ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

αρχείο


Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

  

 

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

172 πανελλαδικοί υποβιβασμοί Δημοτικών Σχολείων, 45 καταργήσεις, 26 συγχωνεύσεις

και 350 καταργήσεις οργανικών θέσεων!

 

    Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί καθημερινά βλέπουν έκπληκτοι να ξετυλίγεται μπροστά τους το κουβάρι της συντεταγμένης διασπάθισης των αποθεματικών των ταμείων τους, η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του αντιπερισπασμού  και επιτίθεται.         Με μια απαράδεχτη κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, υποβιβάζει πανελλαδικά 172 Δημοτικά Σχολεία ( στην Αττική 83, στο Σύλλογό μας 17 ), καταργεί 45 και συγχωνεύει  26, με αποτέλεσμα την κατάργηση 350 οργανικών θέσεων συναδέλφων που θα κριθούν ως  υπεράριθμοι.  

     Παρακάμπτοντας τις μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες ισχύουσες διατάξεις του Ν. 1566 και τις γνώριμες διαδικασίες περί υποβιβασμών, καταργήσεων και συγχωνεύσεων των Δημοτικών Σχολείων, παραγκωνίζει παράτυπα τις τοπικές κοινωνίες, τις ΔΕΠ (Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας) και ΝΕΠ (Νομαρχιακές Επιτροπές Παιδείας) και σε μια επίδειξη πυγμής και πολιτικού ετσιθελισμού επιτίθεται κατά του Δημόσιου Σχολείου και των εκπαιδευτικών.

       Αυτή η πρωτόγνωρη, για την εκπαιδευτική κοινότητα, επίθεση κατά της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, εντάσσεται στην παρατεταμένη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που σαν τελικό στόχο έχει να μονιμοποιήσει την υποχρηματοδότηση των Δημοτικών Σχολείων και να επεκτείνει την εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία, από τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές συναδέλφους μας, σε όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα, και δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή, απειλεί τον δημόσιο χαρακτήρα των Νηπιαγωγείων και τα εργασιακά δικαιώματα των Νηπιαγωγών.    

     Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», εν μία νυχτί,  είναι η απαξίωση των αναγκών των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και η περιθωριοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Με τους υποβιβασμούς, τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις των Δημοτικών σχολείων:

·        Ακυρώνεται κάθε ουσιαστική μορφωτική λειτουργία του δημόσιου σχολείου που αντί να αναπτύσσει το εκπαιδευτικό έργο, το συρρικνώνει σε βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

·        Εντείνεται το φαινόμενο  των μαζικών ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό και πολλαπλασιάζονται οι συμπτύξεις τμημάτων.

·         «Εξαφανίζονται» τάξεις και σχολεία, ώστε τα παραπάνω προβλήματα να μην εμφανίζονται ως τέτοια και την επόμενη χρονιά.

·        Καταργούνται οι  υφιστάμενες οργανικότητες των σχολείων, που είναι κατακτήσεις τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και των εκπαιδευτικών.

·        Αυξάνεται αντί να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

·        Οδηγούνται προς το χειρότερο οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και οι συνθήκες παραμονής των παιδιών στα σχολεία και στις τάξεις.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Η Αθηνά» επιφυλασσόμενος του δικαιώματός του για κάθε περαιτέρω ενέργειά του:

  • Καταγγέλλει τις απαράδεχτες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

  • Ζητά να σταματήσουν άμεσα οι  υποβιβασμοί, οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις των Δημοτικών Σχολείων.

  • Καλεί τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση και τις ανάλογες πρωτοβουλίες, καταγγέλλοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και το πογκρόμ κατά του Δημόσιου Σχολείου και των εκπαιδευτικών. Η μεγάλη καθυστέρηση και η απραξία του Δ.Σ. της ΔΟΕ θεωρείται αδικαιολόγητη και έχει προκαλέσει πολλές αρνητικές εντυπώσεις στους συναδέλφους εκείνους που βλέπουν τον εαυτό τους ως μετακινούμενο στόχο της κ.  Γιαννάκου, του κ. Καλού και τελευταία του κ. Δούκα.

  • Καλεί τις Διευθύνσεις Π.Ε., τα Γραφεία Π.Ε. να μη συναινούν και να μη συμπράττουν με τις εκάστοτε αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των κυβερνώντων. Να  αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.

  • Καλεί τη ΝΕΠ της Νομαρχίας Αθηνών, τις Δ.Ε.Π του Δήμου Αθηναίων και τη ΔΕΠ του Δήμου Γαλατσίου να καταγγείλουν και να απορρίψουν τους υποβιβασμούς των Δημοτικών Σχολείων και να αρνηθούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια απαξίωσή τους.

Καλεί όλους τους συναδέλφους και τους γονείς σε συντονισμένη κοινή στάση και  συλλογική δράση ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που υποβιβάζουν και υποβαθμίζουν τα σχολεία μας.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα