ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

αρχείο


Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.                                                    Κορωπί 7/10/08

Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ                                  ΠΡΟΣ :    ΥΠΕΠΘ

Αρ. πρωτοκόλλου    34                                   Δ/νση και 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττικής                   

φαξ : 22990 84756.                                         ΜΜΕ  , Σύλλογοι γονέων           

πληροφορειες Τουλγαριδης Κ.                       Σχ. Σύμβουλοι

τηλ. 6977002645                                             Τα μέλη, ΔΟΕ, σύλλογοι Π.Ε.

 

 

ΘΕΜΑ : Ωρομίσθιοι και στο πρωινό πρόγραμμα!

 

Το ΥΠΕΠΘ έχει αγνοήσει τα κενά των ειδικοτήτων από την αρχή της χρονιάς και δεν προχωράει σε προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψή τους. Ωστόσο φαίνεται πως η πολιτική των περικοπών το οδηγεί σε νέα επέκταση της ελαστικής – μαύρης εργασίας στην εκπαίδευση επεκτείνοντας την ωρομισθία, εκτεταμένα, και στο πρωινό κανονικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, παράλληλα με την Δ΄ φάση των αναπληρωτών στην ΠΕ και ενώ δεν δόθηκε ούτε ένας αναπληρωτής για τα πολλά κενά σε μαθήματα ειδικοτήτων στην Αν. Αττική, διατέθηκαν στη Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής 208 ώρες(!!!) για πρόσληψη ωρομισθίων ειδικοτήτων για το πρωινό πρόγραμμα των σχολείων.

Μάλιστα ενώ είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη των πρώτων αυτών ωρομισθίων για το πρωινό πρόγραμμα (ήδη έχουν γίνει 5 προσλήψεις), ζητήθηκε από το ΥΠΕΠΘ και στη συνέχεια από τα Γραφεία στην Αν. Αττική, να δοθούν τα κενά των ειδικοτήτων με αναγωγή σε ώρες ανά μάθημα και σχολείο και όχι σε κενά αναπληρωτών για να υπολογιστεί προφανώς ο αριθμός ωρών που χρειάζεται να διατεθεί για ωρομίσθιους.  

Με βάση αυτό η Δ/νση Αν. Αττικής εκτός από τις ώρες για τις ειδικότητες στα ολοήμερα μετέτρεψε τα 27 κενά γυμναστών στην Αν. Αττική σε 636 ώρες ΦΑ, τα 4 κενά σε ειδικότητα αγγλικών σε 96 ώρες και τα 8 κενά ειδικότητας μουσικής σε 184 ώρες για την πρόσληψη ωρομισθίων!!!

Φαίνεται ότι παρά τις επανειλημμένες, παλιότερες διακηρύξεις του ΥΠΕΠΘ ότι δεν θα βάλει ωρομίσθιους στο πρωινό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κινείται σε άλλη κατεύθυνση. Ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης, ζήλεψε τον Υφυπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Γκεσούλη ο οποίος το 2003 έκανε τροπολογία για την εισαγωγή ωρομισθίων στο πρωινό πρόγραμμα και των δημοτικών σχολείων και κάλυψε τα κενά με ωρομίσθιους αντί για αναπληρωτές. Ο κ. Στυλιανίδης γνωστός λάτρης της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα, θα εκτίμησε ότι οι ωρομίσθιοι είναι οικονομικότεροι, με λιγότερες απαιτήσεις και πιο ευέλικτοι για τις ανάγκες του ΥΠΕΠΘ και την ικανοποίηση της πολιτικής των περικοπών και της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης.

Προειδοποιούμε το ΥΠΕΠΘ να μην προχωρήσει σ΄ αυτό το νέο ολίσθημα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των νέων εκπαιδευτικών. Εκτός από τις προφανείς αρνητικές συνέπειες που αυτό θα έχει για τα σχολεία είναι απολύτως παράνομο και από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Ο ν. 1566/85 προβλέπει ρητά ότι δεν επιτρέπεται η κατάτμηση θέσης αναπληρωτή σε δύο ωρομίσθιους. Η Δ/νση Αν. Αττικής είναι έκθετη και παράνομη αφού ο Δ/ντης εκπαίδευσης φέρεται υπεύθυνος από το νόμο για την πρόσληψη των ωρομισθίων.

Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ αυτή η διάτρητη διαδικασία, να ανακληθούν οι όποιες παράνομες προσλήψεις ωρομισθίων έγιναν μέχρι τώρα και να διατεθούν όλες οι αναγκαίες πιστώσεις για την άμεση κάλυψη με αναπληρωτές ΟΛΩΝ των κενών, χωρίς άλλη καθυστέρηση.   

Το ΔΣ του συλλόγου :

Καλεί τη ΔΟΕ να διερευνήσει το ζήτημα σε όλη τη χώρα και να παρέμβει αμέσως.

Καλεί του συλλόγους ΠΕ ΑΝ. Αττικής σε κοινή παράσταση στη Δ/νση Αν. Αττικής και τους συλλόγους του Λεκανοπέδιου στον περιφερειάρχη και στο ΥΠΕΠΘ.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                                              ο γραμματέας

Τουλγαρίδης Κώστας                                                Πανταζής Παναγιώτης


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα