ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Δήλωση του Κ.Τουλγαρίδη,

                                       εκπρόσωπου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΠΕ

                                       στο Δ.Σ. της ΔΟΕ. 

e-mail: kostoulgaridis@yahoo.gr, τηλ:6974750410

 

Η απεργία την Τρίτη 15/5, η στάση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ και οι εκπαιδευτικοί

 

Σε μια περίοδο που τα επιτελεία των δυνάμεων του μπλοκ εξουσίας(κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ΕΕ, οικονομική ολιγαρχία)προετοιμάζονται για τη νέα αντιασφαλιστική καταιγίδα σε βάρος των εργαζομένων. Που επιδιώκουν την πλήρη κατάρρευση του ασφαλιστικού και την προώθηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και της ιδιωτικοποίησης του. Που το σκάνδαλο των ομολόγων αποκαλύπτει το πραγματικό πρόβλημα του ασφαλιστικού, που είναι η  καταλήστευση των ταμείων  50 χρόνια τώρα, με την καμπίνα των ομολόγων είτε με τη δέσμευση των αποθεματικών από την τράπεζα της Ελλάδας και το χρηματιστήριο.

Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα επικεντρώνει στα ομόλογα και δεν αναδεικνύει τα ευρύτερα αντιασφαλιστικά σχέδια. Δεν αντιπαρατίθεται σε όλη την πορεία των αντιασφαλιστικών μέτρων με τους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα και Ρέππα, που χειροτέρεψαν τους όρους συνταξιοδότησης και άνοιξαν την πόρτα των ταμείων στο χρηματιστήριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τώρα στην απεργία στις 15/5 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προβάλουν το αίτημα για την «κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων» (!) και όχι κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επίσης διεκδικούν τη  «διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών» και όχι  το να σταματήσει το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο.

Γι  αυτό άλλωστε συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι  οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ από όλες τις παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ( του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ)  και ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ)) συναίνεσαν στην ανάθεση της αγοράς των ομολόγων από την ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ  στο ΤΕΑΔΥ. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι ακόμα και τώρα δεν θέλουν  να καθορίσουν ένα πλαίσιο για τη δράση των εκπροσώπων τους που θα τους δεσμεύει στην αντίθεση σε κάθε μορφής τζογάρισμα στο χρηματιστήριο και την προβολή βέτο σε κάθε επιχειρηματική και αγοραία λογική διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΔΟΕ.

Παρά το σάλο που γίνεται τρεις μήνες τώρα στην ελληνική κοινωνία και τη σοβαρότητα του ζητήματος και παρά  τις επανειλημμένες αιτήσεις των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, για να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα και να υπάρξει απόφαση, αυτό δεν έγινε.

Αποκορύφωμα αυτής τακτικής ήταν ότι ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ την Τρίτη 8/5, το προεδρείο για άλλη μια φορά, όχι μόνο δεν έφερε σε συζήτηση τη θέση της ΔΟΕ και τη συμμετοχή της στην απεργία στις 15/5 για το ασφαλιστικό αλλά και όταν οι Παρεμβάσεις ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα η πλειοψηφία της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ το παρέπεμψε στην επόμενη συνεδρίαση!!!

Συνεχίστηκε έτσι η παρελκυστική τακτική και το να ειδοποιούνται οι συνάδελφοι για τις απεργίες και τα συλλαλητήρια την τελευταία στιγμή ακυρώνοντας την όποια δυναμική μπορεί να εκφραστεί ενώ απόφυγε να πάρει θέση για την ουσία και να διαφοροποιηθεί από το πλαίσιο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 

Με την απεργία στις 15/5 οφείλουμε να  προβάλουμε  ένα συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο που θα αντιπαρατίθεται με όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα εξοπλίζει το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι στην επερχόμενη αντιασφαλιστική επίθεση και θα προβάλει αιτήματα που θα ικανοποιούν τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ανάγκες των εργαζομένων.  

Καλούμε τους συναδέλφους:

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/5.

Να συμμετέχουν μαζικά στις Γ.Σ. των συλλόγων και μαζί με τα άλλα ζητήματα να πάρουν ολοκληρωμένες αποφάσεις και για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό ώστε να δεσμευτεί το συνέδριο της ΔΟΕ και να υιοθετήσει αυτές τις θέσεις που εκφράζουν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και ξεπερνάνε τους κυβερνητικές και κάθε είδους κομματικές σκοπιμότητες.

8/5/2007


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα