ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

αρχείο


Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Α' ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ

Δευτέρα 10/11/2008, στις  7.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α , πλ. Συντάγματος)

 

Προς :

  • Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λεκανοπεδίου Αττικής

  • ΕΛΜΕ Λεκανοπεδίου Αττικής

  • Μέλη του Συλλόγου μας

  • Μέλη του Συλλόγου μας που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών εκπαιδευτικών Α'βάθμιας εκπαίδευσης  συνεδρίασε την Πέμπτη 30/10/08 και συζήτησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Συγκεκριμένα:

Α) Σύμφωνα με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις, η περιουσία των ασφαλιστικών φορέων έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 5 δισ. ευρώ, ενώ ήδη ορισμένοι αναλυτές μιλούν και για απώλειες που ανέρχονται στο ποσό των 6 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι από το σύνολο των 29 δισ. που είχαν ανακοινωθεί στις 31/12/2006 η κινητή και ακίνητη περιουσία δεν υπερβαίνει τα 23 δισ. ευρώ. Πρόκειται για απώλεια ιστορικής σημασίας εάν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε αξία με το σύνολο του τραπεζικού χαρτοφυλακίου που είχαν τον Δεκέμβριο του 2006.

Β) Ήδη το Ταμείο Πρόνοιας των δημόσιων υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) διατηρεί σε εκκρεμότητα 13.500 αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ ! Αν και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για την αποπληρωμή των εφάπαξ σε 10.500 συνταξιοδοτηθέντες, το ταμείο αδυνατεί να καταβάλλει τα ποσά. Για να εκπληρώσει στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις του απαιτούνται 550 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά ακόμη κι αν έβγαζε στο σφυρί την περιουσία του, που δεν υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια δεν θα επαρκούσε το ποσό παρά για ελάχιστους συνταξιούχους. Έως και 18 μήνες φτάνει η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ, ενώ πολλοί είναι οι συνάδελφοι που πέθαναν χωρίς να το εισπράξουν !

Γ) Βεβαίως, τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων δεν είναι καινούργια κι ούτε προέκυψαν μόνο από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Στο δημόσιο, η δραματική μείωση των εισφορών εξαιτίας των ελαστικών σχέσεων εργασίας (αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στην εκπαίδευση), ο δανεισμός των αποθεματικών σε τράπεζες με εξευτελιστικά επιτόκια (2% - 3%) και ταυτόχρονα ο δανεισμός των ταμείων από τις τράπεζες με ληστρικά επιτόκια (12% - 13%), οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και η «επένδυση» των αποθεματικών στο Χρηματιστήριο, είναι μερικές από τις αιτίες που οδήγησαν τα ταμεία μας σε τροχιά χρεοκοπίας. Πρόκειται για μια ληστεία χωρίς προηγούμενο, του κόπου και της εργασίας μας ! Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι γενικότερα δεν φέρουν καμιά ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Την ευθύνη φέρουν ακέραια όλες οι κυβερνήσεις, που διαχειρίστηκαν με ληστρικό τρόπο τα ταμεία μας.

Δ) Ταυτόχρονα, οι αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ, είναι από αναιμικές έως ανύπαρκτες. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, ότι πριν δυο χρόνια, ενημερωθήκαμε για το σκάνδαλο του ΤΕΑΔΥ από τον τύπο. Καθόλου τυχαίο, αφού όλοι οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ στο ΤΕΑΔΥ, ομόφωνα συμφώνησαν να «επενδυθούν» τα αποθεματικά του ταμείου σε «τοξικά» δομημένα ομόλογα !

Εμείς δε χρωστάμε πουθενά, σε κανέναν και τίποτα. Δε θα πληρώσουμε για άλλη μια φορά τα σπασμένα :

·               Να επιστραφούν τα κλεμμένα τώρα!

·               Να επανατοποθετηθούν τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας με κρατική ρήτρα.

·               Να πληρώσει τώρα η κυβέρνηση τα 6 δις που χάθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια από τα ταμεία με δική της ευθύνη.

·               Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το ταμείο προνοίας και να πληρώσει εδώ και τώρα το εφάπαξ στους 13.500 συνταξιούχους που ακόμα περιμένουν

·               Ούτε δεκάρα από τα ταμεία μας στο τζόγο του χρηματιστηρίου.

·               Να δώσουν στη δημοσιότητα τις «εισροές», «εκροές» των τελευταίων χρόνων.

·               Να λογοδοτήσουν οι ορισμένοι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ στα ταμεία για τη στάση τους.

·               Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά) που οδηγούν τα ταμεία μας στη διάλυση.

 

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε τη Δευτέρα 10/11/2008, στις  7.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α , πλ. Συντάγματος) με στόχο :

·               Να ενημερωθούμε – να σπάσουμε την ένοχη σιωπή γύρω από το μεγάλο σκάνδαλο της ληστείας των ταμείων μας

·               Να πάρουμε όλοι μαζί αγωνιστικές πρωτοβουλίες

·               Να εξετάσουμε τη δυνατότητα οργάνωσης παράστασης διαμαρτυρίας και συγκέντρωσης στο Τ.Π.Δ.Υ. αλλά και στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

·                

·               Καλούμε επίσης, τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ στο Τ.Π.Δ.Υ. να παραβρεθούν και να μας ενημερώσουν για τη στάση τους.

Το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

 

 

Η γραμματέας

 

Καππής Γιώργος

 

Διαμαντόπουλος Θεόδωρος


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα