ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Τι απέμεινε

από το Ταμείο Πρόνοιας;

Στο Ταμείο Πρόνοιας έχουν κατατεθεί έως τώρα 13.500 χιλιάδες αιτήσεις για εφάπαξ ενώ σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, τα αποθεματικά του Ταμείου δεν φτάνουν  παρά μόνο για λίγες εκατοντάδες αιτήσεις. Συνολικά, οι απώλειες κατά προσέγγιση των αποθεματικών των ταμείων αγγίζουν, αν δεν έχουν ξεπεράσει, τα 6 δις ευρώ. Kαι αυτό τη στιγμή που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον πάτο του βαρελιού. Βορά λοιπόν στις τυχοδιωκτικές διαθέσεις της χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας ο ιδρώτας των εργαζομένων, προκειμένου το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι μεγαλοκαρχαρίες, να πετυχαίνουν τις υψηλές τους αποδόσεις, να λυμαίνονται το «ζεστό χρήμα» μέσα από κάθε είδους χορηγήσεις και θαλασσοδάνεια, και όλα αυτά με ξένα κόλλυβα, με τους κόπους και τις αποδοχές των πληβείων του συστήματος. Η κυβέρνηση λέει ότι «εγγυάται» για τις συντάξεις και το εφάπαξ. Όμως η όποια «εγγύηση» είναι στάχτη στα μάτια, αφού οι συνταξιούχοι, περιμένουν έως και 18 μήνες τώρα, μάταια για το εφάπαξ. Καμιά εγγύηση δεν έχει αντίκρισμα, αν δεν συνοδεύεται από την άμεση χρηματοδότηση του ταμείου !

Αυτοί ληστεύουν τον ιδρώτα και τον κόπο μας…

Είναι όλοι τους ένοχοι :

Η κυβέρνηση, με τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση που από την εποχή Σημίτη, το 1999, θεσμοθέτησε το «παίξιμο» των εργατικών εισφορών στον τζόγο.

Οι εκπρόσωποι όλων των κομματικών παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ που με τη σιωπή τους επιχειρούν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι συναίνεσαν στο παίξιμο των αποθεματικών σε «τοξικά» δομημένα ομόλογα στο ΤΕΑΔΥ.

…κι εμείς θα συνεχίσουμε να τους κοιτάμε απαθείς ;

Εμείς όμως δε χρωστάμε πουθενά, σε κανέναν τίποτε. Δε θα πληρώσουμε για άλλη μια φορά τα σπασμένα . Να οργανώσουμε με ΓΣ τους αγώνες μας, να βγούμε στους δρόμους. Να διαμορφώσουμε αιτήματα που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας από την επίθεση που δεχόμαστε. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της κρίσης. Να επιστραφούν τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.  Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το ταμείο πρόνοιας και να πληρώσει εδώ και τώρα το εφάπαξ στους 13.500 συνταξιούχους που ακόμα περιμένουν.  Ούτε δεκάρα από τα ταμεία μας στο τζόγο του χρηματιστηρίου. Κι ακόμα : Να πληρώσουν εκείνοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια θησαύρισαν ! Ούτε δεκάρα στις τράπεζες – αυξήσεις τώρα σε όλους τους εργαζόμενους – καμιά απόλυση. Κατάργηση τώρα του ΦΠΑ σε όλα τα είδη άμεσης ανάγκης, δραστική μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια.

Όλοι τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη (7μ.μ.) στη σύσκεψη Συλλόγων και ΕΛΜΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία

Στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, 3ος όροφος, Σύνταγμα)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

του Α΄ Συλλόγου  Αθηνών Εκπ/κών Π.Ε.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα