ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

αρχείο


Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, μετά από το κάλεσμα των τριών συλλόγων Αν. Αττικής (Δελμούζος- Σωκράτης- Κ. Σωτηρίου). Στη διαμαρτυρία εκτός των τριών ( 3 ) συλλόγων μετείχε αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. της ΔΟΕ με τους συναδέλφους Κουμανζέλη, Παπλωματά και Σκαρτσίλα, αντιπροσωπεία των συλλόγων Αθηνά, Παρθενώνα, Α΄ Αθήνας, Αργοσαρωνικού , Αιγάλεω , Κερατσινίου, αντιπροσωπεία συλλόγου γονέων του Κερατσινίου και ο Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής Δ. Μπαρούτας.

Από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος ( ΔΟΕ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ) παρουσιάστηκαν τα εξής θέματα:
- Να σταματήσει τώρα η ΕΔΕ κατά των πέντε συναδέλφων στο Μενίδι και να αποκατασταθούν πλήρως οι συνάδελφοι. Τονίστηκε σε όλους τους τόνους ότι η δίωξη είναι υπόθεση όλου του εκπαιδευτικού κινήματος και αποτελεί επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και όσο μένει ενεργή η διαδικασία παρατείνεται η ομηρία των συναδέλφων.
- Από το σύλλογο Αιγάλεω παρουσιάστηκε το θέμα με την ¨τηλεδίκη¨ συναδέλφισσας νηπιαγωγού, από το 5ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω και την έναρξη ΕΔΕ για το θέμα από τη Διοίκηση της Γ Αθήνας.
- Από το Σύλλογο Α΄ Αθήνας παρουσιάστηκε κρούσμα απειλής αξιολόγησης από σύμβουλο και από το σύλλογο Αργασαρωνικού τέθηκαν σοβαρές περιπτώσεις κενών στα σχολεία των νησιών και το ζήτημα της μεταφοράς του νηπιαγωγείου Αγ. Ασωμάτων Αίγινας σε νέο κτίριο.
- Η απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία (κενά, συμπτύξεις τμημάτων, υπεράριθμα τμήματα κλπ) η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (επιβολή υπερωριών, αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων, επέκταση της ωρομισθίας και στο πρωινό πρόγραμμα, διεξαγωγή της ΦΑ από τους δασκάλους και ο αυταρχισμός στον τρόπο επιβολής αυτών) και το θέμα της έλλειψης των βιβλίων.
- Επίσης το τεράστιο θέμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Παιδείας , η οποία εντείνεται περισσότερο , με το νέο Προϋπολογισμό καθώς και η ιδιωτικοποίηση που επιχειρείται μέσω των προγραμμάτων της Ευέλικτης Ζώνης και των χορηγών.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής απάντησε:

- Για τα πολιτικά Θέματα Υποχρηματοδότηση – Προϋπολογισμός , δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει.
- Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και υπαρκτό. Ισχυρίστηκε ότι οφείλεται στην ανισοκατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού. Για παράδειγμα στη Β Αθήνας υπάρχει πλεονάζον εκπαιδευτικό δυναμικό σε αντίθεση με τον Πειραιά , τη Δυτική και Ανατολική Αττική που υπάρχουν ελλείψεις. Ο ίδιος έχει ζητήσει την ανάκληση αποσπάσεων όλων των εκπαιδευτικών και επιστροφή στις οργανικές τους θέσεις. ( ειδικά για τον Πειραιά) και παραδέχτηκε την έλλειψη πιστώσεων. Δεν απάντησε γιατί δεν διατίθενται επιπλέον πιστώσεις για τα κενά των νηπιαγωγών και των ειδικοτήτων, καθώς και το αν θα σταματήσει η ανάθεση του μαθήματος ΦΑ σε δασκάλους.
- Για την ύπαρξη εργασιακής σχέσης ωρομισθίων με 2 συμβάσεις εργασίας δήλωσε ότι είναι παράνομο, μόνο στην περίπτωση που ο ωρομίσθιος εργάζεται με 2 συμβάσεις στο ίδιο σχολείο, υπονοώντας , σαφώς, ότι αν εργάζεται σε διαφορετικά σχολεία δεν αποτελεί πρόβλημα. Το σημειώνει σαν καταγγελία και θα το διερευνήσει. Αυτή η απάντηση και θέση δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και της Διοίκησης για την επέκταση της ωρομισθίας.
- Για τις υποχρεωτικές υπερωρίες απάντησε ότι υπάρχει νόμος που τις καθορίζει και σέβεται και τη συνδικαλιστική θέση. Δεν του έχει γίνει, όμως, καμιά καταγγελία για ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών, από ΠΥΣΠΕ.
- Για την έλλειψη των βιβλίων. Δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο σαν φαινόμενο, η έλλειψη βιβλίων 4 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει γι΄ αυτό.
- Για την Ειδική Αγωγή Η αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία είναι δείγμα πολιτισμού. Δυστυχώς στον τομέα αυτό , σε σχέση με την κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς υπάρχει πρόβλημα. Έχουν γίνει προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να πολλαπλασιαστούν οι προσλήψεις σε ΕΕΠ( Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό) και ΕΒΠ ( Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό). Δεν συμφωνεί με την ύπαρξη ωρομισθίων στα Ειδικά Σχολεία. Δεν απάντησε όμως στο ερώτημα γιατί παρανόμως η Διοίκηση δεν έχει καλύψει τα οργανικά κενά σε Σ.Μ.Ε.Α.

Για τη δίωξη των 5 συναδέλφων : Έκανε περιγραφή των γεγονότων. Αποκάλυψε ότι οι καταγγέλλοντες είναι επώνυμοι και παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει αναφορά σε όνομα συναδέλφων που καταγγέλλονται. Έχει ακριβώς την αντίθετη άποψη, από αυτή που εκφράζεται από το συνδικαλιστικό κίνημα, για την διενέργεια Ε.Δ.Ε., δηλαδή ότι κατοχυρώνουν το συνάδελφο!!! …¨Ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ολοκληρώνονται για να γίνεται αποκατάσταση της αλήθειας.¨¨ Η ΕΔΕ δεν είναι άσκηση πειθαρχικής δίωξης.¨…
Η παραπάνω άποψη και θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης δείχνει ότι η Διοίκηση διακατέχεται από τη φιλοσοφία ότι είναι καλό να διενεργείται Ε.Δ.Ε. για ¨όφελος¨ των συναδέλφων, υιοθετώντας την αντίληψη ότι όλοι(;;) οι εκπαιδευτικοί είναι ένοχοι , μέχρι απόδειξης της αθωότητάς τους.

Στο αίτημα των παραβρισκόμενων για να σταματήσει ΤΩΡΑ η ΕΔΕ και να αποκατασταθούν οι συνάδελφοι του 11ου ΔΣ Αχαρνών, είπε ότι η ΕΔΕ δεν μπορεί να σταματήσει.

Απόφυγε να απαντήσει για την Ε.Δ.Ε που ξεκινάει στο Αιγάλεω σε βάρος των νηπιαγωγών , καλύπτοντας , ουσιαστικά, τις κινήσεις της Διοίκησης της Γ Αθήνας.

Για το θέμα της καταγγελίας του αιρετού στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αν. Αττικής , Θ. Ευθυμίου για αλλαγή προτιμήσεων υποψηφίων διευθυντών, είπε ότι έχει τη γραπτή απάντηση του Διευθυντή ΠΕ Αν. Αττικής , ότι δεν έχει γίνει καμιά καταγγελία στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής. Σημειώνει την καταγγελία όπως έρχεται μέσα από ΓΣ των συλλόγων Δελμούζου και Σωκράτη και θεωρεί ότι είναι σοβαρό θέμα.
Τα ΔΣ εκτιμούν:
ότι οι απαντήσεις του περιφερειακού Διευθυντή κινήθηκαν απόλυτα στη γραμμή που μεθοδευμένα ακολουθείται, αυτή της απαξίωσης της Δημόσιας εκπαίδευσης, της ιδιωτικοποίησης και της αμφισβήτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών η οποία συνοδεύεται από ένα ολοένα και εντεινόμενο κλίμα αυταρχισμού στα σχολεία, με τις απειλές και τις ΕΔΕ που ξεπηδούν σε διάφορες περιπτώσεις, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα , οι σύλλογοι και η ΔΟΕ, διεμήνυσαν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους , πιο μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά αμέσως μετά τις γιορτές.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Π.Ε. :«Α.ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ », « ΣΩΚΡΑΤΗΣ », « Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ », ΑΘΗΝΑ, ΑΙΓΑΛΕΩ, Α΄ΑΘΗΝΑΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα