ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Δήλωση του Σκαρτσίλα Σωτήρη , εκπροσώπου των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008

 

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

 

Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή για το παρόν και το μέλλον του με την  ενδεχόμενη ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου μετά τη συζήτησή του  την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο  σηματοδοτεί μια πολύ αρνητική και δυσμενή εξέλιξη για όλο τον κόσμο της εργασίας αλλά και για τις επόμενες γενιές.  

Μπροστά

·        στην αναγκαιότητα να ακυρωθούν τα σχέδια της αντιασφαλιστικής επίθεσης και η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους

·        την ανάγκη ενδυνάμωσης και η ενίσχυση ακόμη και τώρα από όλους τους υπόλοιπους κλάδους του μετώπου των αγωνιζόμενων κλάδων  ΟΤΑ, ΔΕΗ, Μηχανικοί Δημοσίου, Τράπεζες κλπ. που παλεύουν να μην περάσει η αντιασφαλιστική λαίλαπα

·        την προδοτική στάση ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ που στην κρίσιμη αυτή στιγμή αντί να προχωρήσουν σε δυναμική απεργία διαρκείας και να ενώσουν όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ξεπουλάνε τον αγώνα με μια 3ωρη στάση που  απογοητεύει και προκαλεί την οργή των  εργαζόμενων, βάζοντας πλάτη στην ουσία να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια    

Απαιτείται να κλείσουμε τα σχολεία  την ερχόμενη εβδομάδα που κατατίθεται το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το κλείσιμο των σχολείων από τη μέρα που θα εισαχθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση, με στόχο την απόσυρσή του είναι μονόδρομος και έχει προοπτική νίκης  ενάντια στην συναίνεση και την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας!

Αυτή την πρόταση καταθέσαμε οι Παρεμβάσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ η οποία για άλλη μια φορά δεν κατέληξε σε απόφαση, αφού οι άλλες παρατάξεις απέρριψαν την πρότασή μας με διάφορες προφάσεις! 

Κάτω από την προσπάθεια να μην μείνει ο κλάδος εντελώς έξω από τον αγώνα, υποταγμένος στο πρόγραμμα «αποχαιρετισμού στα όπλα» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με την μία 24ωρη, οι Παρεμβάσεις έθεσαν στις άλλες παρατάξεις το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΔΟΕ σε 48ωρη απεργία την Τρίτη 18 και  Τετάρτη 19 του μήνα, αντί για της 19-20 που πρότεινε η ΕΣΑΚ και συνεδρίαση την Τετάρτη 19 του μήνα για απόφαση κλιμάκωσης με νέα 48ωρη συνεκτιμώντας τις εξελίξεις. Έτσι θα διασφαλιζόταν ότι ο κλάδος θα είναι παρών την τελευταία καθοριστική εβδομάδα και σε μια στιγμή που οι κλάδοι που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας θα είχαν την στήριξη που θα προσφέρει η διεύρυνση του μετώπου με την κυβέρνηση. Επίσης θα έδινε δυνατότητα  αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα με στόχο την αποτροπή του ασφαλιστικού ν/σχεδίου. Δυστυχώς για άλλη μια φορά  ΠΑΣΚ και ΕΣΑΚ  θέτοντας η κάθε μία τις δικές της αντιρρήσεις και διαφωνίες το παρέπεμψαν στο «θα δούμε». Είναι φανερό ότι μόνο η διακήρυξη της αναγκαιότητας του αγώνα, αποφεύγοντας επιμελώς την πραγμάτωσή του αφήνουν τον κλάδο στην προδοτική γραμμή των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που με τη σειρά τους δίνουν όλη την ευχέρεια στην κυβέρνηση να προχωρήσει στους σχεδιασμούς της. Δικαιολογίες, ελιγμοί και προσχήματα τούτη την ιδιαίτερα κρίσιμη  στιγμή τους φέρνουν υπόλογους όχι μόνο στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και στους κλάδους που αγωνίζονται.

Οι αντιλαϊκές πολιτικές ανατρέπονται με μαζικούς και συντονισμένους αγώνες! Σ΄αυτή την κατεύθυνση  παραμένουν σταθερά οι Παρεμβάσεις, σ΄αυτή την προοπτική θα συνεχίσουν αταλάντευτα να αγωνίζονται.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα