ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Απ 64

Κορωπί 17/3/09
ΠΡΟΣ: Ολομέλεια των προέδρων, ΔΟΕ, Τα μέλη
 

 

Απόφαση για το Πρόγραμμα Δράσης

(Η απόφαση πάρθηκε δύο μέρες πριν την ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής για το 2009)

 

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια έξαρση της επίθεσης από την κυβέρνηση, ΕΕ και όλους τους φορείς εξουσίας (αξιωματική αντιπολίτευση, ΣΕΒ, ΜΜΕ), απέναντι στο εισόδημά, στα δικαιώματα μας στην ασφάλιση, την περίθαλψη, στην παιδεία και τη ζωή μας.

Πλευρές τις επίθεσης  που επιδιώκει να πληρώσουμε οι εργαζόμενοι την κρίση που αυτοί δημιούργησαν, είναι :

Ø      Η εισοδηματική πολιτική και οι μηδενικές αυξήσεις που, με το όργιο της ακρίβειας, καταληστεύουν το εισόδημά μας.

Ø      Η κατάρρευση των Ταμείων και τα σχέδια για νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση (απόφαση ΕΕ στις 26/3, για αύξηση των ορίων των γυναικών, περικοπή κάθε πρόωρης συνταξιοδότησης, μετατροπή των ταμείων σε επαγγελματικά και κατάργηση κάθε κρατικής ευθύνης) καθώς και τις διαρροές για μέτρα όπως επιβολή αυξήσεων κατά 2% επί των επιδομάτων σε όλους του Δ.Υ. και παρακράτηση ενός μισθού σε κάθε νεοδιόριστο για να καλυφθούν τα ελλείμματα των Ταμείων που δημιούργησαν.

Ø      Η επέκταση της ελαστικής εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και οι μαζικές απολύσεις.

Ø      Η κατάσταση στην Παιδεία χειροτερεύει συνεχώς, με την υποχρηματοδότηση και τις περικοπές να αυξάνουν τα κενά και τις ελλείψεις, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα μας, την επέκταση της ωρομισθίας, την ένταση του αυταρχισμού στα σχολεία. Ταυτόχρονα τα τεράστια προβλήματα από τα νέα βιβλία, το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και την προσαρμογή στην παιδεία της αγοράς θεωρείται δεδομένος προσανατολισμός για το ΥΠΕΠΘ. 

1.      Διαπιστώνουμε ότι όσο οι κινητοποιήσεις ήταν σε ένταση, το Δεκέμβρη,  κυβέρνηση και ΕΕ συζητούσαν τη χαλάρωση του σταθεροποιητικού προγράμματος, τη μείωση του ΦΠΑ κλπ. Μόλις επέβαλαν τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και το σταμάτημα των κινητοποιήσεων είμαστε αντιμέτωποι με μια επίθεση χωρίς προηγούμενο.

2.      Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την τακτική της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ και ΥΠΟΤΑΓΗΣ που ακολουθεί το κυρίαρχο συνδικαλιστικό κίνημα και εκφράζεται στην κοινή πρόταση ΓΣΕΕ – ΣΕΒ για την αντιμετώπιση των απολύσεων!!!, στη συμμετοχή σε «διαλόγους», στην ακύρωση πορειών, στις αποσπασματικές, άνευρες 24ωρες απεργίες, χωρίς συνέχεια και σχέδιο, των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

3.      Οι δύο συναντήσεις της ΔΟΕ με την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και η συμμετοχή της στο διάλογο στις 11/3, επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο ΔΕΝ υπάρχει προοπτική για καμία θετική εξέλιξη για την Παιδεία και τις διεκδικήσεις μας αλλά αντίθετα το ΥΠΕΠΘ αξιοποιεί επικοινωνιακά τη συμμετοχή αυτή και συνεχίζει και προετοιμάζει νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

4.      ΚΑΛΟΥΜΕ τη ΔΟΕ να αποχωρήσει αμέσως από τον προσχηματικό διάλογο.

Διαφωνούμε

-     Με το γεγονός της ΜΗ καταγγελίας από τη ΔΟΕ, του εμπαιγμού του κλάδου από το ΥΠΕΠΘ, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση στις 24/2, με το άνευρο Δελτίο Τύπου.

-     Τη ΜΗ καταγγελία της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής (κενά, αυταρχισμός, καταστολή, οικονομική πολιτική κλπ) από το Γενάρη μέχρι σήμερα,

-     Τη ΜΗ ανάληψη καμίας αγωνιστικής πρωτοβουλίας από τη ΔΟΕ.

-     Την καθυστέρηση των ΓΣ και μέχρι 20/3, της ολομέλειας των προέδρων, δυσκολεύοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης οποιουδήποτε αγωνιστικού σχεδίου.

 

Θεωρούμε ότι πρέπει ΤΩΡΑ να εντείνουμε τους αγώνες μας για ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες για συντονισμό σε πανεκπαιδευτική και πανεργατική κατεύθυνση για να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό ρεύμα για αποφασιστικούς αγώνες με διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της επίθεσης και τη ΝΙΚΗ των αιτημάτων μας.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογός μας θα ξεπεράσει τη συναίνεση και την υποταγή και κάθε ολιγωρία από τη ΔΟΕ και θα συμμετέχει και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν :

§         Στο συντονισμό των συλλόγων και ΕΛΜΕ για μαζική αποφασιστική δράση για τα Ταμεία  και την κρίση, με αποκλεισμό του Ταμείου Πρόνοιας, την Τρίτη 1/3 στις 4μμ..

§         Στην απεργία στις 2/4 στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, με διακριτό τρόπο από τη ΓΣΕΕ και κοινό μπλοκ και χαιρετισμό στη μικροφωνική για ομιλίες πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Πολυτεχνείο - Μουσείο.

§         Στις προσπάθειες για τη συγκρότηση συντονιστικού ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και καλεί τους ωρομίσθιους μέλη του, να συμμετέχουν στη συνέλευση ωρομίσθιων την Κυριακή 29 Μάρτη στις 5.00 στα γραφεία της ΔΟΕ(Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα) με στόχο μια μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην ελαστική εργασία.

§         Στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες (καμπάνια για την προσχολική αγωγή και ημέρες αγωνιστικής δράσεις) που προτείνει το συντονιστικό των Νηπιαγωγών και η μεγάλη Πανελλαδική σύσκεψη στις 8 Μάρτη.

§         Στις επόμενες δράσεις της Πρωτοβουλίας των 90 σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου.

§         Θα επιδιώξει διοργάνωση καμπάνιας και εκδήλωσης για την προβολή της αντίληψής μας για το σχολείο που θέλουμε στον αντίποδα των ιδεολογημάτων και του διαλόγου του ΥΠΕΠΘ .

 

Στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου συμμετείχαν 30 - 35 συνάδελφοι. Έγινε πλούσια συζήτηση αλλά επειδή δεν υπήρχε καταστατική απαρτία, η παραπάνω απόφαση πάρθηκε από το ΔΣ μέσα σε ανοιχτή συνεδρίαση στη ΓΣ.

Η απόφαση πάρθηκε με σχετική πλειοψηφία και με απούσα από τη συνεδρίαση την αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ (υποστηρίχτηκε μόνο από τα 3 μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης).

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                                                        ο γραμματέας

Τουλγαρίδης Κώστας                                                            Πανταζής Παναγιώτης

 


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα