ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

  

Καλούμε τους συναδέλφους, στις 27 Νοέμβρη στις εκλογές του συλλόγου «Αθηνά»,

να ενισχύσουν το  ρεύμα του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού, για να είναι ξανά πρώτη δύναμη

και να κρατήσουμε ψηλά το σύλλογό μας

στη μάχη για την αξιοπρέπεια, το δίκιο,

τα δικαιώματα  των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης

 

Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη

να  κρατήσουμε το σύλλογό μας

ασυμβίβαστη φωνή

 των αναγκών

και των δικαιωμάτων  μας

 

 

να μην επιτρέψουμε στις κυβερνητικές δυνάμεις,

που τόσο ενοχλούνται από τη δράση του συλλόγου,

να πάρουν τη ρεβάνς!  

Ενισχύουμε τις δυνάμεις της ζωντανής εκπαίδευσης,

 για να  εμποδίσουμε τους διοικητικούς και κομματικούς μηχανισμούς

να παροπλίσουν  το σύλλογο,  μετατρέποντάς τον σε βατήρα για προσωπικές διαδρομές και καρέκλες εξουσίας, παραμάγαζο της διοίκησης, που θα δίνει συγχωροχάρτι στις αυθαιρεσίες και θα υποτάσσεται

 στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και την αντιδραστική πολιτική.

Τοπίο στην ομίχλη 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,  η Γ.Σ του συλλόγου μας πραγματοποιείται σε μια εποχή που εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή σε έκταση και ένταση επίθεση. Η κρίση στην οικονομία  δε σταματάει, και κάθε μέρα νέα δεινά ετοιμάζουν στον κόσμο της εργασίας .

Παντού, οι δυνάμεις του πλούτου, ξορκίζουν το κραχ του ’30, αλλά κρύβουν στους λαούς ότι ο παγκόσμιος τζόγος των τραπεζών είναι δεκαπλάσιος από το ΑΕΠ όλου του πλανήτη!  Εντυπωσιάζεται κανείς με το πώς, την ώρα που το 25% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας- κοινωνικά αποκλεισμένο, η κυβέρνηση χαρίζει χρήματα στο μεγάλο κεφάλαιο (βλέπε 28 δις στις τράπεζες, δηλαδή το 11% του ΑΕΠ , αφαιρώντας τα φυσικά από τους εργαζόμενους- γι αυτούς ποτέ δεν έχει. Την ίδια στιγμή, το Ταμείο Πρόνοιας καταρρέει, μην έχοντας να πληρώσει, και χάνεται μαζί του και το εφάπαξ των εργαζομένων, εξαιτίας των χρηματιστηριακών επιλογών όλων των κυβερνήσεων και τη σιωπή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων από όλο το κομματικό φάσμα για τα δομημένα και τα «τοξικά» ομόλογα». 

Είναι φανερό πως η κρίση δρομολογεί νέο γύρο εκμετάλευσης του κόσμου της εργασίας, πιο άγριας πιο ταξικής και δείχνει καθαρά το αντιδραστικό στοίχημα που τη συνοδεύει. Γι αυτό στην προκρούστεια κλίνη των μεταρρυθμίσεων μπαίνει πια ολόκληρο το μεταπολεμικό οικοδόμημα των εργασιακών, κοινωνικών και μορφωτικών κατακτήσεων. Απέναντι μας έχουμε μέτρα που τρέχουν ή σχεδιάζονται: 

·                    Την όξυνση των οικονομικών προβλημάτων με την καθήλωση των μισθών μας, τη φτώχεια και τη γενικευμένη ακρίβεια, την άγρια φορολογία, τη  σύνδεση μισθού-αξιολόγησης, την οικονομική δυσπραγία των σχολείων, τη νέα μείωση των δαπανών για την Παιδεία, στο 2,85% του ΑΕΠ!

·                    Τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας με: γιγάντωση του αριθμού των ωρομισθίων με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας  που προσλαμβάνονται αντί για μόνιμοι ακόμα και στην πρωϊνή ζώνη την απόπειρα εισαγωγής στην εκπαίδευση νέων μορφών ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας (stage)

·                    Την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την  προώθηση της επιχειρηματικής παιδείας με: ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ξεπούλημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στους εμπόρους της γνώσης με την αναγνώριση των ΚΕΣ,  εφαρμογή του νόμου πλαισίου,  αλλαγές στην εκπαιδευτική δομή και περικοπή των χρόνων του Δημοτικού σχολείου από 6 σε 5, την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων, εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες.

·                    Τη σαφή επίθεση στο περιεχόμενο του σχολείου  με: αναλυτικά προγράμματα-νέα βιβλία - πλαίσιο και πακέτα επιμόρφωσης- καινοτομίες κ.λπ, που κάνουν το σχολείο ακόμα πιο ταξικό και απορριπτικό, ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, ένα σχολείο που καλλιεργεί μόνο δεξιότητες και εξοβελίζει την κριτική σκέψη και την ολόπλευρη γνώση.

·                    Την ένταση του αυταρχικού και συντηρητικού πλαισίου με: έξαρση στη διοικητική αυθαιρεσία, προσπάθεια επιβολής ανενεργών διατάξεων, την καταστρατήγηση των διδακτικών ωραρίων και των εργασιακών δικαιωμάτων, τις προφορικές εντολές και πιέσεις, τις αυθαίρετες μετακινήσεις, τις πολλαπλές μετακινήσεις των συναδέλφων ειδικοτήτων, τη «δικτατορία» των εγκυκλίων, τον επιθεωρητισμό που αναβιώνει και τις διώξεις συναδέλφων.

·                    Την κατάρευση των ασφαλιστικών ταμείων με την κλοπή των αποθεματικών τους, που ήδη οδηγούν στην απώλεια του εφάπαξ και τη  επικείμενη κατάθεση ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο που θα κατεδαφίζει όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα, θα αυξάνει τα όρια ηλικίας και τις εισφορές και θα μειώνει τις συντάξεις.

·                    Την προώθηση της αποκέντρωση με: παράταση της δυνατότητας λειτουργίας των νηπιαγωγείων σε δήμους κι ιδιώτες, την  έξωση 55.οοο νηπίων από τα δημόσια νηπιαγωγεία, την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας τους και την αύξηση του ωραρίου εργασίας  των νηπιαγωγών.  

Ο υποταγμένος συνδικαλισμός υποκλίνεται

          Η ΔΑΚΕ υπεράσπισε με συνέπεια όλες τις κυβερνητικές επιλογές στην εκπαίδευση, πρωταγωνιστεί στη συγκάλυψη της αυθαιρεσίας των διοικητικών μηχανισμών, εγκαθίδρυσε το δικό της κομματικό κράτος, διαπλέκεται με τη διοίκηση, είναι συνυπεύθυνη και καλύπτει όλες τις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, σαμποτάρει τους αγώνες, δε στηρίζει το δίκιο των συναδέλφων. Η ΔΑΚΕ αποτελεί σήμερα  έναν απόλυτο εργοδοτικό βραχίονα, που επιχειρεί αξιοποιώντας τους διοικητικούς μηχανισμούς να «αλώσει» και να  παροπλίσει συλλόγους που αντιστέκονται για να στρώνει το δρόμο στην κυβερνητική πολιτική.

Η ΠΑΣΚ, αμετανόητη στην υπεράσπιση των μέτρων προηγούμενων κυβερνήσεων, ούτε μπορεί ούτε θέλει να αντιπολιτευτεί το βασικό πυρήνα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, άλλωστε οι τελευταίες προτάσεις της για την Παιδεία βρίθουν από λογικές ιδιωτικοποίησης και όρους  αγοράς: αποκέντρωση, υπαγωγή των σχολείων στους δήμους, ευελιξία μισθών, προσλήψεων και εργασιακών σχέσεων, τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, αξιολόγηση-χειραγώγηση, ιδιωτικά πανεπιστήμια..

            Η ΕΣΑΚ –ΠΑΜΕ, με σημαία την απόλυτη κομματική περιχαράκωση, αρνείται κάθε ενωτική δράση στο σύλλογο και δε μπόρεσε ούτε στις πιο ωραίες αγωνιστικές στιγμές του κλάδου να συναντηθεί με τους χιλιάδες δασκάλους που αγωνίζονταν. Η θητεία της ΕΣΑΚ στο σύλλογο είναι τα τελευταία χρόνια μια διαρκής επίθεση ενάντια στην Παρέμβαση, μια κούρσα δρόμου όχι για  τη συλλογική δράση, αλλά για την υπηρέτηση των κομματικών σχεδίων, μια τακτική που το μόνο που τελικά ευνοεί είναι τα σχέδια των κυβερνητικών για παροπλισμό του συλλόγου!

Ένας τέτοιος συνδικαλισμός, ενσωματωμένος όσο ποτέ,  ανήμπορος να συμβάλει ακόμα και στις στοιχειώδεις αντιστάσεις του κόσμου της εκπαίδευσης, που υποτάσσεται στους κυβερνητικούς και κομματικούς σχεδιασμούς και αντιλαμβάνεται τα συνδικάτα ως βατήρα για θέσεις διοίκησης ή κομματικής ανέλιξης, είναι απόλυτα  εχθρικός για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν αυταπάτες

Οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από κανέναν. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στη συλλογική δράση, στην αλληλεγγύη. Θα συναντηθούμε στους δρόμους  πραγματικών αγώνων με όλες τις ζωντανές δυνάμεις των εργαζομένων  για να έχουμε σοβαρές κατακτήσεις. Δεν υπάρχουν ανίκητοι αντίπαλοι.

Κάθε μέρα οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στις αυθαιρεσίες και τα μεγάλα και μικρά προβλήματα στα σχολεία-δεν υποτιμάμε τις « μικρές μάχες».  Καμιά παραβίαση ωραρίου, καμιά αυθαίρετη μετακίνηση, καμιά αυθαιρεσία, καμιά σύμπτυξη, κανένα κενό στα σχολειά μας δε θα μας αφήσει ασυγκίνητους. Δίνουμε τη μάχη για τα νηπιαγωγεία και την ωρομισθία, το ωράριό μας!

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλες  τις συλλογικότητες να συμβάλλουμε αποφασιστικά ώστε τα ζητήματα της λιτότητας, της ακρίβειας, της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων και της δημόσιας εκπαίδευσης να βρεθούν στην προμετωπίδα της δράσης μας το επόμενο διάστημα.

Όλο το επόμενο διάστημα, εργαζόμαστε για να στεριώνει το πανεκπαιδευτικό μέτωπο, αξιοποιώντας τα θετικά βήματα του φετινού φθινοπώρου και να συγκροτείται το  Μέτωπο Παιδείας- Εργασίας που θα στηρίζεται στη βάση των εργαζομένων  και θα επιδιώκει την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζουμε τη συνολικοποίηση της αντιπαράθεσης με την πρόταση για την εκδήλωση απεργιακού αγώνα διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές, που θα συνοδεύονται από πανελλαδικά συλλαλητήρια, δυναμικές δράσεις και με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους 

Ενισχύουμε το ρεύμα της ανεξαρτησίας και του αγώνα  

Όλα αυτά τα χρόνια στο σύλλογό μας με μια ανεξάρτητη ριζοσπαστική αντίληψη αναπτύξαμε την πολύμορφη δράση μας. Στα σχολεία και τις σχολικές τάξεις, στις Γενικές Συνελεύσεις, στους δρόμους και τις κινητοποιήσεις, στη ΔΟΕ. Πήγαμε κόντρα στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό. Παλέψαμε για να μετατραπεί ο Σύλλογός μας, από πεδίο αναπαραγωγής κομματικών και διοικητικών μηχανισμών, σε ζωντανό κύτταρο πολύπλευρης πολιτικής, συνδικαλιστικής, παιδαγωγικής, μορφωτικής και πολιτιστικής παρέμβασης.

 Αντιπαλέψαμε κάθε διοικητική αυθαιρεσία, δε χαριστήκαμε σε κανέναν. Τους δεσμούς με τους συναδέλφους τους χτίσαμε στους δρόμους- κόντρα στο ρουσφέτι και τον εκμαυλισμό. Ρεύμα πολιτικής και συνδικαλιστικής χειραφέτησης, ρεύμα ανεξάρτητης ριζοσπαστικής δράσης. Με τις όποιες αδυναμίες μας, αλλά πάντα ανυπόταχτα και δυναμικά επιδράσαμε αποφασιστικά στις εξελίξεις στην Π.Ε. Με το μορφωτικό μας ρεύμα και τη ριζοσπαστική παιδαγωγική, με τις πρωτοβουλίες του Παιδαγωγικού Ομίλου, με το κοινωνικό και το απελευθερωτικό μας πρόταγμα. Ποτέ δεν υποκλιθήκαμε σε κανέναν συσχετισμό δύναμης, δεν υποτιμήσαμε τις μικρές μάχες, αλλά ούτε διστάσαμε να βρεθούμε στην καρδιά των μεγάλων αγώνων, μαζί με τους χιλιάδες δασκάλους, όπως την απεργία του 2006.

         Καλούμε τους συναδέλφους, στις 27 Νοέμβρη στις εκλογές του συλλόγου «Αθηνά», να ενισχύσουν αποφασιστικά  την Ανεξάρτητη Παρέμβαση, να είναι ξανά πρώτη δύναμη, και να κρατήσουμε ψηλά το σύλλογό μας στη μάχη για τις ανάγκες, τα δικαιώματα  των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δυναμώνουμε το σύλλογό μας 

·                  Για ένα σύλλογο που θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει τη δράση του με αυτοτέλεια, θα έχει παρέμβαση και άποψη σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν, θα συνεχίσει να λειτουργεί συλλογικά σα κύτταρο αγώνα, θα έχει πλούσια  συνδικαλιστική, μορφωτική και πολιτιστική δράση και δε θα είναι ένας απλός διακινητής των εγγράφων της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ.

·                    Για ένα σύλλογο που θα συνεχίσει να ορθώνεται αποφασιστικά ως εμπόδιο στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό, που δε θα συγκαλύπτει τα προβλήματα και δε θα κουκουλώνει τις αδικίες.

·                    Για ένα σύλλογο που θα συνεχίσει να παλεύει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, που θα βρίσκεται δίπλα τους ,θα λειτουργεί και θα δρα μαζί τους  και όχι κρυφά από αυτούς χωμένος στα γραφεία των προϊσταμένων και τους διαδρόμους των κομματικών γραφείων.

·                    Για ένα σύλλογο που θα δίνει νέα πνοή στην ανεξάρτητη ακηδεμόνευτη ταξική συνδικαλιστική δράση, θα προωθεί τον οριζόντιο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός κινήματος βάσης και ενός ευρύτερου ρεύματος ρήξεων και ανατροπών απέναντι στις κυρίαρχες δυνάμεις και την πολιτική τους.

για ένα σύλλογο που ενώνει, σκέφτεται, αγωνίζεται, ανατρέπει, δημιουργεί

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 Στηρίζουν, συμμετέχουν:

BΑΘΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

BAΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΒΑΡΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΒΟΥΛΑΛΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ  ΑΡΓΥΡΗΣ

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΒΟΥΛΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΘΟΔΩΡΗΣ

ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ (Αγγλικής Γλώσσας)

ΚΑΤΣΟΡΙΔΑ   ΒΑΡΒΑΡΑ

KOYΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (ωρομίσθιος, Εικαστικών)

ΚΟΥΡΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΜΟΤΣΙΟΥ  ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ  (Νηπιαγωγός)

ΜΠΑΛΤΑΣ  ΜΠΑΜΠΗΣ

ΜΠΕΡΜΠΑΤΙΩΤΗ   ΔΗΜΗΤΡΑ

ΜΠΟΥΛΑΚΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΠΡΑΒΗ  ΒΑΝΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΝΤΙΝΤΙΚΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

NTONA  ΘΕΟΠΟΥΛΑ

ΝΤΟΝΑ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΠΑΖΑΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΠΕΤΡΑΚΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ 

ΣΤΕΦΑΝΟΥ  ΧΡΥΣΑ

ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

ΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ

ΤΟΥΛΗ  ΣΟΦΙΑ  (Νηπιαγωγός)

ΤΟΥΝΤΑ  ΒΟΥΛΑ

ΤΣΙΑΜΠΑΣΗ   ΦΑΝΗ

ΦΟΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΧΑΡΑΒΙΤΣΙΔΗΣ  ΠΕΤΡΟΣ

ΧΙΩΝΗ   ΝΕΤΑ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα