ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Δήλωση του εκπροσώπου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., Σκαρτσίλα Σωτήρη

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
 

Η πανεργατική απεργία στις 12 Δεκεμβρίου μετατράπηκε σε απεργιακό τσουνάμι. Τα εκατομμύρια των απεργών σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα έδωσαν δυναμικό και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στην αντιλαϊκή πολιτική της. Δεκάδες χιλιάδες οι διαδηλωτές στις συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα. Οι εκπαιδευτικοί έβαλαν λουκέτο στα σχολεία με ποσοστά συμμετοχής άνω του 80% και με μαζική και μαχητική συμμετοχή στις διαδηλώσεις με τα πανό των συλλόγων. Οι εργαζόμενοι από τα σωματεία και τους συλλόγους εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων έδωσαν δυναμικά το παρόν με ένα μαζικό και μαχητικό μπλοκ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υποχρεώθηκε να απολύσει το Μαγγίνα κάτω από το βάρος της εργατική οργής κι αγανάκτησης. Επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να εκτονώσει τις διαθέσεις των εργαζομένων και να κερδίσει χρόνο για να μεθοδεύσει τις επιλογές της που παραμένουν οι ίδιες. Στρατηγική της επιλογή παραμένει η αντιασφαλιστική επέλαση. Το χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης με βασικά μέτρα την ενοποίηση των ταμείων, το κόψιμο τω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων των γυναικών, τη δραστική περικοπή σε βαρέα κι ανθυγιεινά, τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων, την έμμεση και άμεση αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με ταυτόχρονη μείωση των συντάξιμων αποδοχών.

Απ’ την άλλη μεριά η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, τη διευκολύνει εξαιρετικά γιατί δε διαφοροποιείται επί της ουσίας από τις επιλογές της. Η επικοινωνιακή αντιπολίτευση και οι κατηγορίες για καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων ενισχύει την αντιλαϊκή πολιτική προτείνοντας μέτρα που βρίσκονται στην ίδια ακριβώς λογική με την κυβέρνηση, το ΣΕΒ και την Ε.Ε.!

Βασικό μέλημά της κυβέρνησης της Ν.Δ. το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να εφαρμόσει το νόμο Ρέππα που μειώνει τις κύριες συντάξεις από το 80% του τελευταίου μισθού στο 70% του μέσου όρου της τελευταίας 5ετίας, που μειώνει τις επικουρικές συντάξεις στο 20% από το 36% που είναι σήμερα και προωθεί την ενοποίηση των ταμείων και την καταλήστευση των αποθεματικών τους. Μετά τις ογκώδεις λαϊκές αντιδράσεις θα επιδιώξει, αναπροσαρμόζοντας την ταχτική της, να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων προβάλλοντας την αντίληψη του χτυπήματος των παροχών των ρετιρέ, όπου ρετιρέ θεωρεί τις συντάξεις των 1.200 ευρώ, αυτές που είναι κάτω κι από το επίσημο όριο φτώχειας!

Γι’ αυτό το εργατικό κίνημα επιβάλλεται τώρα να απαντήσει κλιμακώνοντας τον αγώνα με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα με στόχο την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής. Με την οργάνωση των εργαζόμενων που οι ίδιοι θα την πάρουν στα χέρια τους, προχωρώντας σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο Γενάρη με Γενικές Συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και συντονισμό των σωματείων. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις 12 Δεκεμβρίου δεν πρέπει να μείνουν μια καλή στιγμή του κινήματος αλλά η αφετηρία αγώνων μαζικών και μαχητικών για την πλήρη ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων και τη νικηφόρα διεκδίκηση νέων κατακτήσεων των εργαζομένων.

Σ’ αυτή την προοπτική οι Παρεμβάσεις Π.Ε. πρότειναν στην κοινή σύσκεψη των ομοσπονδιών που έγινε στις 12 Δεκέμβρη μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΔΕΠ όχι μόνο την από κοινού οργάνωση για τις 20 Δεκέμβρη, αλλά τη συνέχεια και την οργάνωση της πάλης συντονισμένα με τους άλλους εργαζόμενους αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Οι πρόωρες χριστουγεννιάτικες διακοπές της ΠΑΣΚ είναι σαφής προσπάθεια να αντιπαρέλθουν αυτή την πρόταση και προοπτική. Η αποφυγή και η άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ να συνεδριάσει αποδεικνύει ότι στηρίζει και κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που συναίνεσε τόσα χρόνια στη λεηλασία των δικαιωμάτων μας, που κράτησε προδοτική στάση στη μεγάλη απεργίας μας πέρσι, που υπερασπίζεται το νόμο Ρέππα, που υπόγραψε την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων μας, που δίνει βορά στους εργοδότες τα δικαιώματα της νέας βάρδιας εργαζομένων και ξεπουλά τα δικαιώματα των παλαιότερων. Θα θελήσουν για άλλη μια φορά να διαπραγματευτούν τη χειροτέρευση της θέσης μας.

Δε θα τους το επιτρέψουμε. Δεν αναθέτουμε σε κανένα να διαπραγματευτεί για μας ενάντιά μας. Όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων. Με μαχητικούς και δυναμικούς απεργιακούς αγώνες για την ανατροπή και τη νίκη των αιτημάτων μας. Η συλλογική μας δύναμη είναι τεράστια και απρόβλεπτη. Το ποτάμι των διαδηλωτών που κατέκλυσε τους δρόμους από το Σύνταγμα ως τον ΟΤΕ και την Αλεξάνδρας μπορεί να παρασύρει την αντεργατική πολιτική. Μπορεί να νικήσει!

18 Δεκεμβρίου 2007


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα