ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ανακοινώσεις

αρχείο


Η στάση μας στη ΔΟΕ
Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

                       ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

«κάποιος ήρθε, κάτι είδε, κάτι μου ‘πε να σας πω»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκφράζεται στο χώρο της Α΄θμιας εκπαίδευσης, μια μονοδιάστατη και πρωτοφανής επίθεση απέναντι στις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις. Η επίθεση αυτή ξεδιπλώνεται κυρίως με ανακοινώσεις που κυκλοφορούν με την υπογραφή «Δάσκαλοι – Δασκάλες από Συλλόγους ΠΕ». Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι εξαντλούν τη δράση τους με τη συγγραφή και διακίνηση ανακοινώσεων που καταγγέλλουν τις Παρεμβάσεις, στοχοποιούν πρόσωπα και ομάδες των Παρεμβάσεων σε συγκεκριμένους Συλλόγους και ξεπερνούν τα όρια του ψεύδους και της συκοφαντίας.

Δεν μπήκαμε στη λογική να ασχοληθούμε με αυτές τις επιθέσεις από θέση αρχής : δεν είναι στην αντίληψή μας να ανοίγουμε ή να συντηρούμε μικρούς εμφυλίους στα πλαίσια του κινήματος. Ωστόσο σήμερα, η επίθεση αυτή παίρνει το χαρακτήρα μιας ενορχηστρωμένης επιχείρησης πολιτικής και ηθικής εξόντωσης του συντρόφου μας Ακρίτα Καλούση, με αφορμή ότι απάντησε στην εκστρατεία λασπολογίας σε βάρος των Παρεμβάσεων στην ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ στις 3/3/2008. Είναι απολύτως ψευδές ότι ο συγκεκριμένος σύντροφός μας, ή οποιοσδήποτε από μας, χαρακτήρισε συνάδελφο ή συναδέλφους ως ασφαλίτη ή ασφαλίτες. Δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο σύντροφό μας ή με τη συλλογικότητά μας η αντίληψη ότι οι διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του κινήματος και στις διάφορες ομαδοποιήσεις του κινούνται με όρους του συνδικαλιστικού της ασφάλειας. Επομένως, το νέο κύμα καταγγελιών, δεν έχει να κάνει με ζητήματα ηθικής τάξης αλλά αποτελεί μια ξεκάθαρη απόπειρα να σπιλωθεί και να εξοντωθεί πολιτικά ένας αγωνιστής του κινήματος. Κι είναι τουλάχιστον υποκρισία, να επικαλούνται οι συγκεκριμένοι «Δάσκαλοι – Δασκάλες» ένα ύφος συνδικαλιστικής «αβρότητας», ένα συνδικαλιστικό σαβουάρ βιβρ που «πρέπει να τηρείται», όταν οι ίδιοι, ιδιαίτερα μετά την τελευταία απεργία, έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία σπίλωσης αγωνιστών.

Οι ομάδες που λειτουργούν μέσα στο κίνημα και σαν στόχο έχουν τη δημιουργία συλλογικοτήτων δεν ετεροκαθορίζονται ως «αντί» σε άλλα κομμάτια του κινήματος, αλλά με την ίδια τους τη δράση αποκτούν ταυτότητα ριζοσπαστική. Πιστοποιητικά αγωνιστικότητας ούτε διεκδικούμε, ούτε έχουμε ανάγκη, ούτε μοιράζουμε σε κανέναν. Άλλωστε, οι συνάδελφοι στα σχολεία έχουν πλούσια αγωνιστική εμπειρία και μέσα από τη συμμετοχή τους στο κίνημα γνωρίζουν ποιοι στέκονται όλα αυτά τα χρόνια αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στη πρώτη γραμμή της μεγάλης Απεργίας, στην πρώτη γραμμή κάθε μικρής ή μεγάλης μάχης απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική, απέναντι στα ΜΑΤ και την καταστολή, απέναντι στον αυταρχισμό της διοίκησης, σε περιφερειάρχες και προϊσταμένους, απέναντι στην παιδαγωγική του κράτους και της αγοράς.

Όσο μας αφορά, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τόσο κάθε σύντροφό μας όσο και το εγχείρημά μας απέναντι σε εκστρατείες συκοφάντησης. Ωστόσο, είμαστε επίσης αποφασισμένοι, να διαφυλάξουμε το σύνολο της δράσης μας και του προσανατολισμού μας απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Στη μοναδική «αλήθεια», αντιπαραθέτουμε τη μαχητική πολυμορφία του κινήματος και την ταξική του ενότητα. Στη δράση που στοχεύει στην κομματική – πολιτική εκμετάλλευση, αντιπαραθέτουμε τον αυτοκαθορισμό των γενικών συνελεύσεων. Τα υπόλοιπα, τα μίζερα, τα μικρά και τα ψυχοφθόρα, οι λογικές πολιτικού κουτσομπολιού και ανθρωποφαγίας, δεν μας αγγίζουν, δεν μας αφορούν, είναι ένας δρόμος που μπορεί να τον βαδίσει όποιος – όποια εκφράζεται από τέτοιες επιλογές.

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, 

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον 

όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις 

μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, 

μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες. 

Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντάς την, 

γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την 

στων σχέσεων και των συναναστροφών 

την καθημερινήν ανοησία, 

ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική. 

Κ. Π. Καβάφης

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις

Μάης 2008

www.paremvasis.gr


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα