ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Σχέδιο πρακτικού για την ονοματοδοσία του σχολείου

 

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΔΣ συζήτησε την εγκύκλιο που αφορά την ονοματοδοσία των σχολικών μονάδων και αποφάσισε τα εξής:

Θεωρεί ότι το δημόσιο σχολείο (μας) αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στην (καθημερινή του)  λειτουργία του που πρέπει να αντιμετωπιστούν από το ΥΠΕΠΘ και τη διοίκηση και η γενικευμένη και διατεταγμένη ονοματοδοσία του ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή είναι εντελώς άκαιρη.

Θεωρεί ότι η ονοματοδοσία του σχολείου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς δίνει ταυτότητα και φυσιογνωμία στο σχολείο και δεν μπορεί, ούτε υπάρχει κάποιος λόγος, ώστε να αντιμετωπιστεί σε μια τόσο πιεστική χρονική διαδικασία χωρίς καμιά ουσιαστική συζήτηση και προετοιμασία της ίδιας της σχολικής μονάδας και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Επίσης δεν μπορούμε να αποδεχτούμε (δεν κατανοούμε) τον τρόπο που ουσιαστικά παρακάμπτεται ο ρόλος του συλλόγου διδασκόντων σ΄ αυτή τη διαδικασία με την «υποχρέωσή» του να υποβάλλει 3 ονόματα, ακόμα και αν έχει συμφωνήσει σε ένα.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι αδυνατούμε να μπούμε σ΄ αυτή τη διαδικασία αυτή τη στιγμή και κάτω από τους όρους και το πλαίσιο που η σχετική εγκύκλιος προβλέπει και  σύμφωνα με το ΠΔ 201, άρθρο 2, παρ. 4 που προβλέπει ότι «μπορεί να δίνεται όνομα…» επιφυλασσόμαστε για εξετάσουμε αυτό το ζήτημα στο μέλλον ύστερα από ουσιαστική και εποικοδομητική για τη σχολική μονάδα διαδικασία και προετοιμασία, αν και όταν το αποφασίσουμε.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα