ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Νέες ανακοινώσεις του Υπ. Παιδείας για τους αναπληρωτές :

Η ομηρία, η ανασφάλεια, η νέα κατηγοριοποίηση, η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός

 ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Ο υπουργός παιδείας από την ανάληψη των καθηκόντων του έδειξε ότι γνωρίζει να χειρίζεται πολύ καλά την επικοινωνιακή πολιτική και να δημιουργεί εντυπώσεις υλοποιώντας παράλληλα την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Έτσι μετά τα «έξυπνα σχολεία», την ονοματοδοσία των σχολείων για να «αποκτήσουν κύρος και υπόσταση», τις κατ’ επίφαση και ανύπαρκτες «διαβουλεύσεις» για ειδική αγωγή, επιμόρφωση κλπ.  ο υπουργός της «έξυπνης εκπαιδευτικής πολιτικής» έρχεται να δηλώσει το «διορισμό» των αναπληρωτών και μάλιστα αναγνωρίζοντας κοινωνικούς λόγους. 

Τα επικοινωνιακά τρυκ και πυροτεχνήματα του υπουργού δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα : Παρ’ όλα τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση ο υπουργός επιμένει υποβάθμισή της. Παίζει με την αγωνία χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών αφού παρά την προϋπηρεσία τους βάζει όρο για το διορισμό τους την επιτυχία στον ΑΣΕΠ, πράγμα που ακυρώνει την προοπτική διορισμού τους από το ποσοστό του 40%. Πέρα από τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του κ.Στυλιανίδη και το χτίσιμο του ψευδούς κοινωνικού και υπεύθυνου προφίλ του, όλη αυτή η ρυθμισιολογία από τους 16 μήνες στους 30 και στους 40, αποδεικνύει το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η κατάργηση της επετηρίδας και η καθιέρωση του ΑΣΕΠ προκειμένου να υλοποιηθούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην εργασία, δηλ. οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Η αλματώδης αύξηση των ωρομισθίων με αντίστοιχη μείωση  των μόνιμων και αναπληρωτών στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει περίτρανα την προώθηση της  ανατροπής του μοντέλου της σταθερής και μόνιμης εργασίας  προς όφελος ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Η νέα ρύθμιση πού διατείνεται ότι «λύνει» το πρόβλημα  των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών είναι η Τρίτη στη σειρά μετά την κατάργηση της επετηρίδας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το1998 υπό τον Αρσένη. Συγκεκριμένα το ΥΠΕΠΘ ανακοινώνει τη δημιουργία δύο νέων επετηρίδων – πινάκων που έρχονται να προστεθούν στις έξι παλιότερες κατηγορίες που προέκυψαν μετά την κατάργηση της επετηρίδας και την εισαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Το 16μηνο του Αρσένη το διαδέχτηκε το 30μηνο της Γιαννάκου και τώρα το 40μηνο του Στυλιανίδη. Δημιουργεί έτσι μια νέα κατηγορία όσων έχουν 40 μήνες προϋπηρεσία μέχρι 30-6-2008 οι οποίοι θα διοριστούν τα επόμενα 5 χρόνια. Τα 3χρόνια – των προηγούμενων ρυθμίσεων - για τον οριστικό διορισμό γίνονται 5!!!

Η περίφημη ρύθμιση  του ΥΠΕΠΘ ορίζει ότι ο εκπαιδευτικός που έχει τουλάχιστον 6 πλήρη χρόνια δουλειάς στο δημόσιο σχολείο, θα περιμένει άλλα 5 χρόνια μέχρι τον οριστικό του διορισμό!!!

Επιπλέον, ένας εκπαιδευτικός με 24μηνο  δηλαδή εργασία το λιγότερο 3 χρόνια (πλήρη εργασία – 8 μήνες, οι ωρομίσθιοι πολλά περισσότερα χρόνια αφού καλύπτουν 2-3 μήνες πραγματική προϋπηρεσία σε ένα σχολικό έτος), δε θα έχουν δικαίωμα στο μόνιμο διορισμό γιατί είναι προϋπόθεση  να συμμετέχουν με επιτυχία στον εξευτελιστικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!!! Έτσι κλείνει κάθε δυνατότητα να διοριστεί κανείς μόνο με το πτυχίο του. Επίσης όποιος μετά από πολλά χρόνια δουλειάς στην ανασφάλεια ως αναπληρωτής/ ωρομίσθιος) πετυχαίνει και στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κερδίζει …μια θέση στην ουρά αναμονής για το διορισμό(!).  Να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση του ΥΠΕΠΘ δεν διευκρινίζει αν θα φτάνει μία επιτυχία στον ΑΣΕΠ  ή θα πρέπει να ξαναδώσεις αν δεν έχεις διοριστεί μέχρι τη μεσολάβηση του επόμενου ΑΣΕΠ ( η επιτυχία του ΑΣΕΠ ισχύει για 2 χρόνια).

Μετά από αυτό τον κυκεώνα, ο τελικός χρόνος διορισμού εξαρτάται … «από τις ανάγκες της υπηρεσίας»… και τον αριθμό των επιπλέον θέσεων διορισμού που θα ανακοινώνει κάθε χρόνο το ΥΠΕΠΘ. Κάλλιστα οι θέσεις αυτές μπορεί να αφαιρούνται από το 60-40 και να παρουσιάζονται ως επιπλέον αριθμός διορισμών.

Αποδεικνύεται ότι το αδιέξοδο που δημιούργησαν με την κατάργηση της επετηρίδας, η ανασφάλεια και η ομηρία για χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς δεν έχει τέλος. Με την  κατάργηση  της σταθερής και μόνιμης δουλειάς και την  παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων το μόνο που πετυχαίνει η πολιτική των μεταρρυθμίσεων – καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων  και η συνεχής  υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι η υπονόμευσή της.

Η εργασιακή περιπλάνηση για τους νέους εκπαιδευτικούς ξεκινάει από τα 7 χρόνια τουλάχιστον και φτάνει τα 10-15 χρόνια ίσως και περισσότερα!!! Αυτή η «λύση» είναι η μονιμοποίηση της ομηρίας, της ανασφάλειας και της «δια βίου» ελαστικής εργασίας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!!

Επιπλέον το ΥΠΕΠΘ δε λέει κουβέντα για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα δημόσια σχολεία, για την αύξηση των κονδυλίων για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους και την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας στην εκπαίδευση, την μη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμες θέσεις εργασίας και διορισμούς, τη συνεχή μείωση των κονδυλίων του προϋπολογισμού για την Παιδεία. Το ΥΠΕΠΘ δε δεσμεύεται πουθενά για επιπλέον χρηματοδότηση και για αποφασιστική αύξηση των οργανικών θέσεων σε όλη την εκπαίδευση. Έτσι με τις νέες ανακοινώσεις όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα της ομηρίας και της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά απλά ανακατανέμει τις ίδιες ελάχιστες θέσεις εργασίας μεταξύ των αδιόριστων εκπαιδευτικών, αφήνοντας την δημόσια εκπαίδευση στο έλεος της υποχρηματοδότησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες κενά, τεράστιες ελλείψεις και το αίσχος της  ωρομισθίας.

Καταγγέλλουμε την εκ νέου προσπάθεια του ΥΠΕΠΘ να καλύψει την πολιτική της αδιοριστίας σπέρνοντας συγχύσεις και  μεταθέτοντας  το πρόβλημα στην «έλλειψη» μηνών προϋπηρεσίας.

Το θέμα του διορισμού των αναπληρωτών και ωρομισθίων δεν είναι ζήτημα «διακανονισμού» στους διαδρόμους του ΥΠΕΠΘ από παραγοντίσκους που σκοπεύουν στο προσωπικό τους βόλεμα μέσω στοχευμένων «ρυθμίσεων».

Απαιτούμε διορισμό όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων τώρα γιατί καλύπτουν πάγιες ανάγκες, γιατί τους έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

Για το εκπαιδευτικό κίνημα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι μονόδρομος να αντιπαλέψει τον εμπαιγμό και να συνεχίσει την πάλη του για :  

·         Μόνιμους μαζικούς διορισμούς σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης

·         Μόνιμη και σταθερή εργασία

·         Κατάργηση του ΑΣΕΠ και διορισμό βάση το χρόνο λήψης πτυχίου

·         Την κατάργηση του αίσχους της ωρομισθίας

·         Το διπλασιασμό των δαπανών για την παιδεία

 

Απρίλης 2008


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα