ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στέλνει στα δικαστήρια το Σύλλογο Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» !

Εδώ και δέκα περίπου μήνες, ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κ. Παπαγρηγορίου, κλιμακώνει την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, αυταρχική του επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς και το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα :

1.     Σε ένα από τα περίφημα σεμινάρια «επιμόρφωσης» για τα νέα βιβλία που έγινε σε σχολεία της Αθήνας τον περασμένο Μάη και ενώ ήταν βασικός εισηγητής, επιχείρησε να απαγορεύσει σε εκπρόσωπο του Συλλόγου Π.Ε. «Αθηνά», να πάρει το λόγο. Ο συνάδελφος, παρενέβη στο σεμινάριο για να προβάλλει τις συλλογικές μας θέσεις, υπεράσπισε το δικαίωμα του λόγου και της άποψης και ζήτησε τη διεξαγωγή ενός πραγματικού διαλόγου για να ακουστεί στα σοβαρά η γνώμη των μάχιμων εκπαιδευτικών που θα κληθούν να εφαρμόσουν τα νέα βιβλία. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο κύριος Παπαγρηγορίου, με αναφορά του στον Περιφερειακό Διευθυντή, προκάλεσε τη δίωξη και την τιμωρία του συναδέλφου.

2.     Απέναντι στο κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε άμεσα από τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και δεκάδες Συλλόγους, ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικούς φορείς, ο κύριος Παπαγρηγορίου αντέδρασε ακόμα πιο αυταρχικά απειλώντας με αγωγές και διώξεις. Δίκαια, οι εκπαιδευτικοί φορείς έκριναν ότι δεν επιθυμούν καμιά συνεργασία και επαφή μαζί του και θεώρησαν πρόκληση την όποια συμμετοχή του σε σεμινάρια. Οι αυταρχικές, φασίζουσες συμπεριφορές και οι φορείς τους είναι ανεπιθύμητοι στην εκπαιδευτική κοινότητα.

3.     Τώρα, συνεχίζοντας τον ίδιο αυταρχικό κατήφορο, ο κύριος Παπαγρηγορίου, καταθέτει μήνυση κατά του Συλλόγου Π.Ε Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και επιχειρεί να σύρει στα δικαστήρια το Προεδρείο του γιατί τόλμησε να συμπαρασταθεί στο διωκόμενο συνάδελφο !  Προχωρά πλέον απροσχημάτιστα και αδίστακτα, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να στείλει εξώδικο ακόμα και στη ΔΟΕ, διαμαρτυρόμενος, ότι η Ομοσπονδία δεν φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της τη δική του άποψη !!

Μικροί Ιαβέρηδες σε διατεταγμένη υπηρεσία

Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο παρέχουν πλήρη κάλυψη στις επιλογές αυτού του κυρίου και επομένως φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η περίπτωση δίωξης του Προέδρου του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Άργους, από τον προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Άργους Τσίμπο Χρίστο, επειδή έκανε δηλώσεις, για απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, σε τηλεοπτικό συνεργείο στο χώρο του σχολείου που εργάζεται.

Τι να περιμένει κανείς όμως, από ένα Υπουργείο και μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζουν τους αγώνες του πανεκπαιδευτικού κινήματος με την αδιαλλαξία, την αστυνομική βία, τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, τις σιδερογροθιές. Η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική έχει σαν απαραίτητο συμπλήρωμα τον αυταρχισμό που βιώσαμε και στις μέρες της μεγάλης απεργίας. Η ίδια η Υπουργός Παιδείας με δηλώσεις του τύπου «δεν μασάω» δίνει το παράδειγμα, τον τόνο και το μέτρο στο στελεχικό δυναμικό του Υπουργείου της . 

Νέα βιβλία – παλιές μέθοδοι

Ή αλλιώς, όπου δεν πίπτει λόγος…

Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με τα διδακτικά – παιδαγωγικά αδιέξοδα που δημιουργούν τα νέα βιβλία. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν, παρατηρούν σε καθημερινή βάση τα προβλήματα να οξύνονται, τις ανισότητες να γιγαντώνονται, τους γονείς να στρέφονται στα βοηθήματα και την παραπαιδεία, το περιεχόμενο των μαθημάτων να κινείται στον αστερισμό της αγοράς και του κέρδους, τα παιδιά να πασχίζουν να σηκώσουν έναν απίστευτο φόρτο ύλης, τους ρυθμούς διδασκαλίας να εντατικοποιούνται, τη χαρά και το παιχνίδι να εξορίζονται, το σχολείο να γίνεται όλο και πιο γκρίζο, ταξικό.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κάθε συμφέρον, μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, να εξασφαλίσουν τη σιωπή των εκπαιδευτικών. Οι ενοχλητικές φωνές πρέπει να φιμωθούν, οι τεκμηριωμένες κριτικές να αποσιωπηθούν, οι αμφιβολίες και οι δισταγμοί να καθησυχαστούν. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι διοικητικοί και παιδαγωγικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ιντστιτούτου. Τα αυταρχικά κρούσματα στα σεμινάρια, οι διώξεις και οι δικαστικές προσφυγές, αποτελούν μια παράπλευρη, αλλά καθώς φαίνεται αναπόφευκτη, πλευρά αυτής της διαδικασίας. Το «νέο» που φέρνουν τα καινούρια βιβλία, χρειάζεται τον αυταρχισμό και τη διοικητική αντίληψη των διαφόρων κυρίων Παπαγρηγορίου για να επιβληθεί στο εκπαιδευτικό σώμα.

Δεν θα μας φιμώσουν !

Οι εκπαιδευτικοί και οι συλλογικότητές τους, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν. Οι διώξεις, οι δικαστικές προσφυγές και ο αυταρχισμός δεν θα μας φιμώσουν. Οι διαφημιστές και οι υποστηρικτές των αντιεκπαιδευτικών επιλογών θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Οι Σύλλογοι Π.Ε. πρέπει άμεσα να καταδικάσουν με αποφάσεις τους τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις.

Η ζωντανή εκπαίδευση θα απαντήσει στις διώξεις με τη συλλογική της δύναμη, με την αγωνιστική της στάση.

 

 

www.paremvasis.gr


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα