ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

αρχείο


Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.

« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι

τηλ-φαξ 210-2912250

19 Μάη 2008

 

 

132 Δ.Σ Αθηνών: Από τον εκπαιδευτικό σκοταδισμό, στη λάσπη και την κατασυκοφάντηση των μάχιμων δασκάλων.

Καμιά από τις εκτιμήσεις του συλλόγου μας και του εκπαιδευτικού κινήματος για τις αξίες, την ιδεολογική κατεύθυνση και τις πρακτικές της ασκούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής δεν έμεινε τούτη τη χρονιά ανεπιβεβαίωτη. Χαρακτηριστικό δείγμα του νέου εκπαιδευτικού πολιτισμού είναι όσα συμβαίνουν στη Γκράβα.

Τα ακραία φαινόμενα ιδεολογικού ρεβανσισμού, που συνεχίζουν να εξελίσσονται φέτος, με στόχο να σταματήσουν τις επί χρόνια καινοτόμες διαπολιτισμικές δράσεις των εκπαιδευτικών του 132ου Δ.Σ Αθηνών για την ομαλή ένταξη όλων των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και αγανάκτησης σε  δεκάδες φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – Σύλλογοι –Πανεπιστήμια), απασχόλησαν επανειλημμένα τον περιοδικό και ημερήσιο τύπο καθώς και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, προκάλεσαν επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων καθώς και τοποθετήσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.  

Και ενώ ακόμα στο σύλλογό μας φτάνουν ψηφίσματα και καταγγελίες για την βίαιη ακύρωση και ανατροπή της χρόνιας λειτουργίας των προγραμμάτων του σχολείου και την κατάργηση της υπόστασης του συλλόγου διδασκόντων, παλιές δοκιμασμένες μέθοδοι βγαλμένες από τα βάθη του εμφυλιοπολεμικού παρελθόντος ανασύρθηκαν για να σπιλώσουν και να συκοφαντήσουν το έργο των συναδέλφων μας: Με ανώνυμο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν»,   που αναπαρήγαγε η φασιστική εφημερίδα «Στόχος», με επερωτήσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ και με επιστολή συνοδευόμενη από φωτοτυπίες μεταφρασμένων σελίδων αλβανικών σχολικών βιβλίων της Ιστορίας με εθνικιστικό περιεχόμενο, που περιφέρει ο διευθυντής του σχολείου προς πάσα κατεύθυνση, επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός των εκπαιδευτικών του σχολείου και ο υποβιβασμός της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης σε πρακτόρευση συμφερόντων ξένων χωρών!

Τέτοιες μέθοδοι είναι φαιδρές, πλην όμως βαθιά επικίνδυνες, γι αυτό και κανένας δημοκράτης δάσκαλος δε μένει ασυγκίνητος. Γιατί αντιλαμβάνεται πόσο άθλιος είναι ο ρόλος όσων επιχειρούν να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία «χωμένα στις αποθήκες» και στα αρχεία του σχολείου, ενός σχολείου που τόσο φανερά παρουσίαζε και παρουσιάζει την πρωτοπόρα παιδαγωγική του δράση, ενάντια στις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 Τα επιχειρήματα που προβάλλονται για να σπιλώσουν τη δουλειά των συναδέλφων είναι συκοφαντικά μυθεύματα, καθώς:

- Τα προγράμματα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας υλοποιούνταν με την έγκριση του ΥΠΕΠΘ (πρόγραμμα ολυμπιακής παιδείας), από δασκάλα που δίδασκε Αλβανική Γλώσσα (και όχι Ιστορία) και η οποία προσελήφθη αργότερα με απόφαση του Α΄ΠΥΣΠΕ Αθηνών.

- Πολυμελές κλιμάκιο του ΥΠΕΠΘ μαζί με παράγοντες της Αλβανικής Πρεσβείας και τον Υπουργό Παιδείας της Αλβανίας επισκέφτηκαν το σχολείο το 2005 για την προώθηση μορφωτικών ανταλλαγών στα πλαίσια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης παραδόθηκαν στο σχολείο σειρές σχολικών εγχειριδίων της Αλβανίας, που εναποτέθηκαν σε αποθήκη του σχολείου, γιατί κρίθηκε πως δεν είχαν κάποια χρηστική αξία.

Η σκοτεινή επιχείρηση αντιπερισπασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει πολιτικά κίνητρα. Πίσω από τα ψεύδη και τις κατασκευασμένες κατηγορίες για «εσχάτη προδοσία», επιχειρείται να δικαιολογηθεί η βίαιη και αντιπαιδαγωγική ανατροπή όλων των δράσεων του σχολείου και να χτυπηθεί συνολικά ο αγώνας της ζωντανής εκπαίδευσης για ένα ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο για όλους.

Είναι πλέον φανερό πως  ο αυταρχισμός και τέτοιες μεθοδεύσεις κατέχουν περίοπτη θέση στην πολιτική του ΥΠΕΠΘ, στην προσπάθεια φρονηματισμού και χειραγώγησης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όμως, οι συνάδελφοί μας στο 132 δεν είναι μόνοι! Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» όχι μόνο καταγγέλλει αυτήν την άθλια επιχείρηση, αλλά δηλώνει πως την αντιλαμβάνεται ως επίθεση κατά της δημοκρατίας στην εκπαίδευση και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσει με κάθε μέσον. Καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της σε συντονισμένη αντίδραση και σε ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στον σκοταδισμό και τον αναχρονισμό.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας

Γιώργος Παζάλος                                Αργυρόπουλος Δημήτρης


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα