ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

ΓΟΥΝΑΡΗ 21 - 23   Τ. Κ. 185 31 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 210 4128074  FAX.: 210 4613836 - 210 4206111

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Πρωτοφανής διαδικασία ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, που θυμίζει άλλες εποχές, βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα  με προφανή στόχο την κάμψη των συλλογικών αντιστάσεων που αναπτύσσονται ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές: ύστερα από μήνυση του συμβούλου του Π.Ι. Γιάννη Παπαγρηγορίου, και με στόχο τη δίωξή τους, συνδικαλιστές του συλλόγου μας καλούνται σε απολογία από τα δικαστήρια!

Μια τέτοια εκτροπή που στραγγαλίζει κάθε περιβάλλον δημοκρατίας στο σχολείο και σέρνει στα δικαστήρια όσες φωνές αντιστέκονται, φέρνει τη σφραγίδα του νέου γύρου της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ζωντανή εκπαίδευση και τους υποστηρικτές των αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία.

Όπως είναι γνωστό σε αναφορά του κ.Παπαγρηγορίου (με τίτλο «ανεπίτρεπτη συμπεριφορά εκπαιδευτικού»!!!), στηρίχτηκε πέρσι την άνοιξη η επιχείρηση δίωξης του συναδέλφου Σ.Σκαρτσίλα, που παρενέβη σε σεμινάρια για τα νέα βιβλία, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα του λόγου και της κριτικής. Ο σύλλογός μας, συμπαρατασσόμενος με τη ΔΟΕ την ΟΛΜΕ και δεκάδες  άλλους πρωτοβάθμιους συλλόγους, καταδίκασε την πρωτοφανή, πολιτικού και φρονηματικού χαρακτήρα, δίωξη καθώς και τη στάση του κ.Παπαγρηγορίου. Μια στάση που εξέφρασε το γενικότερο αυταρχισμό γύρω από τη διαδικασία εισαγωγής και το περιεχόμενο των νέων βιβλίων, αλλά και την προσπάθεια του ΥΠΕΠΘ και του Π.Ι. να επιβάλλουν τη σιωπή των αμνών απέναντι στην κριτική και τον προβληματισμό των μάχιμων εκπαιδευτικών.  Σε αυτά τα πλαίσια, ως σύλλογος, θεωρήσαμε πως τέτοιες ενέργειες καθιστούν αδύνατη τη συνεργασία των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας με το συγκεκριμένο σύμβουλο και ζητήσαμε να μην πάρει μέρος σε σεμινάρια για τα νέα βιβλία στην περιοχή μας.

Ενώ η δίωξη του συναδέλφου Σκαρτσίλα ήταν σε εξέλιξη, ο κ. Παπαγρηγορίου προσπάθησε να εμποδίσει τη συμπαράσταση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου στέλνοντας στο σύλλογό μας εξώδικα και απειλές, που συνάντησαν όμως  καθολική αντίδραση (απόφαση Δ.Σ. ΔΟΕ 24-5-06, απόφαση 75ης  Γ.Σ. του κλάδου).

Σήμερα που η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, ξεπουλά τη δημόσια εκπαίδευση και εντείνει τον αυταρχισμό της σε όλα τα επίπεδα, ο  κ Παπαγρηγορίου, στρέφεται ενάντια στο εκπαιδευτικό κίνημα και τις αποφάσεις του, προσφέροντας τις «καλές του υπηρεσίες» στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής: Σέρνει στα δικαστήρια το προεδρείο του συλλόγου μας  για να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να κάνει κάθε φωνή αντίστασης να σιωπήσει, ιδιαίτερα μετά το μεγαλειώδη αγώνα των δασκάλων στον οποίο ο σύλλογός μας πρωταγωνίστησε.

Γελιέται βέβαια, όποιος πιστεύει ότι με μεθόδους της εποχής του επιθεωρητισμού μπορεί να κάμψει το αγωνιστική μας δράση. Τέτοιες απειλές δε μας φοβίζουν. Αντίθετα μας υποχρεώνουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά να υπερασπίζουμε την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στην εκπαίδευση καθώς και το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής κάθε συναδέλφου. Αυτό είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, αφού είναι πια φανερό πως η συζήτηση και η κριτική για τα νέα βιβλία πρέπει να ενταθεί και να γίνει υπόθεση της μάχιμης εκπαίδευσης. Οι θλιβερές φιγούρες του επιθεωρητισμού δεν πρόκειται να βρουν συμμάχους ανάμεσά μας. Το εκπαιδευτικό κίνημα ενωμένα και αποφασιστικά καταδικάζει όσους σχεδιάζουν, υλοποιούν και  συνδράμουν τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές. Οι νοσταλγοί των ολοκληρωτικών αντιλήψεων θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Θεωρούμε πως ο ολισθηρός  κατήφορος  του κ. Παπαγρηγορίου πρέπει να καταδικαστεί τώρα από την ηγεσία του  ΥΠΕΠΘ και του Π.Ι  γιατί διαφορετικά θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την αναβίωση του επιθεωρητισμού, το πισωγύρισμα της εκπαίδευσης και την επαναφορά πολιτικών διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει άμεσα απόφαση για να καταδικάσει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις ενάντια στο προεδρείο του συλλόγου μας, να οργανώσει την αντίδραση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και να καλύψει πλήρως συνδικαλιστικά, νομικά και οικονομικά το σύλλογο και τους συναδέλφους που διώκονται, θεωρώντας πως η δίωξη στρέφεται συνολικά ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε, την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ σε αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης για να αποκρούσουμε συλλογικά την απαράδεκτη πρόκληση.

Καλούμε όλα τα συλλογικά όργανα και τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας τη μέρα που οι διωκόμενοι συνάδελφοι κληθούν σε απολογία στα δικαστήρια Πειραιά.

 Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα