ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ ΠΑΥΛΟ, ΒΟΥΡΕΚΑ ΘΟΔΩΡΗ, ΜΑΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, ΡΕΠΠΑ ΝΤΙΝΑ

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2007 εκπρόσωποι του συντονιστικού των κατειλημμένων σχολών ζήτησαν να πάρουν το λόγο στην οργανωτική συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ για να καταθέσουν το κάλεσμά τους για κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 22/3. Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, με ομόφωνη απόφασή της (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ-Αυτόνομη Παρέμβαση), τους το αρνήθηκε και στο όνομα μιας αφηρημένης δημοκρατίας παρέκαμψε τα όργανα των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος και κάλεσε τις φοιτητικές παρατάξεις(!!!) που δρουν στις πανεπιστημιακές σχολές να παραβρεθούν και να τοποθετηθούν προς τους συνέδρους το πρωί του Σαββάτου.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, παρ’ όλες τις αντιδράσεις των συνέδρων των παρεμβάσεων και ορισμένων συνέδρων της Αυτόνομης Παρέμβασης, στη συνδιάσκεψη μίλησαν εκπρόσωπος της ΔΑΠ και της ΠΚΣ .

Έτσι, η ΑΔΕΔΥ αμφισβήτησε επί της ουσίας το συντονιστικό των καταλήψεων, όταν ακόμα και η Υπ.Παιδείας δεν τολμά να το κάνει. Αντίθετα, προτίμησε να δώσει βήμα σε αυτούς που  λυσσαλέα αντιμάχονται το φοιτητικό κίνημα, όπως η ΔΑΠ, που λειτουργεί ως κατασταλτικός βραχίονας της κυβέρνησης και της αντιδραστικής πολιτικής της.

Για άλλη μια φορά φάνηκε με καθαρό τρόπο ότι δε φοβάται μόνο η κυβέρνηση το κίνημα αυτό. Η προσπάθεια να συκοφαντηθούν οι μεγαλειώδεις φοιτητικοί αγώνες με την αναζήτηση από τα εκλογικά αποτελέσματα πλειοψηφιών και μειοψηφιών δεν ακουμπά μόνο τα κυβερνητικά επιτελεία. Ο γραφειοκρατικός χαρακτήρας της ΑΔΕΔΥ εξηγεί την άρνηση των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών των φοιτητών.

Εκείνο όμως που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση είναι ότι σ’ αυτό το αποτέλεσμα συνήργησαν με τη στάση τους και δυνάμεις που αποτελούν τμήμα του φοιτητικού κινήματος: η ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ η οποία πρόταξε όπως συχνά κάνει, τα μικροπαραταξιακά της συμφέροντα πάνω από την ανάγκη της ενιαίας υπεράσπισης του φοιτητικού κινήματος όσο και η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) με μια τοποθέτηση «ίσων αποστάσεων» που στο δια ταύτα συμπαρατασσόταν με την άρνηση τοποθέτησης του συντονιστικού.

Είναι ανάγκη σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξη της πάλης, να δυναμώσει η φωνή των εργαζόμενων σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, των συλλογικοτήτων σε κάθε χώρο και κλάδο για να υποχρεωθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να κηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις συμπαράταξης με το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα.

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα