ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ανακοινώσεις

αρχείο


Η στάση μας στη ΔΟΕ
Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 εκπ/κων  Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.

Η  επίθεση απέναντι στους αγωνιστές και στις Παρεμβάσεις θα πέσει στο κενό.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι σύνηθες να υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις, αφού αποτελεί κατεξοχήν χώρο σύγκρουσης ιδεών. Συνεπώς άτομα, ομάδες, πολιτικοί σχηματισμοί έχουν δικαίωμα να τοποθετούνται πολιτικά, ελεύθερα, και να αντιπαρατίθενται με δεδομένο τις πολιτικές διαφωνίες που προκύπτουν. Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι σε όλα, ούτε κάποιος ή κάποιοι να έχουν πλεονεκτήματα στην δική τους κριτική έναντι άλλων. Έτσι η κριτική στην πολιτική δράση κάποιου ή κάποιων επιλέγεται από τον καθένα ελεύθερα, κάτι όμως που ισχύει και για αυτούς που θέλουν να απαντήσουν.

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Εκπ/κων Π.Ε., αλλά και ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπ/κων Π.Ε Κερατσινίου Περάματος, όλα αυτά τα χρόνια απαντούσαμε και θα συνεχίσουμε να απαντάμε πάντα πολιτικά. Με όρους κινήματος που βασίζονται σε φανερές και ζωντανές διαδικασίες, όπως η συμμετοχή μας σε διοικητικά συμβούλια συνδικαλιστικών οργάνων, σε επιτροπές αγώνα, σε συντονισμούς σωματείων, στηρίζοντας τους συναδέλφους στα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν, παρεμβαίνοντας παιδαγωγικά μέσα από τον Παιδαγωγικό Όμιλο και τις επιτροπές παιδείας ή οποιαδήποτε δράση μπορεί να αποβεί σε όφελος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Είναι δύσκολο όμως να αντιπαρατεθούμε σε κείμενα, όπως αυτό στις 3/3/08, όταν αυτά για μας δεν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά. Τι να απαντήσεις δηλαδή και πώς να αντιπαρατεθείς όταν κάποιος  χαρακτηρίζει τις δράσεις μας ότι «ξεπερνούν τα όρια του εκφυλισμού», όταν κάνει δίκη προθέσεων, «η πρόταση ήταν προσχηματική», όταν αναλώνεται σε αφηρημένες προτάσεις, -που όμως υπονοώντας πρόσωπα τα στοχοποιούν- «επιφυλασσόμαστε για κάποια στελέχη», «διαλύθηκε η συνέλευση με πραξικοπηματικό τρόπο», «μια συνάδερφο νηπιαγωγό», «καθαρή απάτη», «ένα στέλεχος της ΠΑΣΚ ομολόγησε», «η στήριξη που προσέφεραν…ήταν ψόφια», «Ένας μάλιστα από αυτούς προσπάθησε να αποσπάσει από τον κόσμο δηλώσεις εναντίων των πενθήμερων»,(ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ) ή όταν παραποιεί γεγονότα που φτάνουν  μέσα στα όρια του ψέματος.

Τέτοιες περιπτώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να τις καταγγείλουμε, αφού κατά τη γνώμη μας παρουσιάζουν συμπτώματα «πολιτικής και συνδικαλιστικής ψυχοπαθολογίας» δεν είναι πολιτικές, θίγουν την προσωπικότητά μας, προσβάλλουν την καθημερινή και αδιάκοπη δράση μας στο κίνημα.

Μια τέτοια απάντηση έδωσε και ο συνάδελφος και σύντροφός μας Καλούσης Ακρίτας στο κείμενο που μοιράστηκε στην ολομέλεια προέδρων στις 3/3/08 από: ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Ένα κείμενο που ως μοναδικό υπεύθυνο του συνδικαλιστικού κινήματος περιέγραφε τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Εκπ/κων Π.Ε., με τους χαρακτηρισμούς που αναφέραμε παραπάνω. Περιέγραψε και χαρακτήρισε το κείμενο ο συνάδελφος και σύντροφος  ως «…πολιτικά τυχοδιωκτικό, πολιτικά προβοκατόρικο» και ότι θυμίζει «…καλύτερο ραπόρτο η Ασφάλεια δεν θα έφτιαχνε…» τον τρόπο γραφής άλλων εποχών, όπου τα «ένας», τα «ομολόγησε» τα «επιφυλασσόμαστε» και οτιδήποτε αφηρημένο, αποσπασματικό και διφορούμενο, κυριαρχούσε στη συγγραφή κειμένων.

Για μας συνάδελφοι που πιστεύουμε στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των συνδικάτων μέσα από μαζικές διαδικασίες βάσης, τις υπερασπιζόμαστε με τις σκέψεις, τις ιδέες μας, αλλά και με την καθημερινή μας και αδιάκοπη δράση στα σχολεία και τα συνδικάτα. Να το πούμε πιο απλά. Εμείς τρέχουμε π.χ. για την ανάδειξη και την δημιουργία επιτροπών αγώνα και δεν περιμένουμε να τις φτιάξουν άλλοι για να πάμε εμείς να επιβάλλουμε τις ιδέες μας. Εμείς δεν θεωρούμε «κακό» να έχουμε διαφωνίες μεταξύ μας. Ούτε όποιος διαφωνεί θεωρείται και «πουλημένος».

Δεν πιστέψαμε ποτέ ότι όλα λειτουργούν καλά στα συνδικάτα, ούτε διεκδικήσαμε την «πολιτική αυθεντία» του συνδικαλιστικού κινήματος. Αν είχαμε τέτοια λογική θα ακολουθούσαμε την πρακτική του ΠΑΜΕ. Τι δηλαδή; Θα φτιάχναμε ένα «χώρο» και το μοναδικό μας μέλημα θα ήταν μήπως περάσει κανένας «μέσα» και μολύνει την ιδεολογική μας καθαρότητα.

Πιστεύουμε σε διαδικασίες βάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν κινηματικές συνθήκες. Έτσι ό,τι προτείνουμε προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και δεν  περιμένουμε να τα υλοποιήσουν άλλοι και εμείς να περιμένουμε πότε κάτι δεν θα πάει καλά για να «επιτεθούμε». Η άποψη αυτή, αποτελεί μία από τις πολλές και μεγάλες  πολιτικές διαφωνίες μας με τη λογική των ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, οι οποίοι πολλές φορές θέλουν οι προτάσεις τους να υλοποιούνται από τους άλλους. Ας βγουν λοιπόν στον κόσμο και ας οργανώσουν το κίνημα όπως αυτοί πιστεύουν καλύτερα. Έτσι δεν θα διατρέχουν κανένα κίνδυνο να τους το ξεπουλήσει κανένας. Άλλωστε η δράση στην πράξη, είναι προτιμότερη από κείμενα που λασπολογούν, ψευδολογούν και δημιουργούν σύγχυση στους συναδέλφους.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Θα έλεγε κανείς ότι εδώ θα σταματούσε η κριτική σ΄ ένα κείμενο. Όμως οι συντάκτες του κειμένου ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, δεν σταματούν εδώ αλλά συνεχίζουν.

Έτσι οι «θιγόμενοι», με άλλο κείμενο, δημοσιεύοντας το όνομά του στο διαδίκτυο ζητούν από το συνάδελφο και σύντροφο Ακρίτα Καλούση, στοχοποιώντας τον με τον πιο χυδαίο τρόπο και με τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό, να ζητήσει συγγνώμη από έναν συνάδελφο,(αλήθεια γιατί όχι απ΄ όλους τους συντάκτες του κειμένου) γιατί προσβλήθηκε η υπόληψή του, από την πολιτική κριτική που του άσκησε στην ολομέλεια. Όμως και αυτή τη φορά το κάνουν με ψευδή τρόπο. Παραποιούν και  απομονώνουν φράσεις (έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι στο πρώτο κείμενο τα «κάποιος», «ένας» «μερικοί» δίνουν και παίρνουν, ενώ στο δεύτερο αποκτούν «ταυτότητα» ), όπως αυτό προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της ομιλίας του Καλούση Ακρίτα στην ολομέλεια προέδρων και φυσικά είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Μπροστά σε τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα, όπως και στο παρελθόν, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τη στάση του συνάδελφου Καλούση Ακρίτα, που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπερασπιστεί τις συλλογικές διαδικασίες (από τα υβριστικά σχόλια ενός κειμένου, υπερασπιζόμενος ως πρόεδρος τα μέλη του), ενός ανθρώπου με ανελλιπή δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και με αναμφισβήτητο το ύφος και το ήθος του στους καθημερινούς αγώνες. Δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπερασπίσει τις θέσεις του συλλόγου όπως αυτές περιγράφονται στη Γενική του Συνέλευση(δίνονται γραπτά στην γραμματεία της ολομέλειας και στον χρόνο που τους αναλογεί, οι πρόεδροι κάνουν τις πολιτικές τους τοποθετήσεις), Είναι απολύτως ψευδές, ότι ως Παρεμβάσεις αλλά και ο συγκεκριμένος σύντροφος μας χαρακτήρισαμε συγκεκριμένο συνάδελφο ή συναδέλφους ως ασφαλίτη ή ασφαλίτες.

Καλούμε τους συντάκτες τέτοιων κειμένων να σταματήσουν τη στοχοποίηση, τη σπίλωση και την λασπολογία έναντι ανθρώπων και ομάδων του συνδικαλιστικού κινήματος με τρόπους πολιτικά απαράδεκτους.

Τέλος για μας είναι σίγουρο ότι τέτοιες επιθέσεις δεν μας φοβίζουν, ούτε μας απογοητεύουν. Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο κίνημα με τον ίδιο τρόπο και την ίδια δύναμη, αγωνιζόμενοι ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κινηματικές διαδικασίες στη βάση των εργαζόμενων, μέσα από φανερές μαζικές δράσεις.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα