ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Η ΠΑΣΚ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΑΝ (στις τελευταίες εκλογές του συλλόγου για το Δ.Σ. το ΝΟΕ 2005)

386 μέλη στο Δ.Σ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

144   (39,1%)  (3)     

ΠΑΣΚ

113   (30,7%)  (2)

ΔΑΚΕ

  72   (19,5%)  (2)

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

  39   (10,5%)    -

Την Παρασκευή 12/1/07 ολοκληρώθηκε η δεύτερη πράξη του έργου της συμφωνίας της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ στο σύλλογός μας «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ». Ο πρόεδρος της ΠΑΣΚ παραιτήθηκε και παραχώρησε την προεδρεία στη ΔΑΚΕ, ενώ ο ίδιος ανέλαβε γραμματέας με αντιπρόεδρο από τη ΔΑΚΕ και ταμία από την ΠΑΣΚ.

Υλοποίησαν έτσι απαρέγκλιτα την από πέρσι συμφωνία τους, για μοίρασμα των θέσεων του προεδρείου μεταξύ των δύο δυνάμεων, με εναλλαγή ανά χρόνο στη θέση του προέδρου και με πλήρη αποκλεισμό της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερο σεβασμό μπροστά στην δημοκρατική ευαισθησία της ΔΑΚΕ  που, αν και μειοψηφεί στις εκλογές του συλλόγου και τα μέλη της στο Δ.Σ. δεν εκπληρώνουν στοιχειωδώς τις συνδικαλιστικές τους υποχρεώσεις, δέχονται να εκπροσωπούν το σύλλογο από την καίρια θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου(!). Η συνδικαλιστική αυτή αντίληψη γίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα φέτος καθώς κατά τη μεγάλη απεργία η μία εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. δήλωσε από την δεύτερη εβδομάδα της απεργίας ότι δεν  ξανααπεργεί ενώ και τα δύο μέλη της στο Δ.Σ. απείχαν παντελώς από τη δράση της απεργιακής επιτροπής του συλλόγου, κάθε διαδικασία ενημέρωσης των συναδέλφων, ακόμα και από πολλές Γ.Σ. στη διάρκεια  της απεργίας.

Θέλουμε επίσης  να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην ΠΑΣΚ για τη συνεπή αντιδεξιά της στάση που την κάνει να συναλλάσσεται και να προσφέρει τον πρόεδρο του συλλόγου στην κυβερνητική ΔΑΚΕ η οποία είναι τρίτη δύναμη στο σύλλογο(!)

Δεν ξέρουμε αν την φέρνει πιο κοντά στη ΔΑΚΕ το γεγονός ότι το ένα μέλος της στο Δ.Σ.  δεν απήργησε όλες τις μέρες της απεργίας και επίσης  δε συμμετείχε καθόλου στην απεργιακή επιτροπή και τις διαδικασίες ενημέρωσης των συναδέλφων.

Εύγε και στους δύο!!!

Με τη νέα εξέλιξη συνεχίζουν αποφασιστικά την προσπάθεια αδρανοποίησης του συλλόγου και της έμπρακτης πριμοδότησης της αντίληψης της απεργοσπασίας και της υποταγής στο συνδικαλιστικό κίνημα (πολύ αραιές συνεδριάσεις του Δ.Σ., καμία πρωτοβουλία για τα νέα βιβλία, για το άρθρο 16 και τη Συνταγματική αναθεώρηση – ούτε την απόφαση και τις αφίσες της ΔΟΕ δεν μοίρασαν στα σχολεία - , καμιά πρωτοβουλία και πίεση στη διοίκηση για τα καθημερινά εργασιακά προβλήματα στα σχολεία, την καλή λειτουργία του απεργιακού ταμείου κλπ).

Αλλά το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει

Η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ  ταυτίζονται απολύτως με την καταθλιπτική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και την απόλυτη συνεργασία τους για την κατάργηση του άρθρου 16 και της Συνταγματικής αναθεώρησης συνολικά. Για την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την υποταγή της στην αγορά, την αμφισβήτηση της μονιμότητας και την ελαστικοποίηση της εργασίας. Για την ΛΙΤΟΤΗΤΑ και την ταύτιση τους με την τρομουστερία και την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ θα συνεχίσει την προσπάθεια για να δυναμώσει η συλλογικότητα που αναπτύχθηκε στην περίοδο της απεργίας. Για να είμαστε παρόντες και να συγκρουόμαστε τόσο με τα προβλήματα της καθημερινότητά μας στο σχολείο και τις αυθαιρεσίες του ΥΠΕΠΘ και της διοίκησης, όσο και με τα κυρίαρχα προβλήματα της κοινωνίας και την πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην επιτρέψουμε την αδρανοποίηση του συλλόγου  και την υποταγή  του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου εκπ/κων Π.Ε. «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα