ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και τα Πίσω Θρανία, η πρωτοβουλία δασκάλων για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας, διοργανώνουν συζήτηση με θέμα τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων στο ελληνικό σχολείο.

Η ενασχόλησή μας με το ζήτημα αυτό εδώ και πολλά χρόνια δείχνει πόσο σημαντική και ουσιαστική στην ένταξη των παιδιών είναι η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας. Όμως παρόλο που τα τελευταία 20 χρόνια η παρουσία παιδιών μεταναστών στο ελληνικό σχολείο είναι πολύ μεγάλη, σε θεσμικό επίπεδο η Ελλάδα αδιαφορεί και κλείνει τα μάτια σαν να μην υπάρχει.

Θα θέλαμε να συζητήσουμε με βάση το συγκεκριμένο παράδειγμα του Δημοτικού Σχολείου της Γκράβας, στο οποίο τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να δούμε πώς αυτό μπορεί να θεσμοθετηθεί απευθυνόμενοι τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στις ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών.

Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας σε αυτό το κάλεσμα απευθυνθείτε στο τηλ. 210-3813928 κ. Γιώργος Μανιάτης ( 17.00- 20.00 μ.μ)

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα