕΒ, τους δήμους. Το νέο σχολείο της αγοράς, αποκεντρωμένο, φτηνό, ευέλικτο, ελαστικό,  εντατικοποιημένο και διαρκώς αξιολογούμενο είναι το σχολείο των δεξιοτήτων και των καταρτίσεων και όχι της μόρφωσης και της γνώσης, το σχολείο εξεταστικό κάτεργο για τους μαθητές και συνεχών πιστοποιήσεων και όχι χώρος ελεύθερης δημιουργικής μάθησης και ανακάλυψης, το σχολείο με αυξημένο ρόλο των εταιρειών για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και του προσανατολισμού του, με υποταγμένους ανασφαλείς εκπαιδευτικούς που φορτώνονται την κρίση του στην πλάτη τους.

Ο Παπακωνσταντίνου θυμίζει τραγικά τον Αλογοσκούφη και τον Παπαθανασίου

 

·                     10-20 ευρώ μεικτά (!!!) η «αύξηση» σε μισθούς και συντάξεις, που καταλήγει σε μείωση μετά τη φορολόγηση

·                     Απόλυτη μείωση των δημοσίων δαπανών για κοινωνική περίθαλψη κι ασφάλιση, λιγότερα χρήματα στα ταμεία, πάγωμα των προσλήψεων

·                     Αύξηση των εσόδων κυρίως από τους έμμεσους φόρους

Ένας προϋπολογισμός τόσο επιθετικά αντιδραστικός που η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το βαθιά αντιλαϊκό του χαρακτήρα υποχρεώνεται να τον ονομάσει προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης λόγω του υπέρογκου ελλείμματος και των πιέσεων της Ε.Ε.

 

Ο Λοβέρδος θυμίζει τραγικά την Πετραλιά

 

Το Υπουργείο εργασίας ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό. Με βασική αντίληψη την μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε επαγγελματική, προχωρούν σε εξίσωση προς τα πάνω των ορίων ανδρών γυναικών, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση εργοδοτικών εισφορών με αντίστοιχη αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, αύξηση του χρόνου υπολογισμού της σύνταξης, αλλαγή της λίστα των βαρέων κι ανθυγιεινών, συγχωνεύσεις των ταμείων, διαχωρισμός περίθαλψης με σύνταξη.

Οι εργαζόμενοι για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια, από δυο διαφορετικές κυβερνήσεις δέχονται λυσσαλέα επίθεση στο δικαίωμα τους στην ασφάλιση.

Η ΔΟΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

 

Το απαύγασμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν η πρόταση που κατέθεσε η ΠΑΣΚ στην ολομέλεια προέδρων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/11/2009 κι η οποία καταψήφιζε οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία και παρέπεμπε σε νέες Γ.Σ. μετά τις γιορτές και σε νέα ολομέλεια προέδρων στα τέλη του Ιανουαρίου(!!!). Αρνήθηκε ακόμα και τη συμμετοχή και στήριξη στα συλλαλητήρια στις 28/11 και 30/11. Όταν δεκάδες σύλλογοι σ’ ολόκληρη τη χώρα έχουν πάρει αποφάσεις στήριξης τους.

Η ταχτική αυτή έχει ένα και μόνο στόχο, να αφήσει ήσυχη την κυβέρνηση να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά ανενόχλητη από κάθε κινηματική διαδικασία, να της δώσει χρόνο να ετοιμάσει τα σχέδια νόμου, δημιουργώντας τετελεσμένα.  Η ΠΑΣΚ πιστή στο ρόλο της κυβερνητικής παράταξης, παίρνοντας τα ηνία από τη μέχρι πρότινος κυβερνητική ΔΑΚΕ, επιλέγει να οδηγήσει τον κλάδο στην ήττα.

 

Γιατί ο συνδικαλισμός που συναινεί με τις κεντρικές επιλογές και αποδέχεται το μοίρασμα της φτώχειας, κλείνει το στόμα όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από την υπουργό, σιωπά όταν η υφυπουργός χτυπά το χέρι στο τραπέζι, επιδιώκει συναντήσεις με τους υπουργούς για να τους ξελασπώσει επικοινωνιακά, λειτουργεί με την αοριστολογία και τη διασπορά φημών ως μέθοδο κατευνασμού της οργής, καταγγέλλει κάθε πρωτοβουλία συντονισμού των εκπαιδευτικών όταν ο ίδιος κλείνει την πόρτα σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, είναι συνδικαλισμός ήττας.

Η γραμμή αυτή είναι κεντρική επιλογή. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιδρά και η ΠΑΣΚ σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Για πρώτη φορά ΔΕΝ προτείνει ούτε καν την καθιερωμένη 24ωρη απεργία για τον προϋπολογισμό. Προσφέρει «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση για να ξεδιπλώσει την αντιλαϊκή πολιτική της χωρίς αντίπαλο.

Γνωρίζουν καλά την αγανάκτηση που αισθάνονται οι εργαζόμενοι που για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης, να «συνεισφέρουν» για τη νέα κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Δεν προχωρούν σε καμία απολύτως κινητοποίηση για να μη βρει αγωνιστική διέξοδο η αγανάκτηση αυτή. Φοβούνται!

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

 

Οι Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκαν αυτή την περίοδο σε πολύ σημαντικό βαθμό πήραν αγωνιστικές αποφάσεις. Παρά την προσπάθεια της ΔΟΕ για απραξία,  πάνω από 40 σύλλογοι εκπ/κών Α’ βάθμιας πήραν αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης των συλλαλητηρίων και απεργίων της περιόδου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το επόμενο διάστημα, μέσα από διαδικασίες βάσης, τον οριζόντιο πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό συντονισμό, σπάμε τα φράγματα του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Συμμετέχουμε ενεργητικά στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της περιόδου, μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις, δημιουργούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε σύλλογο.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα